apr 192015
 

//Sponset

PS: Rabattkode lengre ned i innlegget!

Ååh som jeg har gledet meg til å vise dere det nye regntøyet fra Kattnakken! Rebekka og jeg var i Oslo og møtte Silje (grùnder for Kattnakken) for et par måneder siden, der vi fikk en sneek peek på den nye kolleksjonen. Vi ble rett og slett helt betatt, og har i ettertid gått og ventet og ventet på at det endelig skulle komme! Så tikket meldingen inn fra Silje: Regntøyet hadde kommet!

Da regntøyet kom ble Rebekka og jeg enige om at vi ville ta noen bilder av alle barna sammen. Vi dro ut til en av de vakre strendene her i området og slapp «barnegjengen» løs. Vi ble stående med et stort smil da de løp nedover mot stranden. Noe så herlig? 4 små gule herligheter.. Rebekka og jeg har jo også fått oss hver vår regnjakke (som jeg mener er tidenes kuleste), som matchet de søte og gule barna våre.

IMG_7398 IMG_7417

Ungene var i ekstase over å få bruke regntøyet. Det har ligget hjemme i gangen i noen dager nå, og hver dag har de spurt så pent om de kan få lov til å ta på seg det nye puseregntøyet. Og både guttene og jentene syntes det var utrolig stas å ha samme regntøy som hverandre. Jeg og Martine har fått oss like kåper, og dere kan tenke dere at det var stas å ha samme kåpe som mamma. Regnkåpen er unisex, slik at både gutter og menn kan bruke den.

Rabattkode

Regntøyet har kun vært i salg i noen uker, og det er ingen tvil om at denne kolleksjonen er populær! Likevel får jeg lov til å gi mine lesere et eksklusivt tilbud som varer til og med tirsdag!

Rabattkode: Veronika
Rabatt: 20% på alt av regntøy (også votter og sydvest) – gjelder ikke tilbudsvarer.
Varighet: Søndag 19/4 – tirsdag 21/4

bilde11

Regntøyet

Regndressene til barn kommer enten som 2delt eller heldress. På bildene kan dere se at jentene og Matias har den 2delte, mens Tobias har heldressen. Både heldressen og den buksen til den 2delte er nokså tynn og myk slik at bevegeligheten er utrolig god. Ungene klarte å klatre, løpe og hoppe med regntøyet, uten at bevegeligheten ble svekket. Jeg har jo brukt regntøyet fra kattnakken i 1 1/2 år (les mer her), og jeg kan telle på en hånd hvor mange ganger jeg har fått med våte klær hjem fra barnehagen. Regntøyet holder det den lover – med at det tåler øs pøs regnvær. Tøyet er også ekstremt slitesterkt, og regntøyet de nå har hatt i 1 1/2 år er utrolig nok like fint!  Størrelsene er nokså normale vil jeg si. Guttene på dette bilde har str 104, mens jentene har 128.

Myk slitesterk kvalitet (PU). Regntøyet har børstet innside som gjør at det er lunt og behagelig å ha på. Det er utstyrt med slitesterke fotstrikker, gode navnelapper, reflekser på ermer og ben, sveisede sømmer og sikker hette som er både avtagbar og regulerbar. Det er ekstremt slitesterkt og har 8000mm vannsøyle. Perfekt for dager med øs pøs, regnvær.

bilde3

Regnvottene er varme og gode inni, og helt vanntette utvendig. De har et praktisk strikk rundt håndleddet, slik at vottene holder seg på plass under en aktiv lek. Sydvesten er helt klart en favoritt her hjemme når det regner! Sydvesten sikrer at hodet og ørene holder seg tørre og varme. Sydvesten har et strikk i nakken, slik at man strammer den til den sitter godt. Den er foret inni og har ørelapper som skjermer ørene for vann og vind.

