mar 032015
 

Gosh!! Dagen er her! Mitt førstefødte barn er hele 6 år. 6 ÅR!!
Dette blir et veldig spennede år for Martine, da hun skal over til barneskolen allerede til høsten.
Hun blir SÅ stor!

For 6 år siden lå jeg innlagt på sykehuset med min nydelige datter i armene. Jeg var blitt mor – for første gang. Martine ble født i uke 37 (nøyaktig) etter noen dager med igangsetting og innleggelse på grunn av svangerskapsforgiftning og lite forstervann. Den gang var alt veldig overveldende og skummelt, siden jeg hadde forventet å gå i mange uker til. Jeg fikk beskjed i uke 36 at jeg skulle bli satt i gang og at jeg mest sansynlig kom til å få et barn som var prematur. Men siden Martine valgte å gjøre igangsettingen veldig vanskelig OG hun kom tidlig på natta ble hun født akkurat på dagen i uke 37 – nok til at de kunne krysse av for «ikke prematur». Hadde hun blitt prematur hadde vi måtte få ekstra mye oppfølging etterpå vistnok.

Martine har virkelig vært en drøm fra dag en. Hun var alltid så bedagelig, og klaget sjeldent. Hun sov hele natta fra hun var 3 uker gammel, og var så og si aldri syk. Etterhvert som hun begynte å gå og få språk begynte hun å bry seg ekstremt mye om alle rundt seg. Spesielt alle som var mindre enn henne. Hun har alltid hatt den egenskapen – å ta vare på mennesker rundt seg. Og hun er fast bestemt på at når hun blir stor – da skal hun bli sykepleier! Akkurat slik som mamma…

martine 032

Martine har gledet seg ekstremt lenge til denne dagen. Hun har telt uker og dager – og kikket over listen over barna som har bursdag i barnehagen. Derfor måtte vi forsørge oss om at hun ble vekket på en skikkelig koselig måte! Klokken 07.00 sto Kristoffer, Matias og jeg opp for å lage vafler. Og rundt 7.30 gikk vi inn på rommet hennes med vafler, saft og 2 kinderoveraskelser (hun elsker disse!!). Hun hadde selv bestilt «happy birthday», så denne sang vi alle tre – av full hals. Martine smilte lenge før hun klarte å åpne øyene.

IMG_5130 IMG_5134

Hun pratet med sin farmor som ringte for å synge bursdagssangen, før hun satte seg opp på sengekanten for å nyte en varm vaffel. Godhjertet som hun er valgte hun å dele vaffelen med Matias – slik at han også skulle få smake (selvom vi alle skulle spise mer vafler sammen når vi kom ned).

Untitled

Når vi kom i barnehagen leverte Martine rundt innbydelser til ALLE førskolebarna, så tilsammen nå er det invitert 25 stykker. Barnehagen hadde hengt opp flagg og bilde av Martine. Da vi kom inn på avdelingen hadde de gjort klar bursdagsstolen og prinsessekappe. Etter barnehagen fikk Martine selv velge hva hun ville bruke dagen sin på. Vi ble sammen enige om bowling.

Untitled3 Untitled7 Untitled33 IMG_5169

Vi storkoste oss på bowling, og begge ungene har blitt SÅ flinke. Det ble flere seiersrop, «give me five» og klemmer. Ungene prøvde ut ulike apparater på bowlingen, før vi vendte snuten hjem. Da var begge ungene HELT kjørt – og sovnet ekstremt raskt når de kom i sengen.

Untitled5 IMG_5212 IMG_5224 IMG_5232

Under bowligen fikk hun en liten gave fra oss. Hun skal jo feire bursdagen til helgen – men en bursdag uten pakke hører vel ikke hjemme? Smilet ble stort da hun så at hun hadde fått sovepose! Hun har spurt etter dette lenge, og vi har blitt enige om at hun skulle få lov til å kjøpe dette når hun ble 6 år – for da skal hun på overnatting i barnehagen. Så denne gaven var svært etterlengtet. Gleden ble stor da hun fikk lov til å sove med denne i natt. Hun var veldig bestemt på at hun skulle sove på gulvet – for det skulle dem jo gjøre i barnehagen..

IMG_5200 Untitled1

Tenk – nå har vi en 6åring i hus. Og tenk at jeg i dag oppretter en ny etikett her på bloggen som heter «Martine 6-7 år».
Jeg er så stolt, rørt og taknemlig for den vakre jenta vår.

