okt 222014
 

Som jeg har skrevet tidligere har vi ikke reist mye til sydligere strøk tidligere. Men etter en tur til Gran Canaria i fjor gav det virkelig mersmak. Varmen og været er jo en ting. Men den aller største grunnen til at vi ønsker å dra hit er stemningen, aktivitene, opplevelsene osv. Vi så jo i fjor hvor mye ungene koste seg på en slik tur, så derfor bestemte vi oss for å gjenta suksessen i år også.

I år valgte vi å reise med ving – i motsetning fra i fjor som vi dro med start tour. Jeg har lenge vært skeptisk til ving, da jeg har hørt mye dårlig om dem. Men vi var storfornøyd med ving, og kommer helt klart til å reise mer med dem. Start tour har også gitt oss gode reiser, men i år ønsket vi å oppleve «Lollo og bernie» fremfor «bamse» (som er deres maskoter). Fordelen med Rhodos fremfor Gran Canaria var at det var kortere flyreise. Det var også levbar tid fra flyplassen og til hotellet.

Mange ønsket et «vår erfaring» innlegg, slik jeg skrev om maspalomas. Så here it comes! Dette er kun våre personlige meninger, og ingen fasit.

Sunwing Kalithea Beach – Rhodos

Førsteinntrykk:

Stort! Rent! Spennede! Variert!
Hotellet har fem ulike hoteller/leilighetskompleks, så område var ekstremt stort. Det som var flott var at dem hadde klart å avgrense områdene veldig. Jeg opplevde hotellet som nokså moderne, og det var tydelig at det var godt renhold på hotellet.  Hotellrommet var romslig og superfint! Personalet var hyggelig, imøtekommende og hjelpsomme.

IMG_1586

Rommene

Vi valgte å ligge på Athena, og angrer virkelig ikke for dette! Det var på dette hotellet showet ble vist på kveldene, og det var svært praktisk å bare ta heisen opp når det var leggetid. Vi valgte et 2-roms med balkong uten havutsikt. Hotellrommet var supert med et soverom, en stue, en kjøkkenkrok, en gang, et bad (med en stoor dusj. Praktisk!) og en balkong. Vi valgte ikke å prioritere utsikt på balkongen, da vi viste at vi kom til å være lite på rommet. Så vår utsikt ble mot parkeringsplassen og tivoliet. Helt greit, og vi merket ingenting til støy fra vei eller biler. Sofa i stua ble brukt som sovesofa på nettene, og dette fungerte veldig greit. Jeg prøvde å sove der en natt, og det er ikke til å anbefale! Den var grusomt hard og vond. Ungene merket ikke stort til dette, da de ikke har så mange kilo på kroppen enda. Hovedsengen derimot var helt fantastisk å sove i! Rommet hadde også gratis aircondition og internett. Det var også veldig deilig å ha en liten kjøkkenkrok med kjøleskap. Det var satt inn mange hyller som lignet på «expedit» i stuen, noe som var utrolig praktisk for oppbevaring av leker, klær, kofferter, sko osv. Denne gangen lå vi ikke så langt fra heisen, så det var kort vei til hotellrommet fra basseng/showscene osv. DET har vi funnet ut er viktig.

IMG_1769

Personlaet

Har bare godt å si om dem også. Det sto ansatte fra ving i resepsjonen til enhver tid, slik at vi alltid hadde noen å prate med om vi måtte trenge det. Vi hadde en ganske lik opplevelse av personalet her, som på det forige hotellet vi var på. Strenge på antrekk, holdninger, ivaretakelse av både store og små. Ungene viste også alltid hvem de kunne hendvende seg til om de ikke skulle finne mamma eller pappa. Jeg opplevde dette en gang på turen (at jeg fant et gråtende barn), og det kom raskt et personal og hjalp til med å finne mobilnr for å ringe. De ansatte i resturantene var også svært hyggelige og serviceinnstilte, slik de pleier å være på slike steder. Ungene fikk selv dra «all inclusive» kortet, og måtte ofte gi en «give me five» før de kunne gå inn å sette seg.

Det var et stor team med personal som jobbet for «barneklubben», og det var de samme som var der hele uken. Da ble ungene veldig trygge på de ansatte, og kjente dem igjen. Det var også dem som fremførte på kveldene, hadde mini disco, after beach, kledde seg ut som lollo og bernie osv. For noen fantastiske mennesker! Man kunne se lang vei at disse menneskene elsket jobben sin.