IMG_7434

Så har jo disse fantastiske regnkåpene til voksen og barn kommet som en nyhet i år! Regnkåpen til voksne kommer også i grå, for de som ikke liker den gule fargen.Jeg elsker min! Den er behagelig å ha på, og er varm og god innvednig. Regnvotter og sydvest finnes også til voksen. Hvor herlig er ikke det?

bilde8

Under vår lille «fotoshoot» tok vi utrolig mange bilder, og det er vanskelig å plukke ut bare noen! Så her kommer et lite bilderas :)

 IMG_7590bilde 6bilde 2 bilde1 bilde7 bilde9 bilde4 bilde5 bilde10

 19. april 2015  Postet av klokken 10:44 Kattnakken, Samarbeidspartnere 2 kommentarer »
apr 182015
 

Etter mye om og men valgte jeg til slutt «naturgrå». Har startet påføringen i dag og følelsen har gått fra at fargen var knallfin – til stygg – til helt grei – til fin igjen. Fargen forandrer seg hele tiden, så jeg må nok vente å se til fargen har tørket helt før jeg kan komme med en mening. Men når jeg kikket ut i stad ble jeg optimistisk igjen!

Noen som har erfaring med denne fargen?

 

 18. april 2015  Postet av klokken 21:05 Ukategorisert 4 kommentarer »
apr 172015
 

Jeg storkoser meg på soverommet etter at det ble nyoppusset. Det aller beste jeg vet er å bytte sengetøy, ta en dusj, legge seg tidlig i sengen og ligge å se serie i armkroken til min fantastiske mann :)

_MG_7040

Untitled

//Kurv fra kremmerhuset. //Nattlamper fra IKEA

_MG_7044

Hjemmelaget sengegavl. Treverket har vi funnet ute, der det har ligget å herdet i noen år. Vi spylte og vasket det godt og i flere omganger ned med alt av husrens, soppmiddel osv. Det sto også en god stund for å trekke fra seg før vi tok det inn.

_MG_7048

//Veggord fra ebay // Sengeteppe (hvite) fra IKEA //Stripete teppe fra princess // Pute på konsollbord fra jysk

Untiøtled

Konsollbordet har vi laget selv. Dette er laget av ben fra et tidligere bord, samt hobbyplater.

_MG_7062

Lampen har vi laget selv, og felt inn spotter..

UnntitledUntitjled

//Knagger på veggen fra IKEA

Untitjøæled

Farge på veggen er lys antikk. Tak, lister, dører og vinduer er hvit. Kontrastveggen er en ferdiglaget blanding av maling vi hadde liggende.

 17. april 2015  Postet av klokken 20:21 Ukategorisert 2 kommentarer »
apr 162015
 

Endelig.. ENDELIG… Fikk vi ny takvifte. Etter nok en kamp og mange mange måneder ventetid + en sak hos forbrukerrådet er ny ventilator i hus. Vi rakk jo ikke bruke ventilatoren mer enn et par ganger før den tok kvelden. Og etter vanvittig lang tid kom endelig ny ventilator på plass. Kristoffer skulle gjøre om på hullet i taket der ventilatoren skulle inn, og det bråkte noe voldsomt!

IMG_7081

Så da rømte vi fra stuen og opp i senga til mamma og pappa. Der lå vi krøllet under dyna og så på barnetv. Jeg syntes barnetv i senga er ekstra koselig! Etter en halvtime sov Matias som en stein, noe jeg egentlig ikke ble overasket over siden han var mye våken i natt.

IMG_7090 IMG_7097

Nå er begge barna i seng, og jeg skal gjøre unna noe jobb før jeg finner senga. I dag lengter jeg etter senga, så da håper jeg at det blir noen flere timer søvn i natt. :)

 16. april 2015  Postet av klokken 20:39 Martine og Matias Ingen svar »
apr 142015
 

//Annonse

Jeg har de siste årene begynt å bli mer og mer bevist på å spise grove produkter fremfor fine. Etter min mening er de grove produktene like så gode? Spesielt produktene som er laget av spelt! Taco er en stor favoritt her i hjemmet, og som regel velger vi grove tacolefser. På søndag prøvde vi å bytte ut tacolefsen med hatting sine spelt pitabrød. Og det var virkelig en stor suksess hos store og små.

