jul 052015
 

For 6 år siden ble Rebekka og jeg foreldre til to herlige jenter. Fra den tiden startet også vennskapet vårt. Jentene vokste opp sammen og ble raskt like gode venner som sine foreldre. I dag er dem veldig opptatt av hverandre, og spør stadig etter hverandre dersom det går for lang tid mellom når de møtes. Nå møtes de ikke lengre bare fordi mammaene ønsker, men de drar på overnatting og besøk til hverandre. Vi har jo skrevet masse om jentene sammen på bloggene våres, så de fleste har nok fått med seg deres unike vennskap.

Untitljed-600x294 IMG_1423-600x400

Men i 2011 og 2012 kom det to gutter til verden. Siden det er et år forskjell på dem har kontrasten vært stor. Men nå begynner de å bli ganske «like». De blir mer og mer opptatt av hverandre, og er i full lek sammen hve gang vi møtes. Jeg må si vi er utrolig heldig som har fire barn som går så bra sammen. Det er absolutt ingen selvfølge. Da er det ekstra koselig å være sammen, når barna trives så godt sammen.

tobias MG_5837_7085-600x400 MG_5752_7000-600x400

Det er så gøy å se at guttene følger samme fotspor som søstrene sine. Guttene er veldig opptatt av hverandre, og leker med de samme lekene. De har rollespill, har «lekekjøkken», leker med biler. lego og instrumenter.

Untitled9 IMG_2933-800x533 IMG_9015-800x533

Jeg tenkte det var på sin plass med et eget innlegg om guttene nå! Siden det har vært så mye om jentene tidligere. Vi er heldig som har disse fire flotte barna Rebekka!:) Jeg setter utrolig stor pris på dem, deg og mannfolka våres. De trenger virkelig en stor klapp på skuldra de også. :)

IMG_8733 IMG_8762 IMG_8770 MG_5912_7160-600x400

 5. juli 2015  Postet av klokken 13:18 Martine og Matias - med venner Ingen svar »
jul 032015
 

Som jeg har skrevet på bloggen tidligere har vi valgt å lage ny plen og hage her hjemme. I fjor bestilte Kristoffer et lastebillass med jord slik at vi kunne rette ut plenen enda mer. Når jordhaugen var bestilt startet førarbeidet. Kristoffer startet å fjerne gresset/mosen som allerede var der. Deretter trillet han et og et trillebårlass med jord opp til hagen vår. Siden det var umulig for lastebilen å plassere jorden oppe på plenen måtte vi fikse en smart løsning for å få trillet trillebåret opp trappen.

IMG_0022_1-800x533  MG_2677_5251-800x533

Untitjled-600x447

Untitled 10439633_10152374873386077_1246202267_n 10683758_537781539688893_1358454668_n-11-550x550

Når all jorden var på plass og det så nokså rett ut var det på tide å så gress. Og deretter vente og vente! Og ikke minst vanne. Et år etter har det meste av gress på kommet opp. Det er noen små flekker enda, men minimalt. I løpet av sommeren er nok gresset 100%. I år lagde vi også 2 blomsterbed med vintergrønne planter (Hols hagesenter). Vi ønsket å «bryte» litt med å lage runde bed. Vi brukte en tykk duk under blomstene for å forhindre at det kommer ugress. Deretter kjøpte vi inn hvit stein (megaflis). Resultatet ble veldig bra syntes vi. Vi har også montert utelys som lyser opp på trærene om kvelden. Jeg skal vise dere et bilde fra kveldstid også – det er SÅ koselig. Benken som vi har satt på plen er etter mine besteforeldre. Jeg har kun tilført den bengalakk og maling (lik som karmer på huset).

IMG_9379 IMG_9384 IMG_9386 IMG_9389 IMG_9393 IMG_9397 IMG_9382

Vi er nokså ferdig med hagen nå. Eneste vi har igjen er å lage en kant rundt bedene. Vi er enda litt usikre på hva vi skal bruke. Vi har vært imellom flere alternativer. Alle lekeapparatene er flyttet til den andre siden av huset, der barna skal få egen «lekeplass». Dette er et prosjekt vi holder på med i år. Ute på belegningssteinen ønsker vi å lage et «kosehjørne» med parasoll/seil. Så det kommer nok flere «etterbilder» etterhvert :)

I kveld skal jeg på jobb, så formiddagen har blitt brukt med barna i det fine været. :)

IMG_9401

 3. juli 2015  Postet av klokken 12:57 Oppussing, Uteplassen Ingen svar »
jul 022015
 

For en god stund siden bestilte jeg en jordbærrenser på ebay. Jeg må ærlig si at jeg var noe skeptisk, men tenkte at den var genial – om den funket! Jeg prøvde et par ganger, men fikk det ikke til. Etterhvert prøvde jeg en ny teknik som funket, og jeg innså da at jeg hadde brukt den på feil måte. Man må nemlig vri om når man har satt på plass «taggene». Utrolig genial og enkel i bruk. Begge ungene klarer fint å bruke den, og slipper nå å få hjelp fra meg når jordbærene skal renses.

