mar 292015
 

For fire år siden skrev jeg et innlegg om hvordan Rebekka og jeg ble venner. Mange har nemlig lurt på dette, og jeg gav dem svaret. Jeg var i tillegg nokså ganske følsom over å ha bestått allmenn påbygg som høygravid, og for å ha skrevet og fremført særemne sammen med Rebekka. Vi la sjela vår i denne oppgaven – så den ble et minne for livet.

Nå er vi nettop ferdig med 3 år på høgskolen – der hver av oss har tatt et friår innimellom til mammapermisjon. På fredag leverte vi bacheloroppgaven som vi har kjempet og jobbet så mye med – sammen. Vi har et unikt vennskap – Rebekka og jeg. Det er ingen tvil om at vi utfyller hverandre på mange måter. For å mimre tilbake til «den gangen» reposter jeg innlegget jeg skrev for fire år siden. Jeg vet det har kommet mange nye lesere, så kanskje dette er litt morsom lesing på en søndagskveld? Siden dette innlegget ble publisert har vi opplevd og vokst utrolig mye sammen. Jeg tror faktisk det snart er på tide med et nytt innlegg (slik som det under).. :)

You got a friend request…

Ja for det var vel slik det hele startet.. Med noen felles bekjente endte det opp med en venneforespørsel på facebook. Hvem som la til hvem husker jeg ikke.. Dette var før jeg ble gravid med Martine..

De første årene hadde vi vel ikke mye kontakt, men vi var a venner på facebook.. Så ble jeg gravid med Martine, og jeg fikk en herlig gratulasjon fra Rebekka.. Kort tid etter skriver Rebekka til meg (på facebook såklart..) at hun var gravid! Vi hylte av glede begge to (over face- om det går ann?) Etter denne dagen forandret mye seg. Vi hadde begge hver vår blogg og vi ble begge aktive lesere av hverandres blogg.. Kommentarene haglet på..

Vi hadde så lyst til å møtes!! Men Rebekka bodde i Oslo, mens jeg bodde i Porsgrunn.. Siden dem hadde familie her var dem jo ofte på besøk, men likevel ble det aldri noe treff.. Helt til… Sommeren 2009..

Vi møttes to ganger denne sommeren. En gang på strandtur, en annen på kafébesøk.. Rebekka var så nydelig. Og ikke minst en herlig sprudlende nybakt mor.. Jeg ble fort glad i denne jenta..

Tiden flydde og vi hadde mye å gjøre hvert for vårt. Etter en stund kom den gledelige nyheten! Rebekka skulle flytte hit til Bamble!

Det ble noen småtreff innimellom, og det var ingen tvil om at jeg likte denne jenta veldig godt. Men det er jo ikke alltid like lett å bli skikkelig kjent.. Helt til….

Det var dette som skulle til.. Noen gode kosekvelder etter barna hadde lagt seg. Rebekka og Veronikatid! Vi tok frem hver vår onepice, og anspentheten senket seg. Vi laget oss smoothie (noe som ble vår favoritt denne tiden) og masse deilig mat. Vi begynte å se på serier sammen og det sluttet aldri (seriøst, vi har fulgt med på serier fast i over 1 år nå..)..

En av våre første kosekvelder i Rebekka og Magnus sitt nye hus! Vi er begge pingler så det holder så denne kvelden satt vi omtrendt på fanget til hverandre. Vi lo og gråt om hverandre tror jeg..

Rebekka og jeg begynte et flott og friskt vennskap sammen. Ungene elsket hverandre, og nå var det tid for pappaene å møtes. Dem viste jo hvem hverandre var fra før, men kjente hverandre ikke særlig godt.. Dem klaffet som bare det..

Eventyrfabrikken..
Eventyrfabrikken..

Etter dette ble det mange koselige opplever sammen.. Med mammaene, pappaene og våre søte små barn..

Hvem har sakt at ikke mammaer kan ha det like morro som barna..?