IMG_1798

Maten

Denne gangen valgte vi «all inclusive» og dette var vi svært fornøyd med. Det var utrolig varmt de dagene vi var der (opp mot 40 grader), og det var da deilig å kunne forsyne seg av drikke og is hele dagen. På grunn av varmen ble jo drikka fort varm, og det var da nydelig å kunne bytte ut brusen/vannet om det var lunket. Det var en hovedresturant der vi spiste lunch og middag (denne lå oppe ved helios, men bare 2 min gangavstand fra oss). Frokosten kunne vi spise på hotellet vårt, men vi passet på å spise frokost på den resturanten lolle og bernie kom på. De byttet nemlig på Athena og Helios annenhver dag.

Hver dag var det et nytt tema – meksikans, spansk, gresk, american osv. Kjempe spennede å få smake på så utrolig mye forskjellig på bare en uke! For utvalget var STORT. Både når det kom til forett, middag og dessert. Brettene var alltid fulle, og personalet fylte på jevnlig slik at det aldri gikk tomt for noe. Hver dag sto det også et personalet i midten av resturanten som stekte enten en rett eller dessert som man da fikk servert rett på en tallerken. Den ene dagen sto han på utsiden og serverte sukkerspinn til alle som ville ha.

Personlig syntes jeg det var god smak på maten, og den smakte ikke fult så halvfabrikat som hotellet vi var på sist. Likevel var jo ikke maten som en «indrefilet du bestiller på en resturant ute», men det kan man heller ikke forvente på et slikt sted. Utvalget var jo ekstremt stor, så her fant alle noe de likte. Barnemenyen og brusen sto i slik høyde at ungene kunne hente dette selv – noe som var turens høydepunkt!

Noe som også var svært positivt med all inclusive var at ungene kunne lage seg noe mat eller en toast når dem ville. Barna spiser jo lite men ofte på slike turer, og da er det deilig å slippe å svi av tusenlapper på mat som bare blir kastet. Her kunne dem gå å lage seg en toast 1/2 time etter middagen om dem ville. Jeg som er litt opptatt av hygiene likte også svært godt at dem hadde desinfeksjonsdispenser på hver side av inngangen til resturanten. Da var det lett for alle fire å huske på å sprite hendene før vi gikk inn.

IMG_1666

IMG_1729

Uteområde

Som sakt hadde hotellet fem ulike hoteller/leiligheteskompleks. Hotellene var svært ulike, og passet for de fleste ulike mål for en slik tur. Athena og Helios var barnehotellene der alt var tilrettelagt for barna. På hvert av hotellene hadde de et stort basseng, et babybasseng, et basseng med strand og sklier og et barnebasseng med litt morsomme figurer. Her var det virkelig noe å velge mellom for enhver!! Ungene mine lekte mest i bassenget med strand og bassenget med figurer. Det var masse solsenger overalt, og vi fant alltid et sted å ligge uansett når på dagen vi kom.

Jeg har ikke satt meg veldig mye inn i de andre hotellene, men under er en liten oversikt (lånt fra ving.no). Noen av hotellene lå litt vekk fra bassengene og heller mer nære stranden. Andre hadde eget basseng på utsiden av leiligheten. Mye å velge mellom!

Skjermbilde 2014-10-19 kl. 13.08.58

Stranden ligger rett på nedsiden av «triton», og det tok oss ikke mer enn 2-3 minutter å gå. Stranden er ikke veldig stor, men akkurat passe. Her også er det solsenger (gratis), vannaktiviteter samt en liten kiosk. Sanden er småstein, noe ungene elsket! De hadde masse ulike farger, så vi satt ofte å sorterte steinene i bøtta. Steinen var ikke vond å gå på, slik at både barna og vi voksne badet fint uten badesko. Jeg personlig ELSKET stranden, og kunne tenkt meg å være der hver dag! Men ungene likte seg best i bassngene. Vannet var veldig salt, så man kunne fint ligge å bare flyte. Gikk man et lite stykke ut (til livet ca), kunne man se masse småfisk svømme rett foran deg. Vi kjøpte dykkemaske og snorkel for å studere dem. Herlig!

IMG_1679

IMG_1913

Underholdning

For alle:

Det var flere familieaktiviteter på hotellet, noe som var en stor hit for oss! En dag var det felles dans, der vi alle sto i ring og lærte folkedans (mens Lollo og Bernie var med). Hver dag var det vannerobic, noe ungene elsket å være med på. Jeg tenkte i utgangspunktet å prøve å få vært med på denne for treningen skyld. Men siden ungene syntes det var så moro å bli med, så ble det mer lek. En hang på ryggen, mens en annen svømte rundt i en badering. Noen dager kom enten lollo og bernie og ble med på slutten av erobicen.

