nov 262014
 

//Sponset produkt

Vi har vært så heldige å få teste ut den nye kurio nettbrettet for barn. Jeg har lenge vurdert å kjøpe dette til barna, så gleden var stor da vi fikk lov til å teste den ut. Jeg har jo hørt veldig mye bra om den, så forventningene var store. Nettbrettet fungerer som en ipad, bare at denne er mer tilrettelagt og tilpasset barna. Ungene her i huset er jo vandt til ipad (apple produkt), så jeg var spent på hvordan overgangen til «android» kom til å bli. Jeg brukte bare et kvarter på å vise dem hovedfunksjonene, og vips så var den i bruk helt uten hjelp. Ungene elsket den, og gleden ble ENDA større da jeg viste dem «motion» funksjonen. De skrattlo og storkoste seg! Jeg laget en liten filmsnutt lengre ned i innlegget, så dere kan se hvor morsomt og enkel i bruk «motion funksjonen» er.

foreldrekontroll

Noe som er hovedgrunnen til at dette er et barnevennelig nettbrett er kontrollen foreldrene får over hva barna har tilgang til. Man kan lage ulike brukere til barna, mens det finnes en egen foreldreprofil. På denne profilen lager man en kode, slik at barna ikke får tilgang. Fra foreldrekontrollen kan man lett gå inn på hver enkelt av barnas profiler, og justere hva man vil. Geniale innstilliner foreldrene får kontroll over er:

★ Tidsbegrensning: Man kan sette innstillinger på hvor lenge barnet får sitte på nettbrettet av gangen. Man kan også sette ulike innstillinger på hvor lenge barnet kan spille, og evt hvor mange ganger i uken.
★ Tilgang til internett: Om man ønsker kan man skru av tilgangen til internett på profilene, eller evt sette begrensninger på hvor mye tilgang de skal få
★ Begrensninger på applikasjoner: Foreldrene kan bestemme hvem applikasjoner profilen skal ha tilgang til, og hvem som skal være «sperret» for ulike profiler. Kanskje 5årigen kan ha tilgang til en applikasjon, som 3åringen ikke skal ha? Derfor er egne profiler per barn genialt!

Når jeg går inn på min foreldreprofil velger jeg om jeg ønsker å gå inn på «barneområdet», eller om jeg ønsker å bruke kurioen som en vanlig andriod nettbrett. Her kan jeg da få tilgang til alt av applikasjoner (facebook, instagram osv) og internett.

IMG_1334

tilpasser

Som sakt kan man lage en profil til hvert barn (opp til 8 profiler). Det praktiske ved dette er at hver profil kan tilpasses barnets alder. Man fyller ut informasjon om barnet, inkludert fødselsdato. Deretter vil nettbrettet legge inn tilpasset applikasjoner iforhold til barnets alder. Nettbrettet har allerede sortert applikasjonen under «spill» «Pedagogisk» «E bøker» osv. Man kan også legge inn applikasjoner under «favoritter» om barnet syntes det er enklere å ha alle favorittapplikasjonene på et sted. Som dere sikkert forstår ligger det en HAUG av ferdige applikasjoner inne på nettbrettet når det kjøpes. Mange flotte pedagogiske spill som hjelper barnet med å forstå alfabetet, samt utregninger. Martine elsket disse spillene!

IMG_1350

barnevennelig

Noe som gjør kurio til et ekstra barnevennelig produkt er «Kid-Safe nettsurfing». Dette er et filtreringssystem som blokkerer ugunstig innhold ved hjelp av egne sikkerhets- og blokkeringslister. Over 450 millioner nettsider filtreres, kategoriseres og oppdateres daglig med kostandsfrie automatiske oppdateringer. Denne funksjonen kan slås av og på av de voksne. Her kan også den voksne tilpasse filtreringen ettersom barnet blir større.

Nettbrettet har også et støtsikkert futteral. Dette er spesialdesignet, slik at det tåler en «støyt». Dette mener jeg er viktig, siden det er barn som bruker dette. Futteralet er laget av myk gummi, slik at nettbrettet er godt å holde i.

