jul 012015
 

//Samarbeid

Her om dagen fikk jeg en utfordring – jeg skulle gjøre noe som gledet noen! Jeg bestemte meg raskt for at jeg ville gi en ekstra oppmerksomhet til de flotte naboene våre!

– Hanne og Miche. Tidenes naboer! Kunne jeg gitt de en slik pris, skulle jeg gledelig ha gjort det. Vårt nabovennskap er helt unikt, og jeg verdsetter det så utrolig mye. Så hvorfor ikke gjøre slike småting i hverdagen for å glede hverandre? Som dere ser på videoen under her har vi faktisk en ringeklokke til hverandre – smart, herlig og utrolig praktisk.

Glede for meg er alle de små hverdagsøyeblikkene – som mange tar for gitt.


Oppfordringen om å gjøre noe som gleder en selv eller andre fikk jeg av Coca Cola. I disse dager bytter de nemlig slagord fra «open happiness» til «choose happiness». Personlig liker jeg det nye slagordet mye bedre! Lykke og glede er noe man selv må velge – det er ikke noe som kommer av seg selv. Coca Cola oppfordrer å spre og oppleve glede ved å – choose happiness by doing.

Har du tenkt noe over hvor lite som skal til for å glede en annen?

Bare det å smile til en fremed kan spre glede!
Har du fortalt mannen din at du er glad i han?
Har ungene fått en ekstra klem?
Har du fortalt din vennine at du syntes hun har fine klær på i dag?
Overask en venn med en iskald Coca Cola!
Husk at DU kan være med på å spre glede og lykke!

Videre oppfordrer jeg deg til glede andre og dele opplevelsen på din blogg, facebook, instagram, snapchat eller andre sosiale medier. Tagg bilde/filmen din med #happinessactivites. Videre kan du selv finne glede eller motivasjon til å glede andre under samme hashtag #happinessactivites.

 1. juli 2015  Postet av klokken 18:17 Samarbeidspartnere, Venner 1 kommentar »
jun 302015
 

I kveld har jeg kost meg ute på kafè med tre herlige jenter! Disse jentene ble jeg kjent med da jeg gikk gravid med Matias. Vi ventet alle barn i mai/juni, og laget derfor vår egen «barselgruppe». Vi har møttes fra tid til annen. I perioder ofte, og i perioder lite. Men slik er det jo i en hektisk hverdag der alle fire jobber og studerer. Men det er så utrolig koselig å ha kontakt med disse jentene med jevne mellomrom!:) Det er ikke alle som har kontakt med «barselgruppa» når barna er hele 4 år?

I kveld tok vi en «mammafrikveld» og koste oss med deilig mat, skravling og kos.

Skjermbilde 2015-06-30 kl. 23.17.02

 30. juni 2015  Postet av klokken 23:20 Venner Ingen svar »
jun 292015
 

//Sponset opphold

I dag har vi hatt en herlig dag i Holmsbu. Vi har hatt strålende sol og deilige varmegrader. Det var virkelig noe annet enn været dagen før. Det vil si at vi har vært mye ute og kost oss i dag. Vi startet dagen med nydelig hotellfrokost (ingenting slår hotellfrokost!?!). Etter dette tok barna på seg badetøy for å plaske litt i bassenget som var rett på utsiden av døren vår. Martine har gått på svømmeskole i forige uke, så hun viste oss stolt hvordan hun svømte fra den ene siden og til den andre. Flinke, store jenta vår! Matias ville heller ligge på teppet i sola og kose seg – fremfor å bade.

IMG_3108

Utover formiddagen gikk vi inn i resepsjonen for å høre om dem solgte «fiske krabbe utstyr». Joda de solgte både en liten fiskestang og bøtte. Reker fikk vi kjøpt inne på resturanten. Så var UTROLIG mye krabber langs kanten ved stranden, så det ble masse krabbefisking. Ungene elsket det! Det var mange andre barn som fisket krabber også, så dem delte på både utstyr og krabber. Herlig!

