okt 302014
 

Her om dagen laget Kristoffer noe nytt og spennede til middag. Han hadde funnet litt inspirasjon fra ulike bøker, venner osv. Og tilsammen laget han en rett jeg bare må dele med dere. Det smakte utrolig godt!!

Jeg er jo en person som er ekstremt glad i salat som er tilsatt frukt. Men granateple var nytt for meg.

Du trenger:

- Reinsdyrkjøtt
- Flattbrød
- Snøfrisk (vi syntes karantell var best)
- Brokkoli
- Granateple
- Isbergsalat
- Mais
- Avocado
- Agurk
- Fetaost
- evt annet du ønsker i salaten
- Rømmedressing til salaten

Slik gjør du:

Dette er veldig enkelt og greit.
- Lag til en frisk salat med granateple
- Stek brokkoli, så den blir sprø og god
- Stek opp reinsdyrkjøtt
- Server alt sammen og bruk flattbrød med snøfrisk som tilbehør. Om du tar kjøttet oppå flattbrødet blir det ekstra godt!

IMG_0064

 30. oktober 2014  Postet av klokken 14:39 Oppskrifter Ingen svar »
okt 292014
 

I kveld tok Linn og jeg turen til en hyggelig kundekveld hos Festfabrikken, Vibekes design og Anemones skafferi. Flinke Meretes Makroner hadde laget en FANTASTISK kake som ble servert til alle kundene som kom innom. Hun solgte også de populære makronene, og denne gangen valgte jeg å ta en smakebit. Jeg som aldri har vært spesielt opptatt av makroner ble HELT solgt. Linn og jeg satt hele veien hjem og momlet makroner til den store gullmedalje. Det ble ikke mye snakk annet enn: «FY, disse var helt rå». «Gosh, så gode.» «stønn, stønn stønn osv». Dere skjønner tegningen? Vi ble vel enige begge to om at dette var noe av det mest fantastiske vi noengang hadde smakt. Så nå er vi begge STOR fan av Meretes makroner!

Untitled

Inne hos Festfabrikken var det som alltid knall bra stemning med masse folk, gode tilbud og ansatte med en unik utstråling. Det var skravling, kake, kaffe, iste, popcorn og litt (masse) shopping. Vi slo av noen ord med Lise - gründer av festfabrikken! Den dama der er helt rå og en stor inspirasjon. Hun får til det mest utrolige. Hennes søte datter var også tilstede, og det er tydelig at hun kan sakene sine. Hun tok seg nemlig en pose popcorn, og gikk deretter å delte det ut til kundene. Jeg har lovet Martine halloweenfest i helgen, så jeg fikk handlet inn cupcakesformer, sugerør, papptallerkner, kopper, ballonger osv i orange og svart.

IMG_0069 IMG_2035 IMG_2036 linn sugerør

Nabobutikken – Vibekes design holdt også åpent på kundekvelden. Det var veldig stas å endelig få ta en titt i butikken hennes. Jeg har som regel hatt dårlig tid når jeg har vært innom festfabrikken, eller så har jeg vært innom når Vibekes design har vært stengt. Men jeg har fulgt denne flotte damen på facebook og på blogg, og hun er en stor inspirasjon. Så det var såå gøy å endelig få se den flotte butikken hennes!

Inne hos Vibekes design hadde Anemones skafferi masse inspirasjon og varer som hun viste frem. Denne dama har bare så mye flott, og jeg kunne gjerne tenkt meg hele butikken! På bloggtreffet her i brevik fikk vi hennes berømte kakao i goodiebagen, og her om dagen ble denne testet. Og FY, så god den var! Jeg var så heldig å få smake på kakao med karamell (min favoritt). Anemones skafferi hadde laget ferdig julegavepakker med ulike kakaoer, te, kaffe osv sammen med sjokolde, honning og annet. Dette er helt klart et tips jeg kommer til å bruke på julegaver i år. For det jeg har testet, har virkelig en smak av luksus.

Untitlked
//Meretes makroner til venstre. //Anemones skafferis julegaveposer til høyre

En herlig kveld med flotte damer som virkelig har fått til noe stort. Alle sammen har startet på bar bakke, og gitt alt for å oppnå drømmen. Det er så inspirerende å møte slike mennesker. Og jeg bare elsker at butikken ligger i lille søte Brevik! Det er en helt egen sjarm over Breveik by, spesielt på kveldene! Så når man kommer opp på torvet, og ser fakler, røde løpere, masse pynt og disse butikkene samlet blir man bare varm i hjerte. Jeg er veldig glad jeg bor så nære.

bilde
Fesfabrikkenlogo til venstre. Herlig halloweenstemning på utsiden av butikken til Vibekes design. Denne dama er så kreativ.

IMG_0070
Herlig høststemning på det lille torvet i Brevik

 29. oktober 2014  Postet av klokken 21:36 Ukategorisert 1 kommentar »
okt 282014
 

En ny fase har kommet, og jeg er superklar!

Nå er det klart for siste innspurt før jeg kan kalle meg en ferdig utdannet sykepleier. I høst har vi hatt et hardt opplegg med mye pensum, forelsninger, arbeidskrav og eksamener. Men nå er det ferdig! Alle eksamener er levert inn, og jeg venter kun svar på en siste. Rebekka og jeg har bestemt oss for å skrive bacheloroppgaven sammen, og har levert inn ferdig prosjektplan.