Jordbærrenseren fås kjøpt HER. Koster tilsammen ca 16 kr (inkl frakt)

IMG_9167 IMG_9178 IMG_9180 IMG_9181 IMG_9195 IMG_9196 IMG_9201

Aah! Det er så deilig med frisk frukt på varme sommerdager. På lørdag byttet vi ut godteri med et friskt fruktfat og sukkerfri saft. Barna elsket det! Vi har kjøpt inn beholderen til saft/vann på kitchen, og den er helt genial. Siden vi har hjørnekjøleskap fyller vi den opp og lar den stå i kjøleskapet. På den måten kan ungene gå og ta seg litt kald drikke hele dagen.

IMG_9163 IMG_9167 Untitled

Hva er din favorittfrukt?

 2. juli 2015  Postet av klokken 21:17 Ebay. shopping, Martine og Matias, Sommer, Tips 1 kommentar »
jul 012015
 

//Samarbeid

Her om dagen fikk jeg en utfordring – jeg skulle gjøre noe som gledet noen! Jeg bestemte meg raskt for at jeg ville gi en ekstra oppmerksomhet til de flotte naboene våre!

– Hanne og Miche. Tidenes naboer! Kunne jeg gitt de en slik pris, skulle jeg gledelig ha gjort det. Vårt nabovennskap er helt unikt, og jeg verdsetter det så utrolig mye. Så hvorfor ikke gjøre slike småting i hverdagen for å glede hverandre? Som dere ser på videoen under her har vi faktisk en ringeklokke til hverandre – smart, herlig og utrolig praktisk.

Glede for meg er alle de små hverdagsøyeblikkene – som mange tar for gitt.


Oppfordringen om å gjøre noe som gleder en selv eller andre fikk jeg av Coca Cola. I disse dager bytter de nemlig slagord fra «open happiness» til «choose happiness». Personlig liker jeg det nye slagordet mye bedre! Lykke og glede er noe man selv må velge – det er ikke noe som kommer av seg selv. Coca Cola oppfordrer å spre og oppleve glede ved å – choose happiness by doing.

Har du tenkt noe over hvor lite som skal til for å glede en annen?

Bare det å smile til en fremed kan spre glede!
Har du fortalt mannen din at du er glad i han?
Har ungene fått en ekstra klem?
Har du fortalt din vennine at du syntes hun har fine klær på i dag?
Overask en venn med en iskald Coca Cola!
Husk at DU kan være med på å spre glede og lykke!

Videre oppfordrer jeg deg til glede andre og dele opplevelsen på din blogg, facebook, instagram, snapchat eller andre sosiale medier. Tagg bilde/filmen din med #happinessactivites. Videre kan du selv finne glede eller motivasjon til å glede andre under samme hashtag #happinessactivites.

 1. juli 2015  Postet av klokken 18:17 Samarbeidspartnere, Venner 3 kommentarer »
jun 302015
 

I kveld har jeg kost meg ute på kafè med tre herlige jenter! Disse jentene ble jeg kjent med da jeg gikk gravid med Matias. Vi ventet alle barn i mai/juni, og laget derfor vår egen «barselgruppe». Vi har møttes fra tid til annen. I perioder ofte, og i perioder lite. Men slik er det jo i en hektisk hverdag der alle fire jobber og studerer. Men det er så utrolig koselig å ha kontakt med disse jentene med jevne mellomrom!:) Det er ikke alle som har kontakt med «barselgruppa» når barna er hele 4 år?

I kveld tok vi en «mammafrikveld» og koste oss med deilig mat, skravling og kos.

Skjermbilde 2015-06-30 kl. 23.17.02

 30. juni 2015  Postet av klokken 23:20 Venner Ingen svar »
jun 292015
 

//Sponset opphold

I dag har vi hatt en herlig dag i Holmsbu. Vi har hatt strålende sol og deilige varmegrader. Det var virkelig noe annet enn været dagen før. Det vil si at vi har vært mye ute og kost oss i dag. Vi startet dagen med nydelig hotellfrokost (ingenting slår hotellfrokost!?!). Etter dette tok barna på seg badetøy for å plaske litt i bassenget som var rett på utsiden av døren vår. Martine har gått på svømmeskole i forige uke, så hun viste oss stolt hvordan hun svømte fra den ene siden og til den andre. Flinke, store jenta vår! Matias ville heller ligge på teppet i sola og kose seg – fremfor å bade.