IMG_1354

motion

Noe av det «det nye» med denne kurioen er motion funksjonen. Når vi oppdaget dette, var ungene «solgt». Vi valgte ulike aktiviteter som svømming, hinderløpye, skirenn, fotball osv. Så skulle ungene bruke bruke kroppen for å styre personen på skjermen. Dnene funksjonen kan brukes på ulike applikasjoner, og vi er fortsatt i «utforskningsfasen» der. SOM dem lo! Jeg laget en liten filmsnutt, mens dem brukte funksjonen her om dagen. Dette MÅ dere jo bare se!

Opplev ekte magi når du styrer de utfordrende «motion» sports- og læreprogrammene med kroppens egne bevegelser – uten å røre skjermen! Kurio TABs kamera registrerer bevegelsene dine og gir deg full kontroll over spillene. Du får opp pulsen og trener koordinasjon, hukommelse, språk og matematiske evner.

Sport- og mosjon-pakken inneholder fysisk utfordrende aktivitetsspill for alle aldere, som bl.a. ski, svømming og fotball. Lek- og lær-pakken inneholder læringsprogrammer som på en morsom måte trener barnets evner med tall, bokstaver, farger og former.

egenskaper

★ Utstyrt med en rask Intel®-prosessor
★ Opplev spill med bevegelseskontroll
★ Fylt opp med apper, spill og gøyalt innhold
★ Internettfiltrering, blokkerer upassende sider
★ Tidsstyring, velg selv tidene barna kan spille
★ Opptil åtte separate brukerprofiler
★ Støtsikkert rødt futteral medfølger

Kurio nettbrett fåes kjøpt mange ulike steder – blandt annet HER. Prisen er slettes ikke så gal, om man sammenligner med andre netbrett som ipad. Et mer barnevennlig nettbrett, mer tilrettelagt for barn til en rimeligere pris.
Les og lær mer om Kurio på deres facebookside.

 26. november 2014  Postet av klokken 16:00 Martine og Matias, Samarbeidspartnere 1 kommentar »
nov 252014
 

I går kveld var både Kristoffer og jeg utrolig slitne. Når barna var lagt kikket vi på hverandre, og blikkene våre var enige! Vi er så gale at vi legger oss samtidig som barna. Alt som burde vært gjort får vente til i morgen. Etter noen timers søvn våknet Martine. Hun hadde vondt i magen. Etter 2-3 turer inn til henne, våknet jeg av at hun sto på badet å kastet opp. Flinke jenta hadde stått opp, gått inn på badet og sto lent over toalettet. Oh no! Omgangssyken. Igjen? Hun har klaget på magesmerter i et par uker nå, og dette er jo andre gangen hun kaster opp på litt over en uke. Og som regel kaster hun bare opp 1-2 ganger. Og det er KUN oppkast.. Så natten har blitt tilbringt på sofaen, med varmeteppe og masse trøst. Hun hadde så sterke magesmerter at hun ristet i hele kroppen. Jeg er ikke vandt til så store smerter ved omgangssyken? Noen erfaringer?

Rundt kl 2 sovnet hun, og sov til godt ut på formiddagen i dag. Og i dag har hun vært frisk som en fisk. Klokken 12 orket hun ikke være inne mer, og vi ble enige om å ta en tur ut. Vi måttte jo holde oss vekk fra folk, på grunn av smitte. Så da pakket vi sekkene og dro en tur til Brevik. Jeg ønsket å vise henne «dammene i Brevik». Veien opp er litt bratt, men hun ønsket å prøve. Hun løp nesten opp, og var kjempe flink! Når vi var fremme ved dammene, ønsket hun å gå enda lengre opp. Ja, hun vill helt på toppen – slik at vi kunne være høyere enn brua! Jeg hadde nemlig fortalt henne at på toppen kunne man se både breviksbrua og grenlandsbrua.