Denne uken starter praksis i hjemmetjeneste, og der skal jeg være frem til jul – i 8 uker tilsammen. Siste halvåret av studie går til masse praksis i «administrasjon og ledelse», «psykiatri» og «praksis iforhold til emne i bachelor». Utenom all denne praksisen har vi noen uker på å skrive bacheloroppgaven og SÅ er vi ferdig. Bacheloroppgaven skal levers innen påske, og året avsluttes derfor med 8 uker praksis.

Jeg har vært småsyk i en ukes tid nå, og begynner å bli ganske lei av å ikke bli skikkelig frisk. Og ikke minst! Jeg har ikke tid til sykdom nå. Derfor har jeg prøvd å slappe av, slappe og slappe av enda mer når jeg ikke har vært på jobb og skole. Og når 5åringen kommer krypende opp i sofaen blir det jo bare koselig å ligge rett ut.

IMG_2019 IMG_2021

7 – 8 mnd igjen til jeg er ferdig utdannet sykepleier! Det er sprøtt å tenke på.. Det nærmer seg skummelt fort.
Det er så fantastisk å se hvor mye jeg har vokst og utviklet meg siden jeg begynte på høgskolen. Jeg angrer ikke et sekund på valget jeg tok! Jeg er så taknemlig for at jeg har klart dette – til tross for masse motgang og utfordringer..

 28. oktober 2014  Postet av klokken 20:54 Yrkesliv 1 kommentar »
okt 262014
 

Jeg har tenkt mye på et tema, som jeg har hatt lyst til å ta opp lenge. Jeg har utsatt det en stund nå, nettopp pga dagens tema! Jeg vet dette innlegget kan skape debatt, og at mange har sterke meninger om nøyaktig dette. Mange bloggere har skrevet innlegg der dem har tatt opp hvordan stygge kommentarer påvirker dem. Men jeg klarer ikke å finne mange innlegg der ute om dette tema! Så i dag tenkte jeg å bite i det sure eplet og ta opp dette!

Jeg kan vel si at jeg har vært «heldig» som har fått svært lite negative og stygge kommentarer iløpet av de 6 årene som jeg har blogget. Men noen har det såklart blitt. Selvom det har vært svært få OG jeg ellers er en ganske psykisk sterk person, har mange av disse kommentarene nådd inn til meg. Jeg vet at det virkelig ikke burde det, men likevel har det fått innpass. Det er da jeg tenker på alle bloggerene der ute som får stygge kommentarer daglig. Hvordan holder de ut?

Jeg er så utrolig lei av å høre påstander som «det må man tåle når man er en blogger». Hvorfor må man være så mye sterkere og tåle så mye mer, bare fordi man har valgt å skrive en blogg? Som regel har ikke menneskene bak bloggene spurt om deres mening eller holdning. Så hvorfor skal det da være «fritt fram» for å legge igjen hva man måtte ønske av negative kommentarer fordi man har et åpent kommentarfelt? Nå må jeg jo understreke at det er forskjell på dem som skriver et innlegg som vil skape debatt og dem som bare skriver et vanlig hverdagsinnlegg. Hvorfor skal man kommentere negativt om utseende, økonomi, interiørstil og ikke minst barna?

Hvem har gitt deg rett til dette?

Mange sier at dem har rett til å kommentere hva dem vil, fordi en blogger har en åpen blogg. Du skal få lov til å forholde deg fult og helt anonym, og fyre løs med negative og stygge kommentarer bare fordi man har valgt å skrive en åpen blogg? Hvor er logistiken i det? Jeg syntes det er utrolig synd at man ikke kan få lov til å skrive en helt vanlig blogg der venner, boggvenner, familie og trofaste lesere kan følge med uten å måtte tåle «baksiden» (som mange så fint kaller det). Hvorfor kan man ikke inspirere og glede hverandre med åpne blogginnlegg uten å måtte tåle kritikk, negativitet og andres holdninger.

Jeg er så lei..

Jeg vet at noen bloggere virkelig fremstiller seg på en svært negativ måte. Og ja, det kan nok skape reaksjoner hos mange. Men hvorfor begynne å legge seg opp i dette? Syntes du en blogg er håpløs? Så trykk på x, og kom deg videre. Hvem hjelper du ved å legge igjen «Du er så tett» før du trykker x, og så går videre? Hvor langt kom du med det? Følte du deg noe bedre etter å ha såret en annen? Hvorfor understreke at genseren du har på gjør at du virker feit? Jeg har bare et spørsmål: Hva sier det om DEG? Har du det virkelig bra med deg selv? Jeg har ofte lurt på hvem menneskene bak disse håpløse kommentarene er.