De fleste kvelder var det underholdning, der fire ving-ansatte fremførte ulike sjangere hver dag. Utrolig flinke var dem! Min favorittkveld må nok være abbakvelden! Selvom alle temanene var utrolig bra. Kjente og gode sanger som du kan synge med på. Ungene var ofte oppe til showet var ferdig, men et par kvelder gikk vi på rommet litt før. Showet er jo ferdig nokså sent.

IMG_1719

For barna:

Her tror jeg nesten jeg må begrense hva jeg skal skrive. Det var et stort utvalg aktiviteter for barn i alle aldere hver eneste dag. Vi hadde oversikten på mobilen, og gikk igjennom dagen hver dag og plukket ut hva vi ville prioritere. Det var to «lollo og bernie miniland». Et på Athena og et på Helios. På morgen var det barneklub der barna kunne være der uten foreldre. Våre barn ønsket ikke være med på dette, og det er jeg egentlig ganske fornøyd med. Når vi har en uke sammen, er det jo veldig koselig å kunne være med ungene mest mulig. I tillegg var det jo aktiviteter hele dagen, så vi hadde nok å finne på. Lollo og bernie viste seg flere ganger daglig også, så ungene fikk virkelig hilst på dem ofte. Det var frilek (tegning, film, lego, spill osv) når miniland var oppe for alle. Det var ansiktsmaling for barna et par dager, mens en annen dag kunne barna male de ansatte. DET var stas! Et par dager i uken hadde dem også «aqua mini dico», noe ungene ELSKET. Da var det full disco, dans og musikk i et av bassengene.

Noen kvelder var det mini disco, og innimellom var det «after beach». Her er det sang og dans for barna – OG lollo og bernie er med. Barna kunne stå i kø etter minidisco for å gi både lollo og bernie en kos. Matias gjorde dette hver kveld, mens Martine brukte noen dager på å bli konfortabel.

For de litt større barna var det «mini stars» og det så ut til at større barna likte dette svært godt. Mange satt også å spilte på pcer rundt forbi i lobbyen. Det var billjard, vannvollyball og mange andre aktiviteter der for de store barna også.

Det var i tillegg et lite tivoli på utsiden med hoppeslott og et par karuseller. Dette var bare NOE av aktivitene inne på Kalithea. Ler HER for å se utvalget av aktiviteter.

IMG_1597

IMG_1783

TIPS

- Vi valgte å bli på hotellet hele uken. Men jeg har hørt at «gamlebyen» er verdt å få med seg når man er på Rhodos. Det var vist ikke så langt unna hotellet.

- Start turen med å få en oversikt over aktivitetene som finnes på hotellet og kikk gjerne på «holiday planer» inne på ving. Her får du en god oversikt over alt som skjer time for time – hver dag. Bruk resepsjonen for å spørre om tips og råd.

- Få med dere hvem tidspunkt lollo og bernie kommer. Og ikke minst HVOR. Vi oppdaget at de er på frokosten på hotellene annenhver dag (Athena og Helios). Vi spiste derfor frokost på det hotellet som lollo og bernie skulle komme. Man kan selv velge hvor man skal spise. På dagene også kommer de litt ulikt på helios og athena.

- Det er dagligvarebutikk på hotellet, noe som var veldig genialt! Så slapp vi gå langt for å prøve å finne en slik butikk. De har også en butikk med alt av lollo og bernie effekter – samt vannleker. Badering, badebåt, bøtte og spade osv..

- Lurer dere på å bestille «besøk av lollo og bernie på rommet» kan det være lurt å avvente til man kommer frem. Man vet aldri hvordan barnet reagerer på dem, og de trenger ofte litt tid på å bli konfortable med dem. Dette kunne bestilles underveis også – MEN det kan såklart bli få plasser igjen.

- DET var det jeg kom på av tips nå. Fører på mer etterhvert om jeg kommer på no mer. Til dere som har vært her tidligere: Kom gjerne med innspill!

Oppsummering:

Et FANTASTISK hotell. Elsket det meste, og kunne fint dratt dit igjen. Eneste ulempen med hotellet var at det ble veldig stort. For oss ble ikke dette noe problem – vi så heller på alle godene vi fikk ut a dette.