IMG_3126 IMG_9370

Klokken tolv var det tid for skattejakt! Jeg hadde nevnt dette for ungene på vei til Holmsbu, og dette var noe de hadde gledet seg til under hele oppholdet. ENDELIG var tiden inne. Før skattejakten begynte kom Piccolo for å hilse på barna. Matias ville klemme og kose, mens Martine syntes det holdt med en «give me five».

IMG_3132 IMG_3134 IMG_3138

Når skattejakten var over satt vi ute å nøyt solen og en frisk dessert. Snakk om å nyte livet!? Vi så tydelig at ungene koste seg. Martine la seg langflat i sofaen med øynene igjen, mens Matias fulgte spent med på alle båtene som kjørte forbi.

IMG_3140 IMG_3141 IMG_3146

Nå hadde de ventet og ventet. ENDELIG skulle vi inn på «spaområde» og bade i innebassenget! Mens Kristoffer og ungene badet og koste seg unnet jeg meg en 50 min ansiktsbehandling. Jeg husker godt hvor fornøyd jeg var med denne behandlingen sist, så derfor var jeg ikke i tvil om at jeg ønsket denne behandlingen denne gangen også. Siden jeg har nokså tørr hud tilførte de huden min ekstremt mye fukt i form av masker, kurer og kremer, og det kjennes helt utrolig godt! Etter å ha badet en stund, spist pizza og kost oss masse skulle Martine få sin «barnespabehandling». De hadde nemlig satt opp en egen «ujålete spabehandlingsoversikt for barn». Noe så herlig! Martine fikk fotbad, fotmassage, filing av negler og sist men ikke minst ROSA negllakk! Det var ingen tvil om at Martine syntes dette var koselig. Hun hadde et stort smil om munn under hele behandlingen.

Untitled IMG_3152 IMG_3154

Så var tiden kommet for å dra hjem. Ungene var absolutt ikke enig, de kunne gjerne tenkt seg å være der en god stund til. Ja, de nevnte faktisk på at de ønsket å flytte dit.

Nå har vi erfart at dette stedet er helt fantastisk både som «kjærlighetstur»,
mens også som «familietur».
Vakre vakre Holmsbu! Jeg gleder meg allerede til neste gang vi ses igjen.

 29. juni 2015  Postet av klokken 21:58 Holmsbu, Oss 4, Samarbeidspartnere Ingen svar »
jun 282015
 

Siden jeg nettopp har startet i ny jobb har vi valgt at jeg ikke skal ha noe lang ferie i år. Det blir kun noen langhelger på ca 5 dager. Kristoffer skal derimot ha 3 uker fri med barna. Selvom vi ikke skal ha mange uker sammenhengende ferie sammen har vi valgt å utnytte sommeren med mange «småferier». Hvem sier at man ikke kan ha feire selvom man jobber hele sommeren?

//Sponset

Vi startet en av «miniferiene» våre med en tur til vakre Holmsbu spa og resort. Kristoffer og jeg hadde jo en kjærlighetsweekend her i fjor og det gav virkelig mersmak (les her, her, her og her). Da vi bodde her sist hadde vi en fantastisk suite med nydelig sjøutsikt. Vi oppdaget den gangen at Holmsbu også leide ut sjøboder og villaer. Siden Holmsbu har eget basseng, strand og spaområde tenkte vi at dette ville vært en ypperlig plass å dra til med barna en dag. Da vi i våres sjekket opp muligheten for familietur fikk vi vite at det skulle være «barnas hotell» i sommer. Vi meldte oss raskt på, og i dag var endelig dagen kommet! Ungene gledet seg helt enormt. Her kommer en liten oppdatering på dagen vår  bilder med noe tekst under:

IMG_9210

Da vi endelig ankom hotellet fikk vi vite at vi skulle bo i en fantastisk sjøbod midt imellom utebassenget og stranden. Ungene var helt i ekstase! De fikk også en «overaskelsespose fra Piccolo»

IMG_9228

Noe av det som gjemte seg i posen! Såpebobler :)

IMG_9240

Vi fant raskt veien inn til resturanten for å nyte lunch! Kristoffer og jeg husker svært godt hvor god mat det var her sist, så vi gledet oss ekstremt! Det ble hamburger til oss voksne og barneburger til barna.