Nei, vi må åpne øynene. Det er mennesker bak hver en blogg. En sårbar person, på lik linje som alle oss andre. Er du med andre mennesker som du syntes har en feil holdning, rar sminke eller som du mener har lagt på seg litt – så går du vel ikke bort til dem å kommenterer dette? Hvorfor skal du da få lov til dette når du gjemmer deg bak en skjerm?

istock_000016091383xsmall

Jeg syntes virkelig at man kan holde alt av negative og fordomsrike kommentarer unna, dersom bloggeren ikke selv spør om deres meninger og holdninger i forhold til dagens innlegg. Og om det er noe man virkelig ønsker å formidle, kan man ha såpass mye respekt at man skriver en privat mail. Mange bloggere opplever desverre masse stygge kommentarer som er direkte personangrep. Dette er noe av det værste jeg ser. Dette er jo nettmobbing og trakasering i de værste tilfellene. Desverre er det såpass mange av dem der ute, at politiet ikke har tid til å ta tak i en og en sak. Jeg får helt vondt i hjerte når jeg kommer over en blogg av en ung jente eller gutt som får kommentarfeltet sitt bombandert av kommentarer som «Du er så støgg» «Hore» «Håper du dør». Er det rart at dagens ungdom sliter? Er det rart at depresjon og selvmord øker hos ungdommen? Noen ville kanskje sakt at foreldre bør holde barna unna eks blogger for å unngå dette. Men så er det noe med å «følge moten». Alle venner blogger, og det blir mer og mer av det. Man blir ofte enda mer utenfor om man ikke blogger? Og kort fortalt skjer jo denne netthetsingen på mange andre steder enn kun blogg. Jeg vet at man MÅ bruke hode og tenke over hva man legger ut på en blogg. Men denne begrensningen har jo ikke alltid så unge mennesker? Jeg merker jo bare selv hvor mye jeg har forandret holdninger i forhold til min egen blogg på disse årene. Det er godt jeg ikke hadde så mange lesere «back then». Da hadde jeg nok blitt bombandert..

tumblr_lzywtvAAKV1rqv4f4o1_500_large

Dette er et tema som engasjerer meg veldig, og jeg kunne nok skrevet en hel bok om dette. Jeg har sittet i x antall diskusjoner med både venner og bekjente ang dette, der jeg har «beskyttet» mange av de unge bloggerene fra blogg.no lista. De som får kommentarfeltet sitt spydd ut med hjerteskjærende kommentarer. Uansett hvordan en blogger skriver og formulerer seg, så vær så snill å bruk hode før du legger igjen en kommentar. Jeg har selv blitt provosert og nesten flau over enkelte blogginnlegg. Men jeg kommer ingen vei med å fortelle dette til bloggeren. Da har jeg brukt hode, trykket på x og glemt hele bloggen. Det var da ikke så vanskelig det?

Og til deg som sitter å koker innvendig og som har ekstremt hastverk med å komme til kommentarfeltet. Prøv i det minste å vær sakelig. Dette er et innlegg som jeg vet kan skape debatt. Og innlegget har jeg skrevet på vegne av mange ulike bloggere der ute. Dette er som sakt ikke noe jeg opplever mye av. MEN jeg syntes det er helt grusomt å lese rundt på ulike kommentarfelt hos andre bloggere.

Untitled

 26. oktober 2014  Postet av klokken 19:02 Blogging 14 kommentarer »
okt 252014
 

ENDELIG har vi fått på plass hyllen vi har sett for oss LENGE over sofaen. Siden hyllen måtte være nokså lang, laget vi den selv. Jeg har deretter malt den med samme farge som kjøkkenet (disket), som også står i stil med stolene i stua.

Planen er å ha masse rammer i ulike størrelser, samt en lykt og noen hushyller. Hushyllene har kommet på plass, og jeg syntes det ble SÅ koselig! Kjøpte dem for en stund siden, så har gledet meg lenge til å få dem på plass.

IMG_0060 Untitled

Hyllen skal dere få se mer til når den er ferdig dekorert. Foreløbig skal dere få se begynnelsen på hyllen – nemlig husene.

Hushyllene er kjøpt på bohus.

 25. oktober 2014  Postet av klokken 16:36 Detaljer i hjemmet 3 kommentarer »
okt 242014
 

Jeg blir bare mer og mer glad i dette hjørnet! Jeg var utrolig spent på om det var et riktig valg av meg å bytte ut spisestuen med disse stolene. Nå hadde vi jo fått oss en spisestue mellom kjøkken og stue, så vi trengte jo ikke to? Så fort stolene var på plass så jeg at dette kom til å bli bra. Da drømmelampen kom opp ble jeg rett og slett betatt! Vi hadde tidligere en klokke over stolene, men nå har denne byttet plass med to bilder av barna.

Planen er å kjøpe et koselig teppe til å ha under stolene. Jeg tenkte først på et rundt teppe, men har nå hellet mer mot en avlangt. Når det er på plass føler jeg at dette hjørnet blir komplett! Trommelbordet kommer nok til å byttes ut etterhvert, men det er ingenting som haster :)

IMG_0021

Jeg er SÅ glad jeg fikk tak i denne lampen før de var helt utsolgt. Den lager en slik lun og koselig stemning i stuen nå. Det koselige er jo at man sitter å ser bort på den fra sofaen. OG det er det første man ser når man kjører forbi huset på kveldene. Da kan man nemlig få et lite glimt inn verandadøren og inn mot lampen. Siden vi bor på toppen av en bakke, ser man kun lampen og ikke stolene eller gulvet. Deilig å ha det litt skjermet :)

Vi har allerede hatt mange koselig stunder i denne kroken. Både når jeg har hatt venninebesøk, men også med gode samtaler på kveldene sammen med min kjære mann. Når vi fikk disse stolene på plass, ble det plutselig mye enklere å sette oss litt unna «alt annet» og bare bruke litt tid på hverandre.