 22. oktober 2014  Postet av klokken 21:02 Ferier, Ferietips, Oss 4, Tips, Ukategorisert Ingen svar »
okt 212014
 

I dag var vi på tannlegebesøk nr to med Matias. Han fikk time for noen uker siden, men nektet den gangen å åpne munn. Nå var det min tur til å prøve, og det ble mye forberedelser og smisking i forkant. I starten nektet han å åpne munn for tannlegen, men TIL SLUTT gikk det! Og når han først hadde klart det var alt greit! Da skulle han «mer og mer. Hun fikk lov til å blåse med luft, pirke i tennene og se med speil. Etterpå fikk han stolt plukke ut en liten premie fra skuffen til tannlegen (stor stas!). Jeg hadde også lovet en liten tur innom lekebutikken, der han skulle få plukke ut en ting. Denne gangen ble det spidermanbil. Han har nemlig blitt veldig opptatt av spiderman om dagen, selvom han aldri har sett noe spidermanfilm enda.

  IMG_1989 IMG_1992 IMG_1993

Viser mamma hvor flink han skal være til å gape mens han sitter på venterommet.
PS: Sjekk det søøte ulltøyet og pannebånden fra kattnakken (in love!)

Jeg må ærlig innrømme at jeg var utrolig spent på tannlegebesøket i dag. Som regel har ikke 3åringer så mye slitasje på tennene. Men siden Matias har gått på mye medisiner iløpet av sitt korte liv, vet jeg jo godt at dette kan sette stor preg på tennene. Spesielt alle antibiotikakurene han har vært imellom.

Gleden var STOR da tannlegen kunne medmelde at tennene så fine ut, og at dem ikke hadde blitt skadet av medisiner. Jeg har jo prøvd å være flink med å skylle munn og pusse tenner. Men likevel er jo risikoen der.

Et stk veldig fornøyd og glad mamma i dag!

 21. oktober 2014  Postet av klokken 20:49 Matias 3-4 år 2 kommentarer »
okt 202014
 

Jeg har tidligere prøvd ut ulike oppskrifter på «grove vafler». Flere har vært gode, men ulempen har vært at det krever mye ingridienser som kun «sunnkost» osv har. I går – på en søndag ønsket jeg prøve meg på noen grove vafler med litt mer «vanlige» ingridienser som de fleste har i kjøkkenskapet sitt.

Jeg syntes vaflene ble utrolig gode, selv uten sukker. Ungene spiste masse, og spurte til og med om å få flere senere på dagen. De sa ingenting om at de smakte anderledes enn de som er propp fulle av sukker Anbefales!

Jeg laget en god røre slik at det ble mange vafler! Nå husket jeg ikke å telle over, men regner med at det ble iallefall 20-30 stk.

Dette trenger du:

  • 6 dl grovt hvetemel (grovbakst)
  • 2 dl havregryn
  • 4 egg
  • 8 dl melk
  • 4 ss flytende margarin
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Bland alt sammen og visp det sammen (jeg brukte kenwoodmaskinen). Stek til de er gylne. For å holde retten sunnest mulig kan man ha vita smør med sukrin på, lett syltetøy, mager osv eller annet :) Dette er vafler som metter godt, og som også da kan være et måltid :)

IMG_9986 IMG_9995 IMG_9997

 20. oktober 2014  Postet av klokken 14:45 Oppskrifter, Ukategorisert 1 kommentar »
okt 192014
 

ENDELIG har vi funnet løsningen på et av hovedproblemene på vinterstid her i huset.. Så ja, jeg kan gå så langt som å kalle den «mirakelbalm»

//Sponset

Matias starter tidlig på høsten og slutter sent på våren med tørhet og ekstremt sårhet rundt munn. Dette er jo et kjent problem blandt de små barna, siden dem ofte slikker seg rundt munn når dem er ute. Matias er ganske plaget iforhold til hva Martine har vært, og vi har prøvd MYE uten hell. I fjor gikk jeg over til denne (link<–) balmen, og en ny verden åpnet seg. Vi hadde for første gang funnet en balm som roet sårheten, og som IKKE gjorde vondt. For første gang kunne vi smøre på noe uten at han nektet og hylte. Balmen roet som sakt sårheten, men tok det ikke helt bort. I år derimot fikk jeg tips av ei vennine, om at hun hadde prøvd ut skinlove sitt nye merke «karmameju» og at jeg virkelig burde teste ut balmen på Matias.. Så det gjorde jeg.

Untitljed

Og denne fungerte som bare rakkern! Jeg har brukt skinlove sine produkter nå i flere år, og de overasker og overbeviser meg gang på gang hvor effektive produktene kan være. Jeg vet ikke helt hvordan jeg kan få overbevist dere nok, for dette er virkelig produkter man fortsetter med etter å ha prøvd dem ut en gang. Flere og flere venner av meg har prøvd ut deres produkter, og tilbakemeldingene er som forventet gode.