IMG_3108

Utover formiddagen gikk vi inn i resepsjonen for å høre om dem solgte «fiske krabbe utstyr». Joda de solgte både en liten fiskestang og bøtte. Reker fikk vi kjøpt inne på resturanten. Så var UTROLIG mye krabber langs kanten ved stranden, så det ble masse krabbefisking. Ungene elsket det! Det var mange andre barn som fisket krabber også, så dem delte på både utstyr og krabber. Herlig!

IMG_3126 IMG_9370

Klokken tolv var det tid for skattejakt! Jeg hadde nevnt dette for ungene på vei til Holmsbu, og dette var noe de hadde gledet seg til under hele oppholdet. ENDELIG var tiden inne. Før skattejakten begynte kom Piccolo for å hilse på barna. Matias ville klemme og kose, mens Martine syntes det holdt med en «give me five».

IMG_3132 IMG_3134 IMG_3138

Når skattejakten var over satt vi ute å nøyt solen og en frisk dessert. Snakk om å nyte livet!? Vi så tydelig at ungene koste seg. Martine la seg langflat i sofaen med øynene igjen, mens Matias fulgte spent med på alle båtene som kjørte forbi.

IMG_3140 IMG_3141 IMG_3146

Nå hadde de ventet og ventet. ENDELIG skulle vi inn på «spaområde» og bade i innebassenget! Mens Kristoffer og ungene badet og koste seg unnet jeg meg en 50 min ansiktsbehandling. Jeg husker godt hvor fornøyd jeg var med denne behandlingen sist, så derfor var jeg ikke i tvil om at jeg ønsket denne behandlingen denne gangen også. Siden jeg har nokså tørr hud tilførte de huden min ekstremt mye fukt i form av masker, kurer og kremer, og det kjennes helt utrolig godt! Etter å ha badet en stund, spist pizza og kost oss masse skulle Martine få sin «barnespabehandling». De hadde nemlig satt opp en egen «ujålete spabehandlingsoversikt for barn». Noe så herlig! Martine fikk fotbad, fotmassage, filing av negler og sist men ikke minst ROSA negllakk! Det var ingen tvil om at Martine syntes dette var koselig. Hun hadde et stort smil om munn under hele behandlingen.

Untitled IMG_3152 IMG_3154

Så var tiden kommet for å dra hjem. Ungene var absolutt ikke enig, de kunne gjerne tenkt seg å være der en god stund til. Ja, de nevnte faktisk på at de ønsket å flytte dit.

Nå har vi erfart at dette stedet er helt fantastisk både som «kjærlighetstur»,
mens også som «familietur».
Vakre vakre Holmsbu! Jeg gleder meg allerede til neste gang vi ses igjen.

 29. juni 2015  Postet av klokken 21:58 Holmsbu, Oss 4, Samarbeidspartnere Ingen svar »
jun 282015
 

Siden jeg nettopp har startet i ny jobb har vi valgt at jeg ikke skal ha noe lang ferie i år. Det blir kun noen langhelger på ca 5 dager. Kristoffer skal derimot ha 3 uker fri med barna. Selvom vi ikke skal ha mange uker sammenhengende ferie sammen har vi valgt å utnytte sommeren med mange «småferier». Hvem sier at man ikke kan ha feire selvom man jobber hele sommeren?

//Sponset

Vi startet en av «miniferiene» våre med en tur til vakre Holmsbu spa og resort. Kristoffer og jeg hadde jo en kjærlighetsweekend her i fjor og det gav virkelig mersmak (les her, her, her og her). Da vi bodde her sist hadde vi en fantastisk suite med nydelig sjøutsikt. Vi oppdaget den gangen at Holmsbu også leide ut sjøboder og villaer. Siden Holmsbu har eget basseng, strand og spaområde tenkte vi at dette ville vært en ypperlig plass å dra til med barna en dag. Da vi i våres sjekket opp muligheten for familietur fikk vi vite at det skulle være «barnas hotell» i sommer. Vi meldte oss raskt på, og i dag var endelig dagen kommet! Ungene gledet seg helt enormt. Her kommer en liten oppdatering på dagen vår  bilder med noe tekst under:

IMG_9210

Da vi endelig ankom hotellet fikk vi vite at vi skulle bo i en fantastisk sjøbod midt imellom utebassenget og stranden. Ungene var helt i ekstase! De fikk også en «overaskelsespose fra Piccolo»

IMG_9228

Noe av det som gjemte seg i posen! Såpebobler :)

IMG_9240

Vi fant raskt veien inn til resturanten for å nyte lunch! Kristoffer og jeg husker svært godt hvor god mat det var her sist, så vi gledet oss ekstremt! Det ble hamburger til oss voksne og barneburger til barna.

IMG_9221

Siden det var nokså kaldt og overskyet koste vi oss inne foran peisen med litt snop.
Det var veldig koselig!