I just love it!

IMG_0029

// Stoler og puff fra IKEA // Plantepotte fra IKEA // Lampe fra living (utgått) // Rammer 50×70 cm fra IKEA

// Puter tilhører vår nye sofa. Moro å ta fargene litt opp ulike steder i stua. Straks skal en hylle opp over sofaen som er omtrendt samme farge som stolene. Gleder meg!

 24. oktober 2014  Postet av klokken 13:21 Stue, Ukategorisert 10 kommentarer »
okt 232014
 

I dag følte jeg for å være litt dyp og personlig. Innlegget ble langt, så dette blir nok for de «ekstra interesserte». Svaret på dagens overskrift vil du finne i slutten av innlegget :)

Jeg har sittet å ryddet litt opp i bloggen min de siste dagene. Slettet litt upassende bilder (ser jo at jeg har blitt strengere og strengere på hva jeg legger ut) og diverse innlegg. Foreløbig har jeg gått igjennom innlegg fra tiden jeg gikk gravid med Martine og frem til hun er ca 1 år. Det er helt vilt å se hvor store kontraster det er  i hverdagen vår nå sammenlignet med den gang. Jeg satt igjen med en følelse av å lese bloggen til en nyforelsket fjortis som nettop hadde startet på voksenlivet. Ja, for det var jo litt sånn jeg følte det også på den tiden der. Jeg var 20 år og plutselig skulle jeg bli «voksen». Kristoffer og jeg skulle plutselig ha fokus på noe mer enn bare oss selv.

Det som satte i gang en tankeprosess hos meg i kveld var mitt forhold til Kristoffer. Når jeg opprettet denne bloggen hadde vi jo vært sammen i 3 år og vi var forlovet. I de siste innleggene jeg har gått igjennom nå starter vi planlegging av bryllup, samt huskjøp. Jeg sitter å smiler fra øre til øre når jeg leser i annenhvert innlegg: «Åh, han er så fantastisk!» «Jeg elsker bare denne gutten der.»

Bilde1

Jeg tok meg selv i å tenke: Svært så nyforelsket jeg var den gangen der da. Hvordan er egentlig mitt forhold til Kristoffer i dag -kontra den gang. Det var da hodet mitt startet en stor tankespinn.

Svaret jeg kom frem til gav meg en en stor gledesfølelse. Jeg kom frem til at hva Kristoffer og jeg har i dag stikker mye dypere enn hva vi hadde den gang. Den gang ville jeg kanskje beskrevet forholdet vårt som spennede, forelskelse, min bestevenn, tiltrekkende osv. Selvom disse faktorene fortsatt er tilstede den dag i dag, kommer det andre faktorer som hever seg over på et enda høyere nivå. I dag ville jeg brukt stikkord som: Trygghet, støtte, livserfaring, overbevist, unikt, minnerikt osv.

Bilde3

Selvom vi den gang hadde vært sammen i flere år OG hatt mange utfordringer i forholdet, kan det ikke sammenlignes med hvordan ting har vært de siste 5 årene. Jeg husker at vi begge var enige om at «Still the one» av Shania Twain var en passende sang i vårt bryllup – nettop fordi vi følte at veldig få hadde trua på at vi skulle ende opp sammen og som ektepar. Jeg følte at vi hadde hatt en veldig turbulent start på forholdet, selvom vi begge hadde en ekstrem forelske vi neppe hadde kjent maken til tidligere. Når jeg ser tilbake på denne tiden nå tenker jeg: «Vi var jo bare ungdommer!» Vi var på to forskjellige planeter, og vi trengte tid og masse tålmodighet for å klare å «vokse sammen». Til tross for vår unge alder holdt vi ut gjennom hormoner, sjalusi, krangling og overdrevet mye følelser.

I dag derimot vet jeg hva det vil si å «kjempe for forholdet». Alt var jo veldig idyllisk og rolig etter at vårt første barn kom. Vi giftet oss, fikk barn nr 2, startet på skole og hverdagslivet generelt. Da fikk vi for første gang kjenne på det å ikke alltid ha tid til «oss». Tid hadde jo aldri vært et problem før. Vi fikk mange nye og fremmede utfordringer som gav oss prøvelser på et nytt nivå. Vel, vi kom oss igjennom disse også. Vi måtte la forholdet dale en stund, før vi begge en kveld måtte sette oss ned og faktisk åpne øynene for hva det ville si å «prioritere hverandre».