Mitt spørsmål er egentlig:
«Hvorfor skal produsenter stappe produktene sine fulle av giftstoffer, når de uten har mye bedre effekt?»

Calm balm:

Jeg tenkte at produktet trengte noen uker på å virke, så jeg satte meg som mål å bruke denne balmen på ham flere ganger daglig. Jeg  startet å vaske han i ansiktet med Skinlove sine økologiske våtservietter, slik at jeg var sikker på at han kun brukte rene produkter uten noe parfyme eller giftstoffer. Utrolig nok virket balmen på kun 2-3 dager! Sårheten og tørheten var borte, og det var kun noen små nupper igjen, som naturligvis trenger tid for å gå bort. Jeg merket raskt at han også hadde et behov for balmen i barnehagen, så jeg skaffet meg en ekstra slik at de også kunne behandle han med denne der også. For i den første perioden var han jo kjempe rød og tørr etter noen timer i barnehagen, og etter kun 1 times tid hjemme med balmen var nesten alt borte. Nå har han brukt balmen både hjemme og i barnehagen i ca 1 ukes tid, og «utslettet» er så og si borte. Det er SÅ nydelig å endelig ha funnet noe som fungerer. Jeg hadde startet å miste trua, etter x antall kremer, salver og oljer. Det er vanskelig å beskrive hvor effektiv denne er, så jeg lar bildene tale for seg:

IMG_8670

Jeg har ingen bilder av hvor ille det faktisk var. Men dere får en pekepinne på disse bildene.. Her har jeg smurt med den andre balmen, og fått dempet det tørre og såre, men han er fortsatt rød.

IMG_9077

Etter noen timer i barnehagen uten balmen ( i startfasen). Han bruker den færre ganger i døgnet nå, enn hva han hadde behov for i begynnelsen.

IMG_9166

Her begynner vi å se store resultater! Det røde og tørre er borte. Men det er fortsatt litt nupper igjen.IMG_9982

Slik er han i dag. Svært lite igjen! Han kan bli litt rød dersom vi ikke er flinke å smører hver dag, men så fort vi bruker balmen forsvinner det igjen.

Dette er hva vi i hovedsak bruker balmen til. Men den har jo også et HAV av andre funksjoner. Jeg bruker den mye til mine sprukne neglbånd, og der fungerer den supert. Martine er plaget med tørre hender, og bruker denne på såre områder i tillegg til at hun bruker skinlove sin håndkrem (som også er super!). Jeg har også ei vennine nå som tester ut denne på en hånd med atopisk eksem, og hun har hatt STORE forandringer! Hun har gått over til en mild håndsåpe, Pai sin lindrende håndkrem og denne balmen til såre områder. Jeg fikk nå lov til å dele før og etterbilder! Hun har brukt dette i ca 1 uke.

10726635_10154745620140075_1403905282_n

Våtservietter

Endelig har skinlove kommet med et trygt og godt alternativ på våtservietter. Selvom jeg ikke lengre har bleiebarn, er våtservietter noe som blir brukt daglig her hjemme. Den er alltid med i vesken, og ungene selv bruker de masse. Selv jeg bruker dem *fnis*. Når det kommer til innholdet i våtserviettene er jo også disse (som alt annet fra skinlove) et produkt som ikke er tilsatt parfyme, alkohol, klorin, parabener eller andre tilsettningsstoffer. For ja, dette finnes i de fleste «vanlige» våtservietter som man får kjøpt på butikken. Skummelt spør du meg! Noe jeg la veldig merke til på disse våtserviettene var at dem var luktfrie! Jeg syntes de fleste våtservietter lukter så sterkt.. De var også tykke og gode, samt at de inneholdt alovera som smører. Pakken er stor og inneholder hele 72 enkeltservietter. Min erfaring er iallefall at jeg bruker færre av disse, enn hva jeg har gjort av de fra butikken. Kan være at disse er noe tykkere? Verdt å prøve iallefall!

Skjermbilde 2014-10-19 kl. 01.10.52

Rabattkode

Jeg vet at det er mange der ute som er plaget med det samme som oss. Og jeg vet at det er mange som er skeptiske til nye produkter – iallefall når dem leser «sponset». Jeg har samarbeidet med skinlove i åresvis, og det er en veldig god grunn til det. Produktene deres er trygge, de fungerer og overasker gang på gang. Jeg snakket litt frem og tilbake med skinlove, om jeg kunne få lov til å gi dere en liten ekstra gode denne gangen, og det fikk jeg!! Om du har lyst til å teste ut noen av de nye produktene fra merke «karmameju» får du i dag og i morgen 15% på hele serien. Jeg har ikke rukket å teste ut alle produktene enda, men min vennine frumaela har skrevet et langt og godt innlegg om dem HER, om du vil lese mer.