IMG_9221

Siden det var nokså kaldt og overskyet koste vi oss inne foran peisen med litt snop.
Det var veldig koselig!

IMG_9260 IMG_9264 IMG_9279 IMG_9283

Tid for «Magisk eventyrstund med Nelly og Hamza«.

IMG_9287 IMG_9293

Ungene fulgte ivrig med! Martine ville opp å ta bilder med Nelly og Hamza etter showet.

Nelly og Hamza er to barn på 4 år som gjennom oppdagelsesreiser utforsker grunnformene, tallene, fargene, og de synes det er veldig morsomt å gjøre grimaser. Passer for alle barn fra 2 år og oppover.

IMG_9303 IMG_9313

Ungene ville såklart kjenne litt på vannet – selvom det var nokså kaldt enda. Noen som kjenner igjen stranden? Det var nemlig her slankekrigen ble spilt inn i år :)

Untitled

Tid for «Baklengsmiddag». Dette var virkelig en slager for barna! Det var farger, musikk, godteri, ballonger og koselig ansatte. Mens barna koste seg her i en times tid satt Kristoffer og jeg i resturanten og koste oss med et glass vin. Barna kunne fortelle i ettertid at de hadde spist dessert først og middag etterpå! Ja, slik er det på «baklengsmiddag». De hadde fått is med kjeks og sjokoladesaus. Til middag hadde dem fått blekksprutpølser! På slutten av festen kom selveste «piccolo» på besøk!

 IMG_9328 IMG_9331

IMG_9334

Det er morsomt på «baklengsmiddag»!

IMG_9338

Kristoffer og jeg koste oss stort med 3retters middag i resturanten mens barna rullerte på å leke på hotellets lekerom og barnekino! Vi spiste kremet fiskesuppe til forett, entrecote til hovedrett og «jordbærsalat» og «Limesorbet» til dessert. Desserten så god ut at jeg glemte helt å ta bilde! Haha. Sånn er det når man koser seg..

IMG_9340

IMG_9359

Nå ligger barna og sover og lader opp til en ny og spennede dag i morgen. Kristoffer og jeg har på gasspeisen og nyter utsikten utover det vakre vannet.. Mer om rommene våre kommer i et eget innlegg senere :)

For enda mer oppdatering følg oss på instagram – veronikadoli 

 28. juni 2015  Postet av klokken 23:19 Ferier, Holmsbu, Oss 4, Samarbeidspartnere 1 kommentar »
jun 282015
 

 

 

 

//Samarbeid

Det er den tiden i måneden! Det er mange som sitter å venter. Endelig kommer månedstilbudet inne hos Knerten & Karoline. Og i dag må jeg ærlig innrømme at jeg gir ut et veldig godt tilbud! Håper dere føler det samme.

Jeg har – sammen med Knerten & Karoline plukket ut en haug med godbiter som vi gir 50% på frem til onsdag! Du kan bla deg igjennom 4 laange tider med alt fra sommerklær, penklær, yttertøy osv. Minner alle på å være tidlig ute med bestilling for å sikre farger og størrelser. Av erfaring går slike tilbud raskt, og det kan etterhvert bli noe utplukket.

Tilbud: 50% på hele tilbudskurven
Varighet: T.o.m Onsdag 1 juli.
Kode: påfyll50

Her kan dere se noen av mine favoritter fra tilbudskurven:

 

Untitled

 

Untitled1

Untitled27

 28. juni 2015  Postet av klokken 11:00 KnertenogKaroline, Samarbeidspartnere Ingen svar »
jun 272015
 

Her om dagen feiret Matias sin bursdag sammen med 11 av hans venner. Han gledet seg helt enormt og hylte av glede da vi skulle gjøre alt klart. En enkel borddekking ute i det fine været! Det ble nokså mørkt en periode, og jeg var redd det skulle bli regn. Heldigvis slapp vi unna uten en eneste dråpe. På langbordet hadde vi pyntet med godteri som barna spiste av under hele bursdagen. Fisker, krokodiller osv. Vi overasket han også med et hoppeslott (leid), noe som ble en stor slager i bursdagen. Vi grillet pølser før kakene. Jeg hadde bakt en sjørøverkake av en sjokoladekake. Det var utrolig morsomt å lage den, da jeg brukte all mulig slags godteri. Akkurat slik bursdagskakene var da jeg var lita! Kristoffer hadde fikset skattejakt, noe ungene elsket!