Selvom taco er svært populært her hjemme er det alltid en utfordring å spise disse lefsene. De er tynne og sprekker fort opp. Tacosaus renner nedover hendene, og vips så faller hele innholdet ut på tallerken. Dette er spesielt vanskelig for Matias. Han pleier ofte å «gi opp» og spiser heller alt med en skje istedet. Disse pitabrødene var et genialt alternativ! De var såpass tykke at innholdet holdt seg godt på plass. Ungene fikk et godt grep på brødet, og kunne spise hver minste mais uten problem. Både barna og oss voksne syntes pitabrødet var svært godt, og et bra alterantiv til tacolefser. Vi ble enige om at var noe vi kom til å fortsette med.

IMG_7048 IMG_7049

Pitabrødene er ferdig stekt, og trenger kun å tines før det er klart til servering. Vi valgte å steke dem litt i ovnen slik at de ble ekstra sprø og gode. Man kan også ta dem lett i brødristeren om man har dårligere tid. Pitabrødene finnes i frysedisken, slik at de smaker helt ferskt når de tines. På den måten holder de seg også mye lengre! Finnes i både «spelt grove» og «spelt fine» – alt til enhver smak.

IMG_7050 IMG_7059

Min personlige favoritt er å bruke pitabrødet som pizzabunn. Et sunt og godt alternativ til pizza, samt at man får brukt opp restene dagen etter. Dagen etter at vi hadde denne tacomiddagen hadde jeg fri fra praksis, og hadde derfor en jobbedag hjemme istedet. Da var det veldig raskt og greit å lage en restepizza av det som var igjen fra søndagstacoen.

IMG_7071 IMG_7075 IMG_7076

Fremgangsmåte restepizza:

* 1 pitabrød
* ketchup («uten tilsatt sukker» som et sunnere alternativ)
* Kjøtt («karbonadedeig» som et sunnere alternativ. Med tacokrydder uten sukker)
* Grønnsaker som er igjen fra tacoen. Denne gangen ble det helt enkelt uten noe grønnsaker for min del
* Ost («mager ost eller mozerellaost» som et sunnere alternativ)

Har du smakt hatting spelt pitabrød?

 14. april 2015  Postet av klokken 12:18 Samarbeidspartnere 4 kommentarer »
apr 132015
 

De siste ukene har jeg bladd bak i arkivet på serier under «livsstil». Det finnes utrolig mange godbiter jeg har gått glipp av! Jeg kom over en serie som var sendt på NRK for et par år siden og ble sittende å se alle episodene. Det er nok mange som allerede har sett den, men for meg var dette en ny serie. Serien heter «prosjekt perfekt», og er virkelig en morsom og tankevekkende serie. 

I serien møter vi Ida Fladen, som i 3 måneder skal teste ut alle «tipsene» som vil gjøre deg perfekt. Det kryr av blogginnlegg, avisinnslag, artikler og reklame med overskrifter som får deg overbevist om at «disse tipsene» må gjøres for å bli perfekt.

Skjermbilde 2015-04-13 kl. 20.10.47

Etter å ha sett alle episodene sitter jeg igjen med mange tanker. Jeg syntes det er utrolig trist å se hvordan samfunnet har blitt. Hvordan voksne, utdannede mennesker skal sitte å lage artikler som totalt ødelegger ungdommens selvbilde. Hvilke forbilder er vi da? Det blir mer og mer fokus på «hva som er perfekt», og mange leter utrettelig etter dette. Men jeg personlig tror nok at de som leter etter «det perfekte», heller aldri vil finne det. For hva er definisjonen på perfekt?

Etter min mening er man perfekt når man har tillit og tror på seg selv.
Når man kan innse at ingen noengang vil bli 100% perfekt ifølge media.
Når man setter sine egne ønsker og krav fremfor alle andres.
Når man kan klare å se alle hverdagsøyeblikk og nyte gleden livet gir.