Bilde6-1-600x401

Så kom det noen beintøffe år. De tøffeste i mitt liv hitill. Vi trodde livet som 2barnsforeldre ville bli som toppen på kransekaka og mer til. Men så skjedde det vi ikke hadde forventet eller forberedt oss på. Vårt barn nr to ble syk. Leger og sykehus så på situasjonen som vanskelig, da de ikke kunne gi oss konkrete svar på hva som var galt. Hans første levemånder er som tåke for meg. Våkennetter med smerter, skrik og det værste av alt – pustestans. Legebesøk etter legebesøk. Innleggelser etter innleggelser. Vi var så lykkelig, men likevel så ufattelig slitne. Vi var så redde og fortvilte. Jeg var nok heller ikke noe lett kone å ha med å gjøre, da jeg i tillegg utviklet en liten depresjon i barseltiden.

Vi hadde rett og slett et par år der vi fikk «alt». Alle har kanskje slike perioder i løpet av livet? Ikke nok med at Matias sin hverdag var en utfordring. Jeg ble utsatt for masse sykdom selv, og den gang viste jeg svært lite om dette. Jeg hadde et hav av egne bekrymringer, og psykiske påkjenninger. Den gang så jeg kanskje ikke hvor sterk og stødig Kristoffer var. Jeg jeg ser det i dag. Han var den som klarte å holde familien i sjakk. Han var stø som fjell, og han gav ikke opp. Den gangen kunne vi bare glemme faktorene som «forelskelse, spennede og tiltrekkende». Her var fokuset «å holde ut». Nøkkelen var samtaler og støtte. Kristoffer hadde sett meg sårbar før, men nå dykket det til et mye dypere nivå. For at forholdet skulle overleve måtte han holde ut, mens jeg måtte slippe han inn. Det var på denne tiden vi kan begynne å snakke om at forholdet steg til et nytt og høyere nivå.

_MG_9810_6089

Vi fikk såklart mange tunge perioder i tiden etter at alt stabiliserte seg. Denne perioden har på en måte forandret oss. Det var noe som skjedde med oss i løpet av disse to årene. Vi innså vel begge to hvor utrolig avhengig vi er av hverandre, og ikke minst hvor stor ressurs vi kunne være for hverandre. Forholdet vårt ble plutselig noe av det tryggeste, kjæreste og mest sårbare jeg hadde. All trygghet, forståelse, empati og kjærlighet fra Kristoffer gir meg sommerfugler i magen. Så jeg vil at den nervepirrende forelskelsen har gått over til en mye dypere og personlig forelskelse.

Tidligere kunne temaer som «skal vi gi opp» komme på banen. I dag vet vi at å gi opp aldri kommer til å være et alternativ for oss. Nå er heller fokuset – «Hvordan skal vi komme oss igjennom dette?» «Hvor starter vi?».

Kristoffer har stått ved min side i hele 9 år, og han har aldri mistet trua på meg. Uten å gå så mye dypere inn på det, så har Kristoffer selv hatt perioder der alt har stormet som værst. Det er godt for meg å vite at jeg også kan være sterk og gi støtte tilbake på samme måte som han har gjort med meg. Istedet for å gi opp tenker jeg tilbake på hva han gjorde for meg, og hva som hjalp meg. Vi har sammen gått fra å være to festglade, hormonelle og forelskede ungdommer, til å bli et trygt, sterk og godt ektepar.

Forholdet vårt går i berg og dalbaner – akkurat som de fleste andres. Akurat nå føler jeg at vi er på et veldig godt sted i forholdet. Det er kanskje litt derfor jeg klarer å skrive slike personlige innlegg. Når alt har roet seg, syntes jeg det er deilig å kunne se slik tilbake på tiden som har vært og si stolt: Jeg er så heldig som er sammen med Kristoffer. Han er så fin! Han er så herlig. Og ja – han er fortsatt svært attraktiv og spennede :)

Untitled6

Jeg er så vanvittig stolt av det vi har sammen..
Jeg er så vanvittig stolt av alt vi har klart å oppnå sammen.
Jeg er så vanvittig taknemlig for tålmodigheten vi begge klarer å finne frem gang på gang.

 23. oktober 2014  Postet av klokken 21:49 Kjærlighet, Kristoffer ♥ Veronika 15 kommentarer »
okt 222014
 

Som jeg har skrevet tidligere har vi ikke reist mye til sydligere strøk tidligere. Men etter en tur til Gran Canaria i fjor gav det virkelig mersmak. Varmen og været er jo en ting. Men den aller største grunnen til at vi ønsker å dra hit er stemningen, aktivitene, opplevelsene osv. Vi så jo i fjor hvor mye ungene koste seg på en slik tur, så derfor bestemte vi oss for å gjenta suksessen i år også.

I år valgte vi å reise med ving – i motsetning fra i fjor som vi dro med start tour. Jeg har lenge vært skeptisk til ving, da jeg har hørt mye dårlig om dem. Men vi var storfornøyd med ving, og kommer helt klart til å reise mer med dem. Start tour har også gitt oss gode reiser, men i år ønsket vi å oppleve «Lollo og bernie» fremfor «bamse» (som er deres maskoter). Fordelen med Rhodos fremfor Gran Canaria var at det var kortere flyreise. Det var også levbar tid fra flyplassen og til hotellet.

Mange ønsket et «vår erfaring» innlegg, slik jeg skrev om maspalomas. Så here it comes! Dette er kun våre personlige meninger, og ingen fasit.