 3. mars 2015  Postet av klokken 22:34 Martine 6-7 år 2 kommentarer »
mar 022015
 

På fredag var det duket for et nytt bloggtreff sammen med 30 andre flotte familiepratbloggere.
Dette er en av fordelene ved å være en blogger for familieprat!

På fredag satte Rebekka og jeg kursen mot Oslo, der vi sjekket inn på Thon Hotel Oslo Panorama. Etter kort tid kom Line Merethe og Malin Desiree, og da oppdaget vi at vi hadde fått hotellrom ved siden av hverandre! Vi satt fra oss tingene på rommet, før vi dro på Friday for en bedre lunch. Planen var å nyte et glass vin, men da vi observerte et glass strawberry daiquiri på vei inn var vi alle enige om at dette fristet enda mer. Vi tenkte at vi slo til med en «stor», og fikk helt hakeslep da vi fikk se drinkene! 0,5 liter!! Men ned gikk den – sammen med nydelig quesadillas.

bilde11 IMG_4949-1 IMG_4953-1 IMG_4954-1

Etter lunchen dro vi på hotellrommet der vi stelte oss, hørte på musikk, drakk musserende, skravlet, danset og tok bilder!
Jenter i et nøtteskall?

bilde22 bilde77

Etterhvert kom Linn til hotellet, og hun hadde også fått rom rett ved oss. Rundt klokken 17 tuslet vi opp til toppetasjen der treffet skulle holdes. Videre ble vi servert «fingermat» og mer vin, mens vi skravelt med både nye og gamle bloggere. Det ble holdt tre små foredrag denne kvelden, noe de fleste syntes var spennede. NaturalCycles, Fistbike og nettsiden «aktiviteter for barn» ble presentert med powerpoint og produktbeskrivelse. Det ble arrangert noen små leker (sett sutten på babyn) og månedens blogger ble kåret (som ble mammatil8). Før vi dro for kvelden fikk vi med noen stoooore goodiebags (se mer om hva som gjemte seg i denne inne på Linda sin blogg)!

bilde IMG_4990 IMG_4993 IMG_5002 IMG_5010

10990557_452157734935890_854197999_n

Etter treffet ble vi en god gjeng på rundt 10 jenter som koste i de sene natterstimer både på hotellrommet og på byn! Det var en herlig kveld/natt som jeg sent kommer til å glemme. Og FOR en herlig gjeng å feste med! Jeg skulle gjerne skrevet litt om hver enkelt av dere – men da ville dette innlegget blitt uendelig langt! Men takk for en herlig kveld MichelleLindaChristineLouiseLine MeretheLinnMalin og Rebekka! Vi gleder oss masse til neste gang som er allerede i mai. Kanskje du joiner da? Alle som blogger for familieprat får tilbudet om å være med.

Dagen derpå tok Line Merethe, Rebekka og jeg frokost på «starbucks», noe som er en fast tradisjon for Rebekka og meg – når vi er i Oslo. Vi dro innom herlige Silje, og fikk tatt en titt på den HELT fantastiske kolleksjonen som ankommer butikken nå i mai! Serien har fått stor repons allerede, og jeg kan love deg at du kommer til å lese mer om denne her på bloggen i fremtiden. I vår har Silje satset på GULT!! Hvor kult er ikke det? Jeg vet at mange allerede har forhåndsbestilt både regndressen til barna, og ikke minst regnjakken til voksen. Se den nye kolleksjonen HER!

Alle tre måtte prøve den nye serien – og ja alle tre ble enige om å anskaffe oss denne! Bare se…:

bilde88

På vei hjem dro vi også innom Knerten & Karoline (PSS – som har 20% på HELE butikken) – der vi fikk hilse på herlige Ida som er en av driverene bak den flotte nettbutikken. Vel hjemme ble det sofan og familietid resten av kvelden. HERLIG med slike turer, men det er alltid godt å komme hjem til sofan igjen å :P Iallefall etter slike kvelder som dette. Jeg er ingen ungdom lengre – det merkes.

 2. mars 2015  Postet av klokken 21:34 Blogging, Venner 1 kommentar »
mar 012015
 

I helgen har jeg vært på bloggtreff i Oslo, noe som har vært utrolig koselig. Da vi dro hjem på lørdag utnyttet vi muligheten til å stikke innom Knerten & Karolines butikk i Stokke. Det er butikken i Stokke, som også er lageret til deres nettbutikk. Jeg fikk tatt en titt på alle de flotte nyhetene, samt shoppet inn litt til barna.