Når man har funnet dette – da mener jeg at man utstråler «perfekt»

MG_7138_8955-600x400

Link til serien

 13. april 2015  Postet av klokken 20:17 Ukategorisert 2 kommentarer »
apr 122015
 

Martine har blitt mer og mer lik sin mor! Hun ELSKER å tenne lys, pynte, rydde og gjøre det hjemmekoselig. Spesielt om vi skal ha «spillkveld», «filmkveld» osv. Hun forbinder nok dette med «kosekvelder» og spør derfor ofte om vi ikke kan tenne noen lys. Hun har blitt såpass flink nå at hun selv går rundt i stua å tenner alle lysene som finnes. For tro meg – hun overser ingen..

IMG_7016 IMG_7018 IMG_7024 IMG_7026

I dag var en slik dag. Vi skal ha «kino»! Men før den tid skulle vi kose oss med søndagsmiddag. Hva vi spiste i dag skal jeg vise dere på bloggen senere i uken som kommer. Ungene er flinke til å hjelpe til å dekke på bordet når vi skal spise. Dette har blitt «deres oppgave», noe de mestrer bedre og bedre. Martine har virkelig øye for detaljer, og ville i dag pynte med servietter. Hun hentet frem serviettringer og rullet serviettene slik hun har observert at jeg har gjort tidligere. Matias derimot syntes det var mer morsomt å «leke fly» med de ferdig serviettene…

IMG_7044 IMG_7040 IMG_7041 IMG_7053

I kveld er ungene spente! For vi skal se den nyeste filmen til kaptein sabeltann! Og vi voksne er nok litt spente vi å! :)

IMG_7062a

 12. april 2015  Postet av klokken 19:24 Oss 4 6 kommentarer »
apr 102015
 

For noen deilige dager vi har hatt de siste ukene. Varmegradene øker og solen står på som aldri før. Vi har gjort mye på utsiden her den siste tiden, og jeg gleder meg til vi begynner å se resultateter. Under kan dere se litt av jobben som er gjort eller som skal gjøres i sommer..

Hagen

I hagen har vi det siste året gjort noe endringer. Kristoffer har «rettet ut» hagen, slik at den nå er helt rett. Tidligere gikk den litt opp i midten, og den hadde områder som hellet nedover. Vi har fylt på med et tilhengerlass med jord – noe som gjør at vi har fått plenen litt høyere opp også! På slutten av sommeren i fjor sådde vi gress, og det rakk å komme noe gress før snøen og frosten kom. Nå som varmegradene er på plass er plenen gjødslet og vi har fylt på med enda litt mer gressfrø. Jeg har vannet gresset hver dag, og det er deilig å se at det kommer mer og mer gress for hver dag! Nå gjennstår det planting av blomster her. Jeg gleder meg til å lage små bedd og fylle utplassen med friske og fine blomster! Utrolig hvor mye dem gjør med en uteplass. Vi har også startet på en «gressplen/lekeområde» på andre siden av huset slik at alle leker skal flyttes bak dit. Dermed får vi hele denne plassen til utemøbler, blomster og gress.

IMG_0022_1
Før

IMG_0024_1
Før

10683758_537781539688893_1358454668_n-11
Kristoffer lager ny plen!

IMG_7004
Nå! Gresset begynner å komme..

Veranda

Verandaen vår skal få ny farge i år. Jeg beiset den i «shimmergrå» for et par år siden, og likte fargen godt. Men jeg følte den ble for grå til vårt beige hus. Nå har jeg vasket verandaen i flere omganger med «terrassefornyer» og endelig begynner all gammel beis å bli borte. Jeg ønsker å få grunnlaget så jevnt som mulig, slik at jeg kan legge på en ny farge som er nokså gjennomsiktig. Jeg har kikket mye på «naturgrå» og liker fargen godt. Den ser ikke fult så grå ut som shimmergrå. Men som sakt er jeg veldig usikker. Ellers har jeg sett på «strå», som er mye mer beige i fargen. Jeg ønsker iallefall å legge på en beis som er lys :) Om noen har forslag så kom gjerne med dem! Rekkverket holder også på å males. Jeg rakk å male noe av det i fjor, men jeg har fortsatt MYE igjen. Rekkverket går rundt hele huset + at vi har to små verandaer i 2.etg. Nok jobb med andre ord. Jeg gleder meg STORT til å få plass partyteltet og sofagruppen vår igjen. Over sikt ønsker vi å lage en «vinterhage» istedet for partytelt – men dette kommer kanskje om et år eller to. Foreløbig bruker vi partyteltet :)