Det var vel runt denne tiden at Rebekka skulle være med på unge mødre. Hun ble filmet støtt og stadig, og jeg var der som en god moralsk støtte.. Det var veldig koselig å følge Rebekka igjennom hele denne spennende tiden. Jeg var så stolt over denne flinke skapningen. For en flott mor..

Thea og Martine sin første dag i bhg. Da var unge mødre på stedet og filmet..

Vi dro inn til Oslo flere ganger for å gå over klippene, godkjenne og rett og slett kose oss! Jeg var med på alt, og jeg digget det. Rebekka åpnet seg mer og mer for meg, og det samme gjorde jeg for henne..

En godtur til Oslo.. Smoothie såklart..

I forbindelse med unge mødre ble Rebekka og jeg invitert med på premiefest i Oslo. Denne helgen hadde vi sett frem til lenge. Vi skulle kose oss på luksushotell, dra på premiefest, shoppe i Oslo og gjøre mye bra sammen..

Premiefest

Og såklart var det på med onepice og pc på kveldene. Da var det serietitting før sengetid.. En skikkelig kosehelg var det..

På med onepice og innta senga med serietitting..

Så kom høsten og Rebekka begynte på skole. Hun startet på allmen påbygg, noe jeg tenkte at jeg også virkelig burde. Men tanken på å starte.. Nei, fy jeg orket ikke.. Jeg var jo mye med Rebekka, så hun gav meg et fint innblikk i hverdagen som student. Litt etter litt kom lysten snikende på.. Rebekka ville ha meg inn på skolen så hun overtalte faktisk skolen til å ta et intervju med meg. Dette 3 mnd etter oppstart og dem tok ikke lengre inn folk. I tillegg hadde det vært 20 stk på venteliste før meg. Men joda, etter intervjuet kom jeg jaggu inn..

Den samme tiden tok jeg også en gravidtest som lyste opp: GRAVID… Minutter etterpå hadde Rebekka fått bilde med den fine testen.. En lykkelig og overivrig Rebekka ringte opp og gråt av glede med meg..

Særemne.. En tid jeg aldri kommer til å glemme..

Ja, da var det bare å starte på skole som gravid. Rebekka oppmuntret meg.. Dette skulle jeg klare. Hun skulle se til at jeg SKULLE klare dette. Og jaggu var hun hjelpsom. Hun disket opp med mat i pausene, kosestunder i fritimene, hun var med på ultralyder, legetimer osv.. Hun kjørte meg og hentet meg de dagene formen ikke var god. Hun fikset handikapparkering den siste tiden da bekkenet ikke orket mer.. Seriøst, jeg hadde ikke klart dette tøffe året uten henne..

Det ble mye lekselesing/prøvelesing/innleveringskvelder sammen..

Tenk, vi har bare vært «gode venner» i 1 1/2 år ca. Det føles ut som for alltid. Så mange minner, så mange historier, så mye latter, så mange tårer…

Nyttårsaften 2010/2011

Rebekka: Jeg setter så stor pris på deg, og alt du er og gjør for meg og min familie.. Du er helt unik, og ingen er som deg.. Du gir så mye, og forlanger så lite tilbake.. Jeg er så utrolig glad i deg og din nydelige familie..

Sommerland sommeren 2011
Herlige «tante Bekka» og en helt fersk Matias..

Du er… en av mine bestevenner..

 29. mars 2015  Postet av klokken 21:47 Ukategorisert 3 kommentarer »
mar 282015
 

For en følelse!

Man kan helt sikkert skrive en bacheloroppgave på en litt enklere måte enn hva vi har gjort. Men vi hadde på forhånd bestemt oss for å gi «alt»! En god karakter er jo selvfølgelig noe vi håpet stekt på. Men på annen måte har vi lært så ekstremt mye av denne oppgaven.

Jeg har lært mye om hvordan man kan bli en enda bedre sykepleier, i tillegg til at jeg har blitt MYE bedre på ordlegge meg. Å skrive denne oppgaven har vært litt av en reise, på godt og vondt.