//Samarbeid

I dag kjører jeg mitt faste månedlige innlegg for Knerten & Karoline – og som alltid skal du som leser få noe igjen for det. Tilbudet i dag vil være ekstra bra – da jeg gir rabatt på HELE nettbutikken. De har jo fått inn mange flotte nyheter, så her bør alle ta seg en titt. Men for å gjøre innlegget ekstra spennede har vi bestemt oss for å komme med enda en gode. Jeg kommer til å dele ut tre gavekort på 400 kr. Men istedet for å melde på seg selv, skal du melde på en venn! Mer info om dette lengre ned..

20% på hele nettbutikken

Rabatt: 20% på hele nettbutikken <– LINK
Kode: Veronika20
Varighet: T.o.m onsdag 4/3-15

På fredag ble nettbutikken fylt opp med mange flotte nyheter, og jeg har allerede kapret flere av de til mine egne barn. Med denne unike koden får du 20% på alt i hele butikken – det vil si både nyheter, ull, uteklær, pentøy osv. Jeg vil anbefale deg å gå inn på hver vare for å se utvalget! Mange av klærne kommer i ulike farger og mønster.
I forhold til størrelser kommer jeg med en liten huskeregel:

Alle varer som heter nb er 0-9 mnd. 
Alle varene som heter mini er 1-4 år. 
Alle varene som heter kids er 5-12 år.

Fraktprisen er på 59 kr uansett hvor mye du bestiller! Du kan også velge å hente varene på lageret i Stokke, om du bor i nærheten. Varene blir pakket og sendt fortløpende, og Knerten & Karoline er svært kjent for sin raske levering!

Under ser dere noen av mine favoritter – samt nyheter fra nettbutikken.

Untitled1 Untitled

Som jeg skrev over har jeg shoppet inn litt nyheter til mine egne barn! I dag er det grått og mørkt vær med regnog snø. Det var derfor litt vanskelig å ta gode bilder – der man ser farger og detaljer godt. Men jeg skriver litt om produktene under hvert bilde.

  Untitled2

//Genser //bukse
Jeg bare elsker denne genseren! Den har en så frisk og fin farge! Jeg vurderte først den grønn/gule, men gikk til slutt for den blå og orange. Farger er godt for humøret!:) Buksen er utrolig artig! Den har ulikt stoff på fremsiden og baksiden – og er supermyk! En bukse som det selges mye av, og som er en stor favoritt blandt småbarnsforeldre.

Untitled4
//Kjole //Tights
Denne kjolen er utrolig fin både til hverdags og til pent. Rebekka nevnte til meg at hennes datter Thea Emilie (Martines vennine) elsket denne kjolen – og ville ikke ta den av. Siden Martine og Thea Emilie er nokså enig i hva de liker og ikke liker av klær tenkte jeg å gi denne kjolen en sjanse. Og jaggu ble hun forelsket ved første blikk – hun også! Den er myk og behagelig å ha på – noe som er en fordel når man har barn som vil gå med kjole helst HVER dag i barnehagen.. Tightsen er utrolig søt med masse stjener på. Den er laget i et mykt stoff – men den ser ut som en jeans. Da passer den altså både til kjoler og til vanlige gensere.

Untitled3
//Genser – rosa/hvit og svart //Bukse – rosa/grå og jeans //Jakke
Genseren ble en STOR favoritt hos Martine! Den er supermyk, og har herlige «diamanter» på armene. Enhver «prinsesse» syntes vel dette er ekstra stas? Buksen er utrolig tøff i fasongen – og jakken er utrolig nydelig. Jeg kjøpte buksen til Martine i str 128 – noe som ble litt stort for henne. Vanligvis skal den sitte litt mer tett på. Men siden alle bukser fra Knerten & Karoline har innstamming rundt livet inni buksen – kan hun bruke den med engang likevel! Det er ikke bilde av denne jakken (i denne fargen) i nettbutikken – så her kan dere se hvor fin den faktisk er!

Untitled

 Nominer en venn til å vinne et gavekort på 400 kr!

Til torsdag vil jeg trekke ut hele tre vinnere som får hvert sitt gavekort på 400 kr – som kan brukes i butikken. Er det noen du kjenner som du føler fortjener å vinne dette gavekortet? Tagg dem (ingen begrensninger på hvor mange du kan nominere) i kommentarfeltet på Knerten & Karolines facebookside (under mitt innlegg), og de er med i trekningen. Jeg vil annonsere hvem vinnerene er på torsdag.