MG_2360_4896
Bilder fra i fjor. Koseplassen i partyteltet

MG_2361_4897
Bilder fra i fjor. Her kan dere se den tidligere fargen.

Untitled16
Bilder fra i fjor.

IMG_7003
Nå! Gammel beis fjernet. Nå ventes ny beis og noen strøk maling på rekkverk før partytelt skal opp igjen :)

«På siden av huset»

I fjor kjøpte vi et huskestativ med sklie på tilbud. Dette har ligget i garasjen i vinter, mens vi har fundert på hvor vi skulle ha det. Vi tenkte først å sette i hageflekken vår. Jeg var veldig skeptisk, siden vi ikke hadde den største hagen. Tidligere var det praktisk å ha alle lekene oppe ved «hagen» siden vi da kunne sette opp en grind så barna ikke «stakk av». Nå er barna så store at de selv leker rundt på hele plassen uten problemer. Etter mye om og men bestemte vi oss for å lage «hage nr 2″ på andre siden av huset. Der har vi i dag en liten veranda (som går videre rundt huset og bort til den store verandaen) med herlig morgen/formiddagssol. Vi har også verandadør der som går inn på kjøkkenet. Denne plassen blir brukt veldig lite den dag i dag, og dette har vi tenkt å gjøre noe med. Derfor har vi de siste dagene fjernet «stein», satt opp huskestaiv og jobbet masse. Planen nå er å få et lastebillass med jord før vi legger «ferdigplen». Det blir kun en liten hageflekk i enden, slik at vi fortsatt har plass til flere parkeringer. Jeg gleder meg stort til å vise dere resultatet! «Underveisbilder» kommer senere. En annen forandring vi gjorde i fjor var å plante hekk. Syntes dette ble svært bra :)

_MG_3778_0708
Før

IMG_6462
Etter vi plantet hekk. Ca fra trillebåret og bakover holder vi på å lage plen. 

Ååååh, som jeg gleder meg til sommeren!! Jeg drømmer meg bort i hagebøker, inspirasjon på nett, blogger og instagramkontoer om dagen. Jeg kan jo så lite om blomster og busker, men jeg ønsker å lære. :)

 10. april 2015  Postet av klokken 20:13 Uteplassen 6 kommentarer »
apr 072015
 

I dag var det tid for å våkne til vekkerklokke, vekke begge barna, stelle seg selv og barna under tidspress, levere i barnehage og deretter være på skolen 8.15..

Hverdagen er tilbake..

I dag har vi vært på skolen og fått undervisning og informasjon om det siste emnet og praksisen før vi er ferdig med hele sykepleierstudie. Jeg skal nå ut i praksis innenfor psykiatrien. Jeg er kjempe spent på hva disse 8 ukene vil bringe. Jeg er ikke i tvil om at de kommer til å bli utrolig lærerike. Og jeg håper at jeg etter disse 8 ukene er mange erfaringer rikere, før jeg da skal starte i jobb ved sykehuset.

Påsken har vært helt fantastisk. Jeg kan ikke beskrive den med noen andre ord. Vi vurderte å dra avgårde på hyttetur, men vi er veldig glade nå for at vi ble hjemme. For vi har storkost oss her hjemme med venner og familie. Vi har vel vært på rekordmange turer denne uken og fått utrolig mye ut av dagene. Vi har oppdaget mange fine plasser i nærmiljøet, hvor det er koselig å gå tur, samt ta en grilltur.