Sunwing Kalithea Beach – Rhodos

Førsteinntrykk:

Stort! Rent! Spennede! Variert!
Hotellet har fem ulike hoteller/leilighetskompleks, så område var ekstremt stort. Det som var flott var at dem hadde klart å avgrense områdene veldig. Jeg opplevde hotellet som nokså moderne, og det var tydelig at det var godt renhold på hotellet.  Hotellrommet var romslig og superfint! Personalet var hyggelig, imøtekommende og hjelpsomme.

IMG_1586

Rommene

Vi valgte å ligge på Athena, og angrer virkelig ikke for dette! Det var på dette hotellet showet ble vist på kveldene, og det var svært praktisk å bare ta heisen opp når det var leggetid. Vi valgte et 2-roms med balkong uten havutsikt. Hotellrommet var supert med et soverom, en stue, en kjøkkenkrok, en gang, et bad (med en stoor dusj. Praktisk!) og en balkong. Vi valgte ikke å prioritere utsikt på balkongen, da vi viste at vi kom til å være lite på rommet. Så vår utsikt ble mot parkeringsplassen og tivoliet. Helt greit, og vi merket ingenting til støy fra vei eller biler. Sofa i stua ble brukt som sovesofa på nettene, og dette fungerte veldig greit. Jeg prøvde å sove der en natt, og det er ikke til å anbefale! Den var grusomt hard og vond. Ungene merket ikke stort til dette, da de ikke har så mange kilo på kroppen enda. Hovedsengen derimot var helt fantastisk å sove i! Rommet hadde også gratis aircondition og internett. Det var også veldig deilig å ha en liten kjøkkenkrok med kjøleskap. Det var satt inn mange hyller som lignet på «expedit» i stuen, noe som var utrolig praktisk for oppbevaring av leker, klær, kofferter, sko osv. Denne gangen lå vi ikke så langt fra heisen, så det var kort vei til hotellrommet fra basseng/showscene osv. DET har vi funnet ut er viktig.

IMG_1769

Personlaet

Har bare godt å si om dem også. Det sto ansatte fra ving i resepsjonen til enhver tid, slik at vi alltid hadde noen å prate med om vi måtte trenge det. Vi hadde en ganske lik opplevelse av personalet her, som på det forige hotellet vi var på. Strenge på antrekk, holdninger, ivaretakelse av både store og små. Ungene viste også alltid hvem de kunne hendvende seg til om de ikke skulle finne mamma eller pappa. Jeg opplevde dette en gang på turen (at jeg fant et gråtende barn), og det kom raskt et personal og hjalp til med å finne mobilnr for å ringe. De ansatte i resturantene var også svært hyggelige og serviceinnstilte, slik de pleier å være på slike steder. Ungene fikk selv dra «all inclusive» kortet, og måtte ofte gi en «give me five» før de kunne gå inn å sette seg.

Det var et stor team med personal som jobbet for «barneklubben», og det var de samme som var der hele uken. Da ble ungene veldig trygge på de ansatte, og kjente dem igjen. Det var også dem som fremførte på kveldene, hadde mini disco, after beach, kledde seg ut som lollo og bernie osv. For noen fantastiske mennesker! Man kunne se lang vei at disse menneskene elsket jobben sin.

IMG_1798

Maten

Denne gangen valgte vi «all inclusive» og dette var vi svært fornøyd med. Det var utrolig varmt de dagene vi var der (opp mot 40 grader), og det var da deilig å kunne forsyne seg av drikke og is hele dagen. På grunn av varmen ble jo drikka fort varm, og det var da nydelig å kunne bytte ut brusen/vannet om det var lunket. Det var en hovedresturant der vi spiste lunch og middag (denne lå oppe ved helios, men bare 2 min gangavstand fra oss). Frokosten kunne vi spise på hotellet vårt, men vi passet på å spise frokost på den resturanten lolle og bernie kom på. De byttet nemlig på Athena og Helios annenhver dag.

Hver dag var det et nytt tema – meksikans, spansk, gresk, american osv. Kjempe spennede å få smake på så utrolig mye forskjellig på bare en uke! For utvalget var STORT. Både når det kom til forett, middag og dessert. Brettene var alltid fulle, og personalet fylte på jevnlig slik at det aldri gikk tomt for noe. Hver dag sto det også et personalet i midten av resturanten som stekte enten en rett eller dessert som man da fikk servert rett på en tallerken. Den ene dagen sto han på utsiden og serverte sukkerspinn til alle som ville ha.

Personlig syntes jeg det var god smak på maten, og den smakte ikke fult så halvfabrikat som hotellet vi var på sist. Likevel var jo ikke maten som en «indrefilet du bestiller på en resturant ute», men det kan man heller ikke forvente på et slikt sted. Utvalget var jo ekstremt stor, så her fant alle noe de likte. Barnemenyen og brusen sto i slik høyde at ungene kunne hente dette selv – noe som var turens høydepunkt!