Rabatt: 15% på hele karmameju serien <– link
Kode: veronikad
Fraktpris: Fastpris på 38 kr. Varer over 1000 kr har gratis frakt.
Periode: Søndag 19/10 – Mandag 20/10

produkter

Om Skinlove

Jeg regner med at de fleste faste lesere har fått med seg konseptet til Skinlove. Men for nye lesere skal jeg skrive raskt hva Skinlove er. Skinlove ble startet opp av to søstre som hadde en helt spesiell interesse for naturlige OG gode produkter. For å kvalitetsikre produktene har disse damene satt seg godt inn i hver eneste ingrediens, og målet er å unngå alt av kjemikaler og giftstoffer. De er hele tiden oppdatert innenfor forskning, og har en bred kunnskap på dette område. Jeg har helt sikkert sendt dem 100 mail, der jeg har spurt om råd og veiledning. Og jeg har fått lange, utfyllende og gode svar tilbake. Så om du skulle være skeptisk til noe, og sender dem en mail skal jeg love deg at de har et godt svar. Produktene dem selger er også «ferskvare» slik at man aldri får produkter som har ligget en stund. Produktene er ikke testet på dyr – emballasjen er resirkulerbar og inneholder ikke BPA eller FTALATES. Du kan lese masse mer inne på deres nettsider.

 19. oktober 2014  Postet av klokken 12:01 Samarbeidspartnere, Utstyr til barna 1 kommentar »
okt 182014
 

PS: Laangt innlegg med masse bilder.. :)

På torsdag var dagen endelig kommet! Det var klart for jentetur til Oslo med overnatting på hotell. Men før vi kunne dra var det bare å pakke til meg selv, pakke til to unger, levere to unger i barnehage, skole fra 8.15 – 11.. SÅ var vi klar! Rebekka og jeg dro å hentet Linn før vi satte musikken på full guffe, danset og sang hele veien inn. For en morsom roadtrip!

Da vi ankom Oslo fant vi fort frem til hotellet vi skulle ligge på – Thon Hotel Oslo Panorama. Rommet var helt nydelig med et lukseriøst soverom og en stue med kjøkkenkrok. Vi sov i 9.etasje med balkong og herlig utsikt! Vi fikk et par timer på å stelle oss, samt drikke litt vin før vi tok heisen videre opp i 12.etasje. Det var nemlig der bloggtreffet skulle finne sted.

I en herlig suite med takterasse ble vi en god gjeng jenter/damer som koste seg sammen med vin og mingling. I løpet av kvelden hadde vi alle en presentasjon hver, mens ledere og ansatte for familieprat/familieliv sa noen ord. Det ble servert snitter, samt masse god drikke. Vi hadde også en vintesting, noe jeg likte svæært godt! Jeg er super glad i vin, og elsker å teste ut nye smaker.

DSC00387

Utsikten fra takteraasen

DSC00389

Herlige bloggere på takterassen. Fra venstre: Kine, meg, Rebekka, Linn og Monica

IMG_1848

Nydelig velkomst!

DSC00396 

Klar for vinsmaking. Fra venstre: Linn, meg, Line Merthe og vivtra

DSC00393

Det ble også loddet ut en GHD rettetang til en heldig vinner. Alle kunne også gjette på hvor mange besøkende alle bloggerene hadde innom iløpet av gårsdagen. OG JEG VANT! Woho! Premien slo meg helt i bakken… Gavekort på ukeplan med masse tilbehør! PS: Har stått på ønskelisten lenge!

Untitled7

En smørblid Veronika som fant ukeplaner! Bilde til høyre er fra vårt hotellrom..

Det var også satt av mye tid til skravling, noe som er utrolig bra. For på slike treff har man jo gjerne veldig mange man gjerne ville hilse på etter å ha lest bloggen i lang tid. Selvom treffet varte i timer, rakk jeg ikke hilse på halvparten engang. Men jeg fikk snakket med noen nye fjes, samt noen kjente. Jeg syntes jo også det var ekstra koselig å få møte Line Merethe igjen! Den jenta er bare tvers igjennom herlig.. Vi møttes på treffet for 1 år siden, og har siden den gang snakket mye sammen via face og blogg.