Bilderas:
(mange av ansiktene er sensurert da jeg ikke har spurt om tilatelse til å legge dem ut)

IMG_908n7 Untitled IMG_9105 IMG_9108 IMG_9111 IMG_9113 IMG_9114 Untitled1 Untitled2 IMG_9121 IMG_9130 IMG_9132 IMG_9136 IMG_9139 Untitled2

 27. juni 2015  Postet av klokken 22:47 Martine og Matias - bursdag Ingen svar »
jun 232015
 

Tenk at minstemann i huset er blitt 4 år! Selv er han veldig opptatt av bursdagsfeiring og gledet seg stort til bursdag! Siden junimåned har vært ekstremt hektisk gjorde vi det enkelt og greit. Pølser til middag og et dryss med kaker til dessert. Matias var kjempefornøyd og det er jo det viktigste. Barna fikk sjørøvertema i tallerken, glass og servietter. Det var stas! Vi lagde også sjørøvermuffins, noe som ble en favoritt hos «Kaptein Sabeltann Matias. Denne uken planlegger vi barnebursdag, og dere kan tro han er spent!

Untitled1 Untitled4 IMG_8704 IMG_8682 IMG_8689 IMG_8696

Det var en stor glede å se Matias åpne pakkene sine i år! Så taknemlig og glad. Flere av gjestene fikk klemmer underveis i gaveåpningen etterfulgt av mange «tuuusen takk». Det meste skulle prøves – selv badebuksene (utenpå dressen). Er han ikke herlig?

IMG_8670 Untitled IMG_8635

Matias, pappan og farfar! :)

 23. juni 2015  Postet av klokken 15:04 Martine og Matias - bursdag, Matias 4-5 år 1 kommentar »
jun 192015
 

Nå om dagen jobber jeg masse med den nye bloggen som skal være oppe å gå om kort tid. Håper dere venter tålmodig, og ønsker å følge med videre :)

I dag er en stor dag! For 5 år siden ble Kristoffer og jeg – mann og kone. Nøyaktig 1 år etter kom Matias til verden. Etter å ha holdt meg på «pinebenken» i nesten 2 uker (over tiden) hadde han skikkelig hastverk når han først bestemte seg for å ut. Heldigvis lå jeg allerede innlagt (til igangsetting), eller hadde det nok blitt litt mer dramatisk.

_MG_9807_6086

Det er klart at det var tidenes største bryllupsgave.. Men likevel har vi ikke så mye fokus på bryllupsdag siden vi 19 juni har all fokus på vår flotte sønn. Derfor pleier vi å heller feire dagen vi ble sammen – 16 juli . Så er det vår dag!

Matias..

Vår utrolig tøffe og tapre sønn. Du hadde en tøff start på livet og et beinhardt første leveår. Ditt første leveår besto av mye prøver, sprøytespisser, sykehusinnleggelser, legebesøk og diverse annet. Likevel var du alltid blid. Innimellom smertene lo og smilte du utrolig mye! Du var så tøff. Jeg husker så godt at du overasket en etter en med å bare smile mens de tok blodprøver av deg. Du var så beundringsverdig. Jeg husker at jeg ble så imponert over at en baby på under 1 år kunne være tøffere enn meg selv på over 20. For det var du! De to første leveårene dine var vanskelige, spesielt det første. Likevel sitter jeg med så mange gode minner også. Jeg husker dager, uker og måneder med utrolig mye kos. Du var så avhengig av omsorg og trøst, så det ble det utrolig mye av. Jeg husker våkennetter der vi tente telys og satt i sofaen og sang nattasanger. Vi ble så utrolig knyttet sammen – da jeg måtte gi absolutt alt jeg hadde av meg selv til deg.