I går trykket vi på knappen «lagre» og det var faktisk et stort øyeblikk! For oss som har gitt så mye av oss selv til denne oppgaven var nervene i høyspenn. Nervøs for at det fortsatt skulle finnes noen «skrivefeil» eller «misforståelser». Men etter x antall gjennomganger, så tror jeg at vi var i mål! På min instagram kan du se film fra Rebekka trykte «lagre» (veronikadoli).

Og det rare er at rett etter at vi trykte «lagre» på fronter kortsluttet hjernen, og vi begge klarte ikke tenke klart eller logisk hele dagen. Det tar på med bachelor – samtidig som det er utrolig spennede.

IMG_6431-1 IMG_6435 IMG_6437 IMG_6438

 28. mars 2015  Postet av klokken 18:46 Yrkesliv Ingen svar »
mar 262015
 

Fra i morgen har jeg en uke påskefri sammen med familie og barn! Dette ser jeg utrolig mye frem til. Etter mange uker med lite tilstedeværelse skal det faktisk bli helt befriende å få tid med mitt mest dyrebare. Ungene skal ha fri hele uken, mens mannen skal ha fri de rød dagene.

I kveld er det siste innspurt, før innlevering av bacheloroppgaven. Innleveringsfrist er imorgen kl 13! Rebekka har handlet inn gule tullipaner og påskegodt, og hele stuen er fylt med levende lys. Vår siste kveld sammen med skolearbeid. Hvor vilt er ikke det?

Når denne er levert er faktisk målstreken så nær at magen fylles med sommerfugler…

IMG_6426

 26. mars 2015  Postet av klokken 18:51 Yrkesliv 2 kommentarer »
mar 242015
 

Takk for at du holder meg fast, når jeg selv mister fotfeste..

Takk for at du er min støtte på dager hvor alt virker håpløst…

Takk for at du viser omsorg når tårene bare triller helt ukontrollert…

Takk for at du tar på deg oppdraget med å være «alenepappa», uten en eneste klage….

Takk for at du holder ut med meg, når all frustrasjon og maktløshet desverre går utover deg…

Takk for at du holder ved løftene «i gode og onde dager», selv i perioder hvor «onde dager» blir en vedvarene faktor i hverdagen..

Bare 3 dager igjen nå kjære! Så skal jeg bli en mor og kone igjen. Om bare 3 dager leverer jeg min bachelor.

Takk!

IMG_5812-1 Bilde9

 24. mars 2015  Postet av klokken 19:56 Kjærlighet 4 kommentarer »
mar 232015
 

Som jeg nevnte i går hadde barna det svært morsomt i studio, når vi tok gårsdagens bilder. Ungene danset og showet som bare det! Jeg satt å knipset bilder til den store gullmedalje, og bildeserien ble utrolig morsom! At de i tillegg har på «finstasen» gjorde bare bildeserien enda bedre! Her kommer et lite knippe av bildeserien:

Untitled Untitled1 Untitled2

 23. mars 2015  Postet av klokken 19:45 Foto, Martine og Matias 14 kommentarer »
mar 222015
 

I dag våknet vi til SNØ! Og jeg som skrev et innlegg i går kveld om at «nå kommer vår og sommeren». I dette øyeblikk har faktisk snøen dekt hele bakken, så vi må vel belage oss på litt vinter igjen. Ungene har fått noen herlige penklær i hus, som jeg hadde planer om å ta bilder av ute i det fine været. Men siden vi i dag fikk SNØ, endte vi opp med en liten tur i studio istedet. De var virkelig i det rette humør i dag, og vi fikk en utrolig morsom bildeserie av dem. Skulle jeg vist dere alle bildene i dag, ville det endt opp med et ALT for langt blogginnlegg. Derfor får «bildeserien» kommer senere :)

//Samarbeid

Denne måneden skal jeg dele ut en rabattkode fra Knerten & Karoline en uke tidligere enn hva jeg ellers pleier. Så til dere som venter på rabatt fra meg til neste helg – den kommer nå!:) Det nærmer seg 17 mai, konfirmasjoner og bryllup. Og hva passer vel ikke bedre da enn rabatt på bunad eller festtøy? Men siden det også er tiden for vårklær og tilbehør har jeg i samarbeid med Knerten & Karoline blitt enige om å slå til med en rabattkode på HELE nettbutikken :) Så kan man plukke fra øverste hylle av pentøy, vårdresser, jakker, hverdagsklær osv.