Untitled Untitled2 IMG_2210 IMG_2212 IMG_2215

Gleden var STOR når vi kom frem! Det var utrolig varmt på toppen, med en skinnende sol. Vi koste oss med frukt og vann. Martine hadde tatt med førskoleleksen sin, som vi satt å gjorde der på toppen. Jeg kjente at denne turen var noe av det mest fantastiske jeg hadde gjort på mange uker. Både det å få alenetid med Martine, men også det å skape slike opplevelser sammen med henne. Hun imponerte stort! Og vi begge fikk masse frisk luft, noe som gjør godt på formen. Noen mener at man bør holde barna inne, noen dager etter at dem har vært syke. Jeg mener det stikk motsatte! Er barnet i god form, er det ingenting som bedrer formen mer enn frisk luft og lett aktivitet. Sitter man inne i flommen av bakterier og dårlig luft, blir enhver i dårligere form.

Untitled1 IMG_2229 IMG_2235 IMG_2239 IMG_2241 IMG_2245 IMG_2250 IMG_2259

PS: Vi satt langt ifra «stupet», selvom det ikke ser slik ut på bildene. Jeg har jo ekstremt høydeskrekk, og desverre ser det ut til at min datter har arvet litt av dette. Jeg har tatt bildene langt nedenifra, slik at «vinkelen» juger litt.

 25. november 2014  Postet av klokken 20:44 Ukategorisert 5 kommentarer »
nov 242014
 

Min flinke mann laget det perfekte spisestuebordet til oss for en stund siden. Vi fant deretter ut at vi ønsket å lage et eget stuebord, som skulle stå i samme stil. Vi laget bordet på en litt annen måte, men malet/beiset det i samme farge og brukte samme type ben. Jeg syntes det ble veldig koselig å ha bord som sto «i stil med hverandre». Når vi i sommer kjøpte oss ny sofa, oppdaget vi at bordet ble alt for lite! Så derfor laget vi enda et bord! Dette laget vi mindre og lavere, slik at det kan skyves under det andre stuebordet. Kristoffer har brukt et par kvelder på å lage selve bordet, og på søndag tok vi siste pussejobb sammen. SÅ flott det ble! *betatt*

Untitled

Nå gjenstår litt maling og lakk, før jeg skal vise dere det endelige resultatet! Det er mange som har spurt oss om fremgangsmåten på bordet, men dette er desverre litt mer komplisert å lage enn «hjemme i stua». Vi er så heldige som har tilgang til et snekkerverksted, så vi har brukt mange avanserte redskaper for å få det slik det er nå. Men senere skal jeg vise dere sånn ca hvordan vi har gjort det!:)

IMG_2204 IMG_2207

 24. november 2014  Postet av klokken 19:16 Ukategorisert 2 kommentarer »
nov 232014
 

På lørdag hadde pappan i huset «sovedag». Mens han sov, tok jeg med ungene ut! Først dro vi på besøk til en av Martine sine venniner. Det ble litt lek der, mens vi mammaene tok en kopp og te. Kjempe koselig! Matias og jeg dro hjem, mens Martine ble igjen litt lengre. Senere den dagen dro ungene på kino med sine besteforeldre! Filmen dem så var den berømte «karsten og petras vidunderlige jul».

IMG_2153

Da Matias og jeg gikk hjemover igjen, snakket vi masse om «snø og aking». Vi er så heldige at vi har en fotballbane rett på baksiden av huset. Her pleier vi å ha gatefester, sommerfester osv. Det er også en lang og stor bakke her, så dette er favorittplassen til ungene på vinteren. Matias husket godt at vi akte her i fjor, og viste med hele seg om hvor han sklidde. Nå merker vi alle sammen at vi gleder oss masse til at snøen kommer! Jeg tok litt bilder, for å vise dere litt av det fine området vi bor i. Vi står her i nabogaten, og ser ned på vår gate. Huset vårt er det som syntes best rett ned. Dere kan også se fotballbanen og bakken ned. Dette er en nydelig plass, vi benytter oss masse av! Ønsket er å få opp en lekeplass her også (vi har en et annet sted i gaten, men da må dem gå langs veien).