DSC00400

Kine og Rebekka

IMG_1856

Line Merethe og meg

IMG_1861

Trine Lise og Linn

IMG_1867

Fra venstre: Malin, Rebekka, meg, Kine og Linn.

Når treffet var over inviterte vi på «after party» på vårt hotellrom, og kvelden ble bare SÅÅ koselig. Vi tok nattmat på mc donalds, og koste oss deretter med masse god drikke utover kvelden. Og vi var vel alle enige om at dette må gjentas på neste treff! Og da blir enda fler med forhåpentligvis. Denne gangen ble det Kine, Malin (og hennes herlige vennine), Linn, Rebekka og meg.

DSC00407

Kine, Rebekka og jeg prøver ut barneluer fra goodiebag – fra Polarn O.Pyret

IMG_1872

Når hotellrommet var tomt og det var klar for natta tok vi på oss noen søte sokker fra goodiebagen og fniset godt..

Dagen etter var vi nokså trøtte og slitne, så vi orket ikke stå opp til frokosten som sluttet kl 10. Vi dro derfor til Starbucks og nøt en croissant, en kanelbolle og en varm sjokolade med karamel. Snakk om å bli mett? Deretter ble det masse masse shopping!! Vi måtte til slutt avslutte byturen fordi det ble for tungt å bære alle posene *fnis*..

DSC00412 DSC00414 IMG_9945.jpg DSC00435 DSC00437 DSC00454 Untitlked

Vi dro også innom Silje fra Kattnakken, som jeg har ønsket å hilse på i lang tid. Vi fikk ta en titt bak på lageret, samt en sneek peek på neste åres kolleksjon! GOSH GLED DERE… Kattnakken er en av mine samarbeidspartnere som jeg er svært fornøyd med. Vi har tidligere testet ut både ulltøy og regntøy, og nå står vinterdresser med tilbehør for tur. De var bare ufattelig nydelige.. Vi fikk også handlet endel ull, luer, votter osv alle tre, for disse klærne er jo virkelig herlige både utsenemessig, men også når det kommer til kvalitet og gjennomføring. Mer om dette skal jeg skrive senere :)

Kattnakken DSC00427

Så var det klart for turen hjem.. ca 19.00 traff vi sofaen, og vi kjente igrunn alle sammen hvor utrolig slitne vi var. Slike turer gir jo mye påfyll, samtidig som man blir sliten.. Men sliten på en god måte!:)

Jeg gleder meg stort til neste gang, og håper å få hilst på enda flere nye fjes :)

 18. oktober 2014  Postet av klokken 22:28 Blogging, Venner 4 kommentarer »
okt 172014
 

Etter en ettermiddag/kveld og natt med herlige jenter i Oslo, etterfulgt av en laang dag med shopping og reise er jeg temmelig sliten her jeg sitter vel hjemme i sofakroken. Derfor blir det ikke et langt innlegg fra meg idag. MEN jeg skal gi dere en sneek peek fra kvelden i går og i dag. Jeg må si jeg møtte mange inspirerende og herlige jenter i går, og jeg kjenner at jeg gjerne skulle hatt mange flere timer slik at jeg kunne få snakket med enda flere!

Disse to dagene har vært helt fantastiske og det er jo SÅ herlig med et slikt avbrekk i denne kaotiske studenthverdagen. Det har vært noen harde uker siden vi startet opp i august, og noen slike dager gjorde virkelig godt. Koble av, legge vekk skole og bare kose seg stort med jenter som virkelig gir påfyll..

Jeg skal skrive så mye mer om turen, så bare gled dere! Her kommer noen instabilder både fra min (veronikadoli), Linn (linnchris), Rebekka (frumaela), Kine (mammakine) og Malin (malin_89) sin konto:

10729246_693214940767834_1027283727_n-1 10723714_1472365709718571_2007754964_n 1597619_1505414899713008_1283911272_n 10731770_1566245130263404_795170826_n 10665488_808614225857646_23733618_n-1 10520400_658604117570473_1245129250_n 10727792_669774829805066_618069438_n 10729238_1484563858486546_521866234_n 10727773_796111477115122_1993743947_n

 

 17. oktober 2014  Postet av klokken 21:31 Ukategorisert 2 kommentarer »
okt 142014
 

Hvordan var egentlig livet mitt før jeg fikk barn?