Tilbud: 20% på hele nettbutikken
Rabattkode: Veronika20 (fylles inn i steg 2 i handlekurven)
Gyldig: T.o.m onsdag 25/3

Først av alt vil jeg vise dere bildene av pentøyet til ungene. Jeg syntes disse settene var så nydelig, at jeg faktisk har revurdert bunaden til ungene i år. Jeg er jo i tillegg ekstrem svak for marineblå! Martine har på seg en kjole med marineblå striper på «skjørtet» og hvit med blonder på overdelen. Inntill har hun en jakke med utrolig flotte detaljer (legger ved nærbilde så dere får se selv). Matias har fått en marineblå dress, som er en ren kopi av «ekte mannfolk dress». Han har hatt opptill flere dresser tidligere, men ingen har sett så «ekte» ut som denne. Jeg ble faktisk litt smårørt da den lille gutten vår sto der med denne dressen, og så plutselig SÅ stor ut.

Untitled Untitled1 Untitled2 Untitled4

På Matias: //Dressbukse (mini og kids) //Vest (mini og kids) //Dressjakke (mini og kids)

På Martine: //Kjole //Bolero

I tillegg kommer det jevnlig mange friske nyheter i nettbutikken. Jeg har fått beskjed om at det vil komme enda mer pentøy til «mini» etterhvert :) Jeg må si jeg digger fargene som preger vårens nyheter. Jeg liker så godt de friske og spreke fargene som finnes både til gutt og jente! Ulike ferskenrosa, turkis, grønn, lillafarger har det kommet så mye av! Under kan dere se et lite utvalg fra nyhetene:

nb mini kids

 

 

 22. mars 2015  Postet av klokken 12:17 KnertenogKaroline, Samarbeidspartnere 2 kommentarer »
mar 212015
 

Det går mot sommer, varme og sol!

I vinter har det vært rekordlite snø, noe ungene har klaget veldig på. Men nå som varmegradene kommer krypende, og dagene blir lysere gleder dem seg enormt til sommeren. Når jeg dro på jobb i dag kl 07.00 var det allerede blit lyst ute! Det er jo ikke mange ukene siden det var mørkt som natten på denne tiden av døgnet.

Nå som vårblomstene kommer snikende frem, varmegradene øker sakte men sikkert og gresset begynner å få farge klør det i fingrene. Vi har en stor, men morsom jobb foran oss her hjemme i sommer. I fjor rettet vi ut hele plenen, og fikk sådd nytt gress. Det betyr at alt av bedd og detaljer skal på plass nå i sommer. Vi er fortsatt veldig usikker på hvordan vi skal bygge opp alt, men noen stikkord er: planter, tær, hvite stener, kosehjørne, lekeområde (huskestativ med sklie ligger klar i garasjen) osv! Jeg har både rekkverk og et par garasjedører som skal males, så denne sommeren blir spennede. MEN så er det fortsatt for kaldt ute til å starte på slikt enda.

Har du noen gode tips eller sider til inspirasjon så del det gjerne :)

Så nå går jeg bare å venter, mens jeg teller dager!

Skjermbilde 2015-03-21 kl. 19.28.30

En svært fornøyd gutt som fikk trampoline og traktoren frem etter vinteren!

 21. mars 2015  Postet av klokken 22:29 Uteplassen 7 kommentarer »
mar 202015
 

Thank God It`s Friday!
Thank Goodness It`s Friday

I dag føles det ekstra godt å endelig kunne si «DET ER FREDAG!». Etter en uke med ca 15 timer bachelorjobb daglig skal vi endelig ha noen dager fri. Selvom jeg skal på jobb i morgen, kjenner jeg at det skal bli veldig deilig å få gjort noe helt annet.