IMG_2165 IMG_2166 Untitled

 23. november 2014  Postet av klokken 23:37 Ukategorisert 1 kommentar »
nov 212014
 

For en ukes tid siden dro vi inn på IKEA, med mine foreldre. De har nemlig planer om å lage seg et garderoberom, så da ble vi med inn for å komme med litt inspill (siden vi har endel erfaring etter å ha pusset opp vårt eget garderoberom). Nå gleder jeg meg masse til å se hvordan det blir :)

IMG_2144

Når vi først var på IKEA, fikk vi handlet inn endel ting vi også trengte. Blandt annet madrasser (til begge ungene). Og såklart ble det med litt interiør til hjemmet. Endelig er hyllen «ferdig» innredet, og nå venter kun bilder i rammene. Kjempe spent på resultatet :)

IMG_1295 Untitled IMG_1301

 21. november 2014  Postet av klokken 19:20 Ukategorisert Ingen svar »
nov 202014
 

//Samarbeid med Mimmis

I kveld kl 24.00 går koden for 50% kurven ut. Legger bare ut en liten påminnelse, da jeg ikke opplyste i innlegget hvor lenge tilbudet varte. Det er fortsatt en rekke godbiter igjen! Jeg har selv handlet inn masse julegaver fra 50% kurven, til barna selv og til deres venner. Utrolig kjekke og fine gaver å gi, samt til en normal og god prisklasse. Dere kan jo også finne mye fra Kids Consept serien på Matias sitt rom (som jeg la ut innlegg om tidligere i dag).

Klikk HER for å komme til tilbudskurven.
Bruk kode VERD9583 (legges inn i kassen)
Da vil du få fratrukket 50% på hele orderen din.

God shopping!

kidsconcept pumpkinbaby

 20. november 2014  Postet av klokken 20:00 Samarbeidspartnere Ingen svar »
nov 202014
 

Matias sitt rom var et av de første rommene vi pusset opp, da vi flyttet inn for ca 1 1/2 år siden. Se mer fra rommet hans HER. Og siden den gang har rommet blitt ommøblert på mange ganger. Dette er vel et av rommene som er mest «gjort om på» av alle rommene i huset. Men dette er jo naturligvis på grunn av at Matias var nokså liten da vi flyttet inn. Vi startet med sprinkelseng, og gikk over til juniorseng. Nå har han fått seg stor seng, som kan slås ut til dobbeltseng. Utrolig kjekt! Han syntes selv det er stas med «stor gutteseng», spesielt med Lynet Mcqueen sengetøy!

Hans rom har blitt mer og mer fylt av gutteleker, fremfor babyleker. Hans favorittleker står fremme på gulvet nå, mens mye er gjemt i STORE skuffer under senga. Ungene har jo en loftstue i tillegg, der de fleste leker oppbevares. Rommene til ungene er innredet «rolig» og uten for mye leker, nettopp fordi dem her skal sove og falle til ro. Så lenge vi har muligheten til det, syntes jeg det er viktig å ikke ha for mye inntrykk i rommet de skal sove i.

_MG_1152

FØR

Untitled Untitled3 IMG_1310 IMG_1312 IMG_1323 IMG_1324 Untitled2

Vinner av valgfritt deksel fra caseapp ble:

Skjermbilde 2014-11-20 kl. 13.14.36 Skjermbilde 2014-11-20 kl. 13.14.02

Send meg en mail på veronikadoli@gmail.com, så sender jeg dere kode som dere kan bruke til bestillingen :)

 20. november 2014  Postet av klokken 13:50 Matias sitt rom 4 kommentarer »
nov 192014
 

Tidligere denne uken var jeg av de heldige som fikk komme på venninekveld hos frumaela. Hun driver et fast samarbeid med småungene, og nå hadde dem avtalt å ha en venninekveld for å vise frem klærne! Det var koselig å hilse på damene bak småungene, og se hvor engasjerte dem var i jobben sin. De hadde jo i tillegg tatt med omtrendt hele lageret sitt, så her var det bare å plukke og vrake i mange gode og kjente merker.

Untitled2

Med hjem ble 2 deilige ulldresser fra joha, samt ullundertøy fra hust and claire. Dette er jo merker som koster litt, men siden vi fikk hele 20% på alt vi kjøpte ble jo shoppingen bare morsom! Ulldressene var helt geniale, da dem var såpass tykke at dem passer perfekt under dressen. De var tykkere enn vanlige dresser, men tynnere enn de aller tykkeste dressene. Haha! Jeg er jo så god på å forklare? Men dere skjønner vel..? Disse dressene koster vanligvis 499,-, men var altså på tilbud til 399,-. Dette tilbudet har også småungene i butikken sin nå, så denne dressen vil jeg anbefale videre! Så også at de har 20% på det meste i butikken. HER er link :)

Untitled1

Untitled

Jeg gleder meg masse til å starte å bruke klærne. Planen var å gi dette som en del av julegavene, men da må jeg jo vente med å bruke det til jul.. Hmm! Vi får se om jeg klarer å vente!