Tenker dere også på dette noen dager? Jeg er 26 år, og kun 5 av dem har jeg tilbringt som mor. Likevel føles det ut som om mor har vært rollen jeg har hatt halve livet mitt. Hvordan var egentlig hverdagen før barna kom til? Kristoffer og jeg hadde jo vært sammen 4 år før vi fikk barn, og likevel husker jeg ikke så godt hvordan hverdagen vår sammen var den gang.

Jeg stortrives i rollen som mor og kone. Det kommer jo tider der det krever utrolig mye – til og med mer enn hva jeg har kapasitet til. Men jeg kan ikke huske en eneste gang jeg har hatt tanker om «hadde ting vært bedre uten barna?». Jeg føler dem gir meg så utrolig mye, og at jeg som person har vokst utrolig mye siden jeg ble mor.

Små barn har en helt unik evne til å se ting som andre ikke gjør. Her om dagen kom et barn i barnehagen til Martine bort til meg og sa: «Så fine øyne du har. Og så fin sminke du har på deg». Hvor ofte forteller vi «voksne» det til hverandre? Jeg kjente at jeg ble rørt helt fra hodet til storetåa.

Eller når barna kommer bort og klemmer rundt meg bare fordi de har lyst. Alle de gangene de forteller meg «Mamma, jeg er glad i deg». Og for å ikke snakke om det herlige «Mamma, du er min bestevenn».

Har du noen gang tenkt på alle oppmuntringene og inspirasjon dine barn egentlig gir? Tar man på de rette brillene og analyserer det dem sier er de virkelig unike..

For meg er barna mine virkelig min livsgnist, min motivasjon, inspirasjon og lykke!

Untitled Untitled1 Untitled2

 14. oktober 2014  Postet av klokken 21:49 Martine og Matias 4 kommentarer »
okt 132014
 

I dag hadde begge barna med en venn hjem fra barnehagen. Martine sin vennine hadde bursdag i dag, og derfor ble det muffinslaging på kjøkkenet. Martine har avtalt med en av de ansatte i barnehagen også, at hun får ha med muffins en dag i barnehagen, så da laget vi en ekstra stor røre slik at Martine kan ha dem med i barnehagen også.

Jentene hjalp litt til med røra, mens jeg gjorde det fordelte dem i former (slik at de kunne fokusere på pynten). Jeg brukte oppskriften jeg som regel bruker, og den finner du HER.

Mens muffinsene var i ovnen startet alle fire barna på pynten. Vi tok marsipan og rullet den ut på kjøkkenbordet. Vi brukte melis, slik at marsipanen ikke satt seg fast. Deretter fikk ungene slå seg løs med masse former, mens jeg hjelp litt til når dem trengte det. Til og med 3åringene fikk til MYE alene! Jeg kjøpte et STORT sett med utstikkere på ebay for en stund siden, og de er både fine og praktiske! Finner ikke igjen nøyaktig hvem selger jeg kjøpte av, men dere kan se pakken jeg kjøpte HER. ENDEL billigere enn her i Norge, som det ofte koster 99 kr for 3stk. «Tåteflaske», «gyngehest», «vogn» osv er kjøpt hos festfabrikken.

$_12

Ungene tok rosa melis på toppen av muffinsene før dem la på figurene som dem hadde laget. De ble jo supersøte – spesielt når dem bar preg av at ungene har pyntet dem HELT selv :D

IMG_9894 IMG_9896 IMG_9910

 13. oktober 2014  Postet av klokken 21:01 Ukategorisert 2 kommentarer »
okt 122014
 

I går hadde jeg planer om å ta med meg familien ut på en liten photoshoot i de fine høstfargene. Desverre begynte det å regne masse når vi skulle ta bilder, så da ble planene fort avlyst. Vi dro derfor videre opp til eventyrfabrikken (som jeg skrev igår) og fikk brukt noen timer der istedet. Når vi skulle hjemover var det endelig litt opphold! Og siden vi var i Skien hadde jeg veldig lyst til å ta et par bilder ved et kult område jeg hadde hørt om.

Ungene var slitne og lite samarbeidsvillige.. Vi var sultne og klare for å hjem, så det ble igrunn bare noen raske bilder før vi dro hjemover. Men syntes de ble søte likevel! Her kommer en liten smakebit.

IMG_9628 IMG_9715 Untitled Untitle6d Untitled1 Untitled2 Untitled3 IMG_9789 Untitled7 Untitled33

 

Jeg vil nok prøve å sette av en ny dag til mer bilder. Litt mer høstfarger, samt litt bedre tid og overskudd hos ungene ;)

 12. oktober 2014  Postet av klokken 15:14 Foto, Oss 4 4 kommentarer »