IMG_6852 IMG_6856 IMG_6875 IMG_6877 IMG_6925

På søndagen skulle vi ha besøk av Kristoffer sin bror som hadde bursdag den dagen. Siden de kom kl 15, tok vi en liten gåtur ut før besøket kom. Denne plassen er utrolig koselig, og en del av ruten Hanne og jeg pleier å gå tur når vi skal til blandt annet «utsikten». Vi oppdaget denne dagen at det var laget en stor gapahuk og grillplass i område. Og dermed inviterte vi venner og familie på grilltur dagen etter. Mer bilder fra den turen skal dere få se i et innlegg for seg selv. Det får være grenser for hvor mange bilder et lite innlegg kan inneholde! Hehe.

IMG_6887 IMG_6892 IMG_6895 IMG_6896 IMG_6908 IMG_6913 IMG_6916

Når vi dro hjem kom ungenes farmor og 2 onkler for å feire onkel sin bursdag. De hadde laget sjokoladekake (for i deres øyne MÅ man ha sjokoladekake for å feire bursdag). Onkel fikk et eget lys som han måtte blå ut! Ungene storkoste seg med onkel som ville leke masse!! :)

IMG_6941

 7. april 2015  Postet av klokken 19:56 Oss 4 Ingen svar »
apr 062015
 

Noen venner fra klassen og jeg ble enige om at etter endt bachelor skulle vi ta en skikkelig «spa og velværekveld» hjemme hos meg. Vi drømte oss bort i en rolig og avslappende kveld med deilig spaprodukter, boblebad og noe sprudlende i glasset. I påsken avtalte vi en dato, og vips ble mitt lille bad omgjort til en spaavdeling for fire.

Kvelden ble i overkant velykket og vi ble enige om at dette MÅ man jo gjøre oftere?

Vi lagde en enkel og deilig rett. Tente MASSE lys – det gav en behagelig og lun stemning. Vi lagde foccacia med kylling! Det smakte himmelsk.

IMG_6816 IMG_6820 IMG_6822 IMG_6825

Når maten hadde synket gjorde vi oss klare for et deilig og varmt boblebad med 40 varmegrader ute i hagen. Vi hørte på musikk, drakk musserende/cider og skravelt. Det var klar stjernehimmel. Noe så vakkert.

Untitled

11106517_10155390826525704_386548045_n

Deretter gikk vi en etter en opp på badet. Inne på badet var det levende tent lys overalt! I bakgrunn spilte en rolig og behagelig spilleliste. Det var tid for egenpleie! Vi hadde satt frem et stort utvalg av produkter – til enhver smak og behag. Jeg startet med en deilig bodyskrubb. Det er første gangen jeg prøver denne skrubben, og ble veldig positivt overasket. Det var også olje i skrubben, slik at huden ble silkemyk etterpå. Boksen var kjempe stor, og drøy i bruk så den varer nok lenge. Jeg tok en deilig ansiktspeeling etterfulgt av en varm og lang dusj. Etter dusjen var det tid for å smøre kroppen inn med olje, ansiktskrem, øyekrem, calm balm (på såre og irriterte områder) osv. Produktene har en deilig og spalignende duft, så dette gav virkelig prikken over i`en inne på mitt lille bad. Alle jentene ble imponert over de fantastiske produktene fra skinlove, og var raske med å bestille seg dette selv når de kom hjem.

IMG_6782 IMG_6802 IMG_6793

Etter at alle hadde dusjet og hadde «hjemmespa» satte vi frem snop og tente masse lys i hele stuen. Klokken var da 24, og planen var å sitte å skravle en liten stund til. Men alle ble så trøtte og slappe etter denne deilige kvelden – så vi bestemte oss for å avslutte og få en god og dyp søvn. For det tror jeg vi alle fikk?

 6. april 2015  Postet av klokken 20:20 Skinlove, Velvære, Venner 6 kommentarer »