 19. november 2014  Postet av klokken 23:23 Ukategorisert Ingen svar »
nov 182014
 

Jeg har den siste tiden tatt en liten pause fra studiojobbingen. Jeg har altså ikke sluttet, og har heller ingen planer om det. Men på grunn av MYE skole og jobb har jeg sett meg nødt til å ta en liten «pause». For meg skal studiojobbingen være morsom, og en hobby på siden av. Men når det kom til det punktet der det tappet meg mer enn det gav meg – så var det på tide å ta en liten pause. Jeg finner så utroli mye glede i foto, og det er viktig for meg å holde på den interessen og gleden. Så fort tiden og energien strekker til er jeg nok klar for mer studiojobb. I mellomtiden tar min flotte kollega Linn, det meste av jobber. Hun står på og jobber for oss begge nå. Superflink er hun! Og jeg vet ikke hva jeg ville gjort uten henne..

Selvom jeg har en pause i forhold til studiojobb tar jeg jo bilder selv av familien og ungene. Og noen shooter for venner. Her om dagen tok vi 1 årsbilder av herlige Alvin! TENK at han har blitt så stor alt. Det ble også endel søskebilder og familiebilder. Jeg har fått lov til å dele noen av bildene som ble tatt denne kvelden med dere ikveld :))

Untitled1IMG_0391 Untitled  Untitled2 Untitled3 Untitled4

 18. november 2014  Postet av klokken 22:31 Foto, MUM Ingen svar »
nov 172014
 

Hvordan var det igjen – å ha 2-3 dager uten planer eller ting som måtte gjøres..? Ingenting som burde vært gjort.. Dager der man faktisk kan gjøre hva man vil, uten å ha dårlig samvittighet for noe annet som burde vært gjort. Jeg må jo si at jeg er såpass oppegående, at jeg ikke lar tidsklemma ta livet av meg og familien min. Derfor prioriterer jeg stadig dem, alenetid med barna, alenetid med mannen, ferier osv. Men når disse prioriteringene tas, skyver jeg bare «alt som burde blitt gjort» litt lengre frem.

Tidsklemma er nok et kjent fenomen hos de fleste vil jeg tro. Kombinasjon av jobb, familieliv, barnehage, kjæreste, venn osv. Den delen som kaprer mest av tidsklemma mi er nok høgskoleutdanningen, der jeg går heltid. Det er MYE lesing, innleveringer, fremføringer, praksis, evalueringer, eksamner, bacheloroppgave osv. I bunn og grunn gir ikke skolen noe pusterom – den må man prioritere selv. I tillegg jobber jeg ekstra som vikrar i hjemmesykepleien. Jeg jobber ikke mye, men jeg prioriterer ca 6 vakter i mnd. På denne måten klarer vi oss fint økonomisk, OG jeg går jobbet masse med faget vi lærer på skolen. Så har jeg denne bloggen på siden, som både er mitt luftested, fristed, men også litt av min jobb. Det er stor forskjell å blogge «når man føler for det» og faktisk drive og opprettholde en blogg. Det krever sitt det også. Men iblandt blir den nedprioritert, nettopp fordi familien og tid med dem går aller først.

926276_1435341536686177_743309417_n-600x600 Untitled12-600x397fa7101f0227c11e3941e22000ab592b4_7-600x600

Så her har vi da tre faktorer som utgjør nesten 200%.. Innimellom dette må jeg prioritere og sette av tid til barna i form av oppdragelse, oppvekst, tilstedeværelse, lek, opplevelser og fordi de faktisk er det viktigste i mitt liv. Ellers må jeg tviholde på min rolle som kone i form av kjæreste, støttespiller, venn, samtalepartner og ikke minst for å vedlikeholde det emosjonelle. Jeg har tidligere vært på det stadie, der det ikke ble rom for «kjæresterollen». Og tro meg – det går utover følelser og væremåte. Da krever det igjen mye tid for å klare å bygge opp alt «man hadde». For rollen som ektepar mener jeg er en viktig grobunn for hele hverdagen.