Noe som også var svært positivt med all inclusive var at ungene kunne lage seg noe mat eller en toast når dem ville. Barna spiser jo lite men ofte på slike turer, og da er det deilig å slippe å svi av tusenlapper på mat som bare blir kastet. Her kunne dem gå å lage seg en toast 1/2 time etter middagen om dem ville. Jeg som er litt opptatt av hygiene likte også svært godt at dem hadde desinfeksjonsdispenser på hver side av inngangen til resturanten. Da var det lett for alle fire å huske på å sprite hendene før vi gikk inn.

IMG_1666

IMG_1729

Uteområde

Som sakt hadde hotellet fem ulike hoteller/leiligheteskompleks. Hotellene var svært ulike, og passet for de fleste ulike mål for en slik tur. Athena og Helios var barnehotellene der alt var tilrettelagt for barna. På hvert av hotellene hadde de et stort basseng, et babybasseng, et basseng med strand og sklier og et barnebasseng med litt morsomme figurer. Her var det virkelig noe å velge mellom for enhver!! Ungene mine lekte mest i bassenget med strand og bassenget med figurer. Det var masse solsenger overalt, og vi fant alltid et sted å ligge uansett når på dagen vi kom.

Jeg har ikke satt meg veldig mye inn i de andre hotellene, men under er en liten oversikt (lånt fra ving.no). Noen av hotellene lå litt vekk fra bassengene og heller mer nære stranden. Andre hadde eget basseng på utsiden av leiligheten. Mye å velge mellom!

Skjermbilde 2014-10-19 kl. 13.08.58

Stranden ligger rett på nedsiden av «triton», og det tok oss ikke mer enn 2-3 minutter å gå. Stranden er ikke veldig stor, men akkurat passe. Her også er det solsenger (gratis), vannaktiviteter samt en liten kiosk. Sanden er småstein, noe ungene elsket! De hadde masse ulike farger, så vi satt ofte å sorterte steinene i bøtta. Steinen var ikke vond å gå på, slik at både barna og vi voksne badet fint uten badesko. Jeg personlig ELSKET stranden, og kunne tenkt meg å være der hver dag! Men ungene likte seg best i bassngene. Vannet var veldig salt, så man kunne fint ligge å bare flyte. Gikk man et lite stykke ut (til livet ca), kunne man se masse småfisk svømme rett foran deg. Vi kjøpte dykkemaske og snorkel for å studere dem. Herlig!

IMG_1679

IMG_1913

Underholdning

For alle:

Det var flere familieaktiviteter på hotellet, noe som var en stor hit for oss! En dag var det felles dans, der vi alle sto i ring og lærte folkedans (mens Lollo og Bernie var med). Hver dag var det vannerobic, noe ungene elsket å være med på. Jeg tenkte i utgangspunktet å prøve å få vært med på denne for treningen skyld. Men siden ungene syntes det var så moro å bli med, så ble det mer lek. En hang på ryggen, mens en annen svømte rundt i en badering. Noen dager kom enten lollo og bernie og ble med på slutten av erobicen.

De fleste kvelder var det underholdning, der fire ving-ansatte fremførte ulike sjangere hver dag. Utrolig flinke var dem! Min favorittkveld må nok være abbakvelden! Selvom alle temanene var utrolig bra. Kjente og gode sanger som du kan synge med på. Ungene var ofte oppe til showet var ferdig, men et par kvelder gikk vi på rommet litt før. Showet er jo ferdig nokså sent.

IMG_1719

For barna:

Her tror jeg nesten jeg må begrense hva jeg skal skrive. Det var et stort utvalg aktiviteter for barn i alle aldere hver eneste dag. Vi hadde oversikten på mobilen, og gikk igjennom dagen hver dag og plukket ut hva vi ville prioritere. Det var to «lollo og bernie miniland». Et på Athena og et på Helios. På morgen var det barneklub der barna kunne være der uten foreldre. Våre barn ønsket ikke være med på dette, og det er jeg egentlig ganske fornøyd med. Når vi har en uke sammen, er det jo veldig koselig å kunne være med ungene mest mulig. I tillegg var det jo aktiviteter hele dagen, så vi hadde nok å finne på. Lollo og bernie viste seg flere ganger daglig også, så ungene fikk virkelig hilst på dem ofte. Det var frilek (tegning, film, lego, spill osv) når miniland var oppe for alle. Det var ansiktsmaling for barna et par dager, mens en annen dag kunne barna male de ansatte. DET var stas! Et par dager i uken hadde dem også «aqua mini dico», noe ungene ELSKET. Da var det full disco, dans og musikk i et av bassengene.

Noen kvelder var det mini disco, og innimellom var det «after beach». Her er det sang og dans for barna – OG lollo og bernie er med. Barna kunne stå i kø etter minidisco for å gi både lollo og bernie en kos. Matias gjorde dette hver kveld, mens Martine brukte noen dager på å bli konfortabel.

For de litt større barna var det «mini stars» og det så ut til at større barna likte dette svært godt. Mange satt også å spilte på pcer rundt forbi i lobbyen. Det var billjard, vannvollyball og mange andre aktiviteter der for de store barna også.

Det var i tillegg et lite tivoli på utsiden med hoppeslott og et par karuseller. Dette var bare NOE av aktivitene inne på Kalithea. Ler HER for å se utvalget av aktiviteter.