_MG_9635_5929 Bilde2 _MG_8123 Bilde3IMG_9632

Da du var 2 år snudde alt. Du gjennomgikk operasjon som gjorde at livet ditt ble lettere å leve. Plutselig kunne du være barn igjen. Du klarte å holde følge med de andre barna, og du lærte deg å bruke språket ditt. Du lyste opp! Plutselig så du så utrolig frisk og fin ut. Ansiktet ditt glødet opp og du hadde et energinivå som overgikk alt. Plutselig ble du en skikkelig ramp! Du utforsket alt, og det ble mange knall og fall. Men det gjorde ikke noe, bare du fikk utforske det DU ville.

Untitled8-600x441 _MG_7089 _MG_7610 Untitled32-600x442

I dag er du virkelig husets klovn. Du har så utrolig mange morsomme historier, fantasier, ord, ansiktsuttrykk og bevegelser. Ingen i dette huset får oss 3 til å le like mye som deg. Du er en god og omsorgsfull bror, som Martine setter stor pris på. Dere har jo så glede av hverandre nå! Så fort en av dere er borte en dag, så er det «krise i hjemmet». Hvor ble lekekameraten av? Hvem skal være «baby» eller «mamma» nå?

bG_7089

Matias – våre dyrebare skatt. Vi er så taknemlig for å ha deg i livet vårt. Og vi er så ufattelig glad for alt du gir av deg selv, og for at du lyser opp hverdagen vår.

Vi elsker deg! Gratulerer så mye med dagen.

PS: Kristoffer får få et eget innlegg 16 juli ;)

 19. juni 2015  Postet av klokken 21:13 Matias 4-5 år 4 kommentarer »
jun 082015
 

I går dro jeg til Spania med den fantastiske studiegruppa mi. Vi er endelig helt ferdig på skolen, og nå kan vi endelig kalle oss sykepleiere! Nå venter 4 late dager på en solseng i varmere strøk! Vi har booket inn i en koselig 2 romsleilighet. 

Vi oppdaget etterhvert at område vi bor på er et område med så og si kun pensjonister. Etter å ha testet ut «cocktailferdighetene» til restaurantene fant vi ut at vi ønsket å teste ut et litt annet område. 7 min med taxi, og vi har funnet et deilig strandområde. 

Nå gjelder det å koble helt ut, lade opp og brune kroppen før vi begynner å jobbe :) 

Ps: bloggen er litt «nede» om dagen. Dette er kun en overgangsfase, og om kort tid starter jeg den opp igjen – men da på «egne bein» :) det vil si at jeg altså skal forlate familieprat. Håper dere holder ut – til tross for lite oppdatering :) 

   

     

 8. juni 2015  Postet av klokken 14:29 Ukategorisert 6 kommentarer »
jun 032015
 

I dag har vært en STOR dag for både store og små.. Martine skulle få tildelt lærer og «gruppe» (siden de ikke bruker klasse lengre). Hun skulle få klasserom, pult og ikke minst den berømte skolesekken!

…..Snufs……

Det er stort! «Lille» jenta vår har blitt stor. Hun er straks skolebarn. I dag åpnet jeg øynene enda mer på hvor stor, smart og selvstendig Martine har blitt.

IMG_2954 IMG_2955

Jeg skulle legge frem bachloroppgaven i dag, og var livredd for å gå glipp av Martines prøveskole. Heldigvis rakk jeg det AKKURAT! Jeg fremførte, løpte til bilen og rakk å møte Kristoffer og Martine rett ved skolen. Dagen startet med at barna ble ropt opp en etter en. Det var stor spenning over hvem som skulle gå i klasse sammen og hvor dem skulle være. Etter at vi foreldre hadde fulgt barna inn i klasserommet gikk vi ut. Da hadde barna «prøveskole» i et par timer mens vi foreldrene var på foreldremøte der vi ble enda mer kjent med skolen og rutiner. Nå starter virkelig en helt ny hverdag!

IMG_2938 IMG_2945 IMG_2958

Stolt som en hane kom 6åringen ut – med den blå sekken. Hun kunne gjennfortelle masse av det læreren hadde fortalt i timen, og jeg ble helt overasket over hvor konsentrert hun må ha vært under timene.

Da gikk det opp for meg – nå er hun klar for skolen…

Untitled IMG_2969

– 2 bestevenner som ble veldig glad for å komme i samme klasse!