Oppå alt dette vil jeg ha tid til venner, ytterligere familie, trening, sosiale sammenkomster, shoppingturer osv. Listen går videre og videre. Om noen trenger hjelp av meg til noe, syntes jeg det er stas å bli spurt og takker som regel ja. For det er jo ikke noe i veien med «ønsket om å bidra». Det er bare denne dumme dumme tidsklemma, som skal gjøre at alt får så knapt med plass.

MG_3248_5894-600x400 IMG_1640_8773 Untitled-600x445

Så skulle jeg jo ta vare på meg selv. Være flink til å trene, spise sunt, pleie kropp og sjel. Når skal man få tid og energi til det da? Siden jeg har fått mulighet til å trene hver 14 dag en god stund nå, kjenner jeg jo også på kroppen at den er vond. Låsningene setter seg godt til flere steder på kroppen, og det preger jo også endel av hverdagen. Men jeg vet jo av erfaring at kroppen min er som en 10åring (og ikke en 80åring), dersom jeg bare får brukt den litt.

Slik som i dag. Jeg har fri fra både jobb og praksis. Jeg fikk sovet ut – noe som var helt fortreffelig. Men mest av alt ville jeg brukt dagen på å ligge langflat i sofaen, med tv og en kopp kakao. I stedet henger det over meg – jeg må få skrevet ferdig «egenevaluering» før midtevaluering i morgen. Jeg må få redigert bilder fra en fotoshoot jeg tok for en stund siden. Jeg må få sortert ferdig alle lukene til årets julekalender på bloggen… Jeg skulle ha lagt ut 2 vogner, en haug med uteklær og vanlige klær, samt 2 stoler ut for salg (noe som står VELDIG i veien akkurat nå). Så skulle jeg ha vært inne på nettbanken og betalt noen regninger.. Tiden er knapp! Og kanskje jeg ikke burde ha sovet så lenge i dag alikavel? Snart skal ungene hentes i barnehage. Jeg må få handlet, vi må lage middag.. Hva skal vi spise i dag tru? Noe lettvint kanskje? Og i kveld skal jeg ut på venninekveld der «småungene» skal vise frem noen av klærne de selger. Jeg gleder meg jo veldig til venninekveld i kveld, og kanskje jeg går unna litt julegaver også på samme tid?

MG_5897_7145-600x400

Ikke misforstå dette innlegget. Det er ikke et «syteinnlegg». Jeg har selv valgt hver eneste ting i mitt liv. Og jeg må jo si at dette kanskje er et lite «realityinnlegg» om hvordan det er å være småbarnsmor, mens man studerer fulltid. Jeg er veldig spent på hvordan hverdagen vår blir til sommeren – for da er jeg endelig ferdig med studiene! Det er jo helt klart studiene som tar opp ekstra plass i hverdagen, og som får hode til å spinne mange runder. Men likevel angrer jeg IKKE på valget med å få barn og studere ved siden av. Hadde det ikke vært for dem, hadde jeg neppe hatt så mye struktur i livet. Og hvem vet? Kanskje jeg ikke hadde startet på høgskoleutdanningen. De lyser opp dagene, når alt ser mørkt ut. De gir meg den ekstra lysten og gnisten, som jeg i perioder kan trenge..

IMG_9203-800x533 IMG_9181-800x533

Jeg har en veldig hektsik hverdag – ingen tvil om det. Og som regel syntes jeg det er helt greit og jeg trives med det. Jeg har på en måte blitt vandt til det, og tilrettelagt meg deretter. Jeg har lært meg hvordan tidsklemma ikke skal påvirke barna mine, og har på best mulig måte prøvd å prioritere det viktigste først. Men en gang i blandt får jeg kjenne på maktløsheten, utmattelsen og et skrik etter en roligere hverdag…

Jeg regner med at det er mange der ute som kjenner seg igjen? Selv – uten skole..?

 17. november 2014  Postet av klokken 15:09 Ukategorisert 4 kommentarer »