IMG_1597

IMG_1783

TIPS

- Vi valgte å bli på hotellet hele uken. Men jeg har hørt at «gamlebyen» er verdt å få med seg når man er på Rhodos. Det var vist ikke så langt unna hotellet.

- Start turen med å få en oversikt over aktivitetene som finnes på hotellet og kikk gjerne på «holiday planer» inne på ving. Her får du en god oversikt over alt som skjer time for time – hver dag. Bruk resepsjonen for å spørre om tips og råd.

- Få med dere hvem tidspunkt lollo og bernie kommer. Og ikke minst HVOR. Vi oppdaget at de er på frokosten på hotellene annenhver dag (Athena og Helios). Vi spiste derfor frokost på det hotellet som lollo og bernie skulle komme. Man kan selv velge hvor man skal spise. På dagene også kommer de litt ulikt på helios og athena.

- Det er dagligvarebutikk på hotellet, noe som var veldig genialt! Så slapp vi gå langt for å prøve å finne en slik butikk. De har også en butikk med alt av lollo og bernie effekter – samt vannleker. Badering, badebåt, bøtte og spade osv..

- Lurer dere på å bestille «besøk av lollo og bernie på rommet» kan det være lurt å avvente til man kommer frem. Man vet aldri hvordan barnet reagerer på dem, og de trenger ofte litt tid på å bli konfortable med dem. Dette kunne bestilles underveis også – MEN det kan såklart bli få plasser igjen.

- DET var det jeg kom på av tips nå. Fører på mer etterhvert om jeg kommer på no mer. Til dere som har vært her tidligere: Kom gjerne med innspill!

Oppsummering:

Et FANTASTISK hotell. Elsket det meste, og kunne fint dratt dit igjen. Eneste ulempen med hotellet var at det ble veldig stort. For oss ble ikke dette noe problem – vi så heller på alle godene vi fikk ut a dette.

 22. oktober 2014  Postet av klokken 21:02 Ferier, Ferietips, Oss 4, Tips, Ukategorisert Ingen svar »
okt 212014
 

I dag var vi på tannlegebesøk nr to med Matias. Han fikk time for noen uker siden, men nektet den gangen å åpne munn. Nå var det min tur til å prøve, og det ble mye forberedelser og smisking i forkant. I starten nektet han å åpne munn for tannlegen, men TIL SLUTT gikk det! Og når han først hadde klart det var alt greit! Da skulle han «mer og mer. Hun fikk lov til å blåse med luft, pirke i tennene og se med speil. Etterpå fikk han stolt plukke ut en liten premie fra skuffen til tannlegen (stor stas!). Jeg hadde også lovet en liten tur innom lekebutikken, der han skulle få plukke ut en ting. Denne gangen ble det spidermanbil. Han har nemlig blitt veldig opptatt av spiderman om dagen, selvom han aldri har sett noe spidermanfilm enda.

  IMG_1989 IMG_1992 IMG_1993

Viser mamma hvor flink han skal være til å gape mens han sitter på venterommet.
PS: Sjekk det søøte ulltøyet og pannebånden fra kattnakken (in love!)

Jeg må ærlig innrømme at jeg var utrolig spent på tannlegebesøket i dag. Som regel har ikke 3åringer så mye slitasje på tennene. Men siden Matias har gått på mye medisiner iløpet av sitt korte liv, vet jeg jo godt at dette kan sette stor preg på tennene. Spesielt alle antibiotikakurene han har vært imellom.

Gleden var STOR da tannlegen kunne medmelde at tennene så fine ut, og at dem ikke hadde blitt skadet av medisiner. Jeg har jo prøvd å være flink med å skylle munn og pusse tenner. Men likevel er jo risikoen der.

Et stk veldig fornøyd og glad mamma i dag!

 21. oktober 2014  Postet av klokken 20:49 Matias 3-4 år 4 kommentarer »
okt 202014
 

Jeg har tidligere prøvd ut ulike oppskrifter på «grove vafler». Flere har vært gode, men ulempen har vært at det krever mye ingridienser som kun «sunnkost» osv har. I går – på en søndag ønsket jeg prøve meg på noen grove vafler med litt mer «vanlige» ingridienser som de fleste har i kjøkkenskapet sitt.

Jeg syntes vaflene ble utrolig gode, selv uten sukker. Ungene spiste masse, og spurte til og med om å få flere senere på dagen. De sa ingenting om at de smakte anderledes enn de som er propp fulle av sukker Anbefales!

Jeg laget en god røre slik at det ble mange vafler! Nå husket jeg ikke å telle over, men regner med at det ble iallefall 20-30 stk.

Dette trenger du:

  • 6 dl grovt hvetemel (grovbakst)
  • 2 dl havregryn
  • 4 egg
  • 8 dl melk
  • 4 ss flytende margarin
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Bland alt sammen og visp det sammen (jeg brukte kenwoodmaskinen). Stek til de er gylne. For å holde retten sunnest mulig kan man ha vita smør med sukrin på, lett syltetøy, mager osv eller annet :) Dette er vafler som metter godt, og som også da kan være et måltid :)

IMG_9986 IMG_9995 IMG_9997

 20. oktober 2014  Postet av klokken 14:45 Oppskrifter, Ukategorisert 2 kommentarer »