IMG_9260 IMG_9264 IMG_9279 IMG_9283

Tid for «Magisk eventyrstund med Nelly og Hamza«.

IMG_9287 IMG_9293

Ungene fulgte ivrig med! Martine ville opp å ta bilder med Nelly og Hamza etter showet.

Nelly og Hamza er to barn på 4 år som gjennom oppdagelsesreiser utforsker grunnformene, tallene, fargene, og de synes det er veldig morsomt å gjøre grimaser. Passer for alle barn fra 2 år og oppover.

IMG_9303 IMG_9313

Ungene ville såklart kjenne litt på vannet – selvom det var nokså kaldt enda. Noen som kjenner igjen stranden? Det var nemlig her slankekrigen ble spilt inn i år :)

Untitled

Tid for «Baklengsmiddag». Dette var virkelig en slager for barna! Det var farger, musikk, godteri, ballonger og koselig ansatte. Mens barna koste seg her i en times tid satt Kristoffer og jeg i resturanten og koste oss med et glass vin. Barna kunne fortelle i ettertid at de hadde spist dessert først og middag etterpå! Ja, slik er det på «baklengsmiddag». De hadde fått is med kjeks og sjokoladesaus. Til middag hadde dem fått blekksprutpølser! På slutten av festen kom selveste «piccolo» på besøk!

 IMG_9328 IMG_9331

IMG_9334

Det er morsomt på «baklengsmiddag»!

IMG_9338

Kristoffer og jeg koste oss stort med 3retters middag i resturanten mens barna rullerte på å leke på hotellets lekerom og barnekino! Vi spiste kremet fiskesuppe til forett, entrecote til hovedrett og «jordbærsalat» og «Limesorbet» til dessert. Desserten så god ut at jeg glemte helt å ta bilde! Haha. Sånn er det når man koser seg..

IMG_9340

IMG_9359

Nå ligger barna og sover og lader opp til en ny og spennede dag i morgen. Kristoffer og jeg har på gasspeisen og nyter utsikten utover det vakre vannet.. Mer om rommene våre kommer i et eget innlegg senere :)

For enda mer oppdatering følg oss på instagram – veronikadoli 

 28. juni 2015  Postet av klokken 23:19 Ferier, Holmsbu, Oss 4, Samarbeidspartnere 1 kommentar »
jun 282015
 

 

 

 

//Samarbeid

Det er den tiden i måneden! Det er mange som sitter å venter. Endelig kommer månedstilbudet inne hos Knerten & Karoline. Og i dag må jeg ærlig innrømme at jeg gir ut et veldig godt tilbud! Håper dere føler det samme.

Jeg har – sammen med Knerten & Karoline plukket ut en haug med godbiter som vi gir 50% på frem til onsdag! Du kan bla deg igjennom 4 laange tider med alt fra sommerklær, penklær, yttertøy osv. Minner alle på å være tidlig ute med bestilling for å sikre farger og størrelser. Av erfaring går slike tilbud raskt, og det kan etterhvert bli noe utplukket.

Tilbud: 50% på hele tilbudskurven
Varighet: T.o.m Onsdag 1 juli.
Kode: påfyll50

Her kan dere se noen av mine favoritter fra tilbudskurven:

 

Untitled

 

Untitled1

Untitled27

 28. juni 2015  Postet av klokken 11:00 KnertenogKaroline, Samarbeidspartnere Ingen svar »
jun 272015
 

Her om dagen feiret Matias sin bursdag sammen med 11 av hans venner. Han gledet seg helt enormt og hylte av glede da vi skulle gjøre alt klart. En enkel borddekking ute i det fine været! Det ble nokså mørkt en periode, og jeg var redd det skulle bli regn. Heldigvis slapp vi unna uten en eneste dråpe. På langbordet hadde vi pyntet med godteri som barna spiste av under hele bursdagen. Fisker, krokodiller osv. Vi overasket han også med et hoppeslott (leid), noe som ble en stor slager i bursdagen. Vi grillet pølser før kakene. Jeg hadde bakt en sjørøverkake av en sjokoladekake. Det var utrolig morsomt å lage den, da jeg brukte all mulig slags godteri. Akkurat slik bursdagskakene var da jeg var lita! Kristoffer hadde fikset skattejakt, noe ungene elsket!

Bilderas:
(mange av ansiktene er sensurert da jeg ikke har spurt om tilatelse til å legge dem ut)

IMG_908n7 Untitled IMG_9105 IMG_9108 IMG_9111 IMG_9113 IMG_9114 Untitled1 Untitled2 IMG_9121 IMG_9130 IMG_9132 IMG_9136 IMG_9139 Untitled2

 27. juni 2015  Postet av klokken 22:47 Martine og Matias - bursdag Ingen svar »