Nå er bøkene og skolearbeidet pakket vekk for helga (slik at vi ikke ser det fra sofaen!) og jeg er klar for en skikkelig daffekveld! Det er skikkelig fredagsstemning i heimen ikveld – som dere kan se på bildene. Martine er på «kino» hos en vennine, Matias ligger rett ut og snorker på sofaen, mens Kristoffer har inntatt kosekroken.

IMG_5838

Nå har vi tent en HAUG med levende lys, fredagsmaten skal lages og vi skal nyte noen timer sammen! I tillegg skal jeg feire et nytt og spennede samarbeid her på bloggen! Mer om det kommer dere til å se mer av fremover.

IMG_5845 IMG_5849

Ha en herlig, fortryllende og magisk fredag.

 20. mars 2015  Postet av klokken 19:00 Ukategorisert 2 kommentarer »
mar 192015
 

Det er utrolig artig å se hvordan og hvor mye vi har forandret på stuen i løpet av de siste årene. For meg er stuen husets hovedrom.  Og nettop derfor er det utrolig viktig for meg at jeg får en «hjemmekoselig følelse» i dette rommet. Jeg har pusset opp mye de siste årene, og blitt nokså fornøyd med de fleste rom – untagen stuen! Jeg har forandret litt her og litt der. Malt, byttet møbler og gardiner.

Endelig kan vi si oss fornøyd med stuen – og endelig føler jeg en skikkelig god og lun følelse i dette rommet. Foruten å bytte gulv kan vi vel si oss ferdig med dette rommet. ENDELIG!

I dag tenkte jeg å vise dere et ras bilder for å vise litt av prosessen (med kommentarer).

Vårt første hus!

Vi kjøpte vårt første hus i 2009, og bodde her i 2 år. Deretter overtok vi mitt barndomshjem. Da fikk vi mye mer plass å boltre oss på, noe som var helt herlig! I tillegg gikk fra et eldre hus fra 50tallet til et hus som var bygd i 97. Stuen var nokså liten i vårt første hus, og vår megasofa gjorde ikke saken noe bedre.. Stuen gikk som en L, så bildene under viser kun en liten del.

tv gamle leilighet

Vårt nye hus!

Endelig overtok vi, og møblene kom sakte men sikkert inn i det nye huset. Stuen var stor og deilig – men jeg slet veldig med å få til en god innredning. Jeg malte all furu, slik at stuen ble lysere og ikke så «tung». Fargen på veggen var i kaffe latte, noe jeg syntes var en fin farge. Sofaen passet ikke inn – så den byttet vi ut med en beige. Sofaen ble for liten til den store stuen – så nok en gang byttet vi sofa. Det skal sies at den beige sofaen kjøpte vi brukt OG vi fikk solgt vår gamle sofa. Hadde det ikke vært for dette, kunne jeg nok ikke byttet møbler såpass ofte som en stusselig student.. Jeg ommøblerte og fikk inn litt større og mer massive møbler i stuen – noe som passet godt. Jeg malte veggene i en grå farge og litt etter litt fikk vi stuen vi lengtet etter.

I dag har vi på en måte prøvd å lage en «lounge» i stuen, for å få en lun og koselig stemning. Vi har mye selskaper og besøk, så for oss var det viktig med mye sitteplass. Jeg ønsket også litt plass på gulvet, slik at barna kunne leke og bevege på seg (de har ofte show her).

Stuen igjennom de tre siste årene:

hjørne
PS: Dette er tatt i julen – derfor rød gardiner.

hjørne1 hjørne2 hjørne5

rett på  rett på 1 rett på 5rett på 4side3side1 side2  side6kjækkenkjøkken

Litt av en reise? Nå har vi også malt og byttet kjøkken. Spisestuen har vi laget selv!:)

 19. mars 2015  Postet av klokken 19:11 Oppussing, Stue 2 kommentarer »