Hvordan delta: Legg igjen en kommentar under mitt innlegg inne på Knerten & Karolines facebookside <– LINK
Hvem vinner: En venn du har tagget vinner et gavekort på 400 kr
Premie: Tre gavekort på 400 kr 
Varighet: T.o.m onsdag

Untitled

feb 272015
 

Da har Rebekka og jeg ankommet Oslo, og vi er klare for 2 dager her i vakre hovedstaden! I dag har vi spist lunch med Line Merethe og Malin Desiree. Utrolig koselig!! Nå er det duket for familieprat bloggtreff (plattformet jeg blogger for), etterfulgt av en «husmorfest» med flere av bloggerne ;)) kommer med mer oppdatering senere :) 

 27. februar 2015  Postet av klokken 18:56 Ukategorisert Ingen svar »
feb 252015
 

//Samarbeid

HER kan du lese oversikt over alle bilstolene som er på tilbud ut kvelden! Jeg har fått mange spørsmål rundt setene, og det er tydelig at det er flere enn meg som syntes at det er vanskelig å finne frem til det «rette» sete. I innlegget jeg skrev på søndag har jeg samlet en oversikt over info om hvert enkelt sete. Der kan dere lese om hvem som er bakovervendt og bakovvendt, samt kiloklasse og om den har isofix system eller ikke.

KLIKK HER FOR Å SE PRISER OG TILBUDSKODE. PS: GLEDER KUN UT KVELDEN!!

liten-733x550 mellom-1 stor-800x538

Jeg har fått noen spørsmål som har gått mye igjen. Og her kommer en oppklaring:

* Blandt nyfødtsetene er det pebble som kan brukes sammen med familyfix. Familiefix basen er den eneste basen som kan brukes sammen med sete i neste kiloklasse. På en annen side er det mange av de neste setene som har isofixsystem i selve sete.

* Rodifix er sete Matias har i dag, og som vi er utrolig fornøyd med. Jeg har lagt endel info og filmer på min instagramkonto for de som ønsker å se mer av dette (navn: veronikadoli). Her kan du se hvordan vi setter sete i ulike posisjoner, samt hvordan vi sikrer barnet godt nok med beltesele. Når Matias sovner i sete faller ikke hode frem, slik det gjør med mange andre seter. Det ligger godt lent bakover i sete, uansett svinger og bremsing. Rodifix sete festes med isofix system (noe som veldig kjekt da det hele tiden sitter fast i bilen – selv uten at barna er med). Har dere ikke isofix er rodi airprotect og rodi xp2 et godt alternativ. Mange har spurt om størrelsene på setene. Nå har jeg ikke erfaring med alle, men generell erfaring er at maxi cosi setene tar mindre plass enn andre seter. Vi har blandt annet et besafesete til Martine nå (i samme vektklasse som rodifix), og dette er mye større i størrelsen. Under ser dere film over hvor enkelt rodifix sete kan brukes (filmen er fra 2012, men sete er så og si det samme i dag):

 25. februar 2015  Postet av klokken 19:37 Ukategorisert Ingen svar »
feb 242015
 

Hver tirsdag går Martine på kor, og hun stortrives! Jeg har sett en stor utvikling hos henne det siste året. Hun har blitt mye mer frimodig og tøff når det kommer til å synge foran andre. Nå synger hun av full hals, og er kjempe stolt! Sangstemmen hennes har også utviklet seg enormt, og hun klarer nå å treffe de fleste tonene. Noen ganger «glemmer hun seg» og synger i en helt annen tone (om hun er i andre tanker). Men når jeg spør om hun kan synge så bra hun kan, så gir hu på og treffet tonene så det holder! Både lave og høye.

Så blir det spennende å se fremover.. Om interessen for sang fortsetter slik som det gjorde med hennes mor. Jeg gikk jo på musikkskole frem til jeg var ferdig på videregående, og opptrede ofte på konserter. Om hun vil – vil jeg tilby henne et slikt alternativ. Men det er helt opp til henne – hva hun ønsker å prioritere på sin fritid.

 24. februar 2015  Postet av klokken 21:33 Ukategorisert 10 kommentarer »
feb 232015
 

Hodet mitt er fult av tanker. Det er SÅ mye fag og skole i hodet mitt om dagen, og jeg føler hjernen min fortsetter studiene når jeg fysisk legger dem fra meg. Det er både godt og slitsomt. Det gir meg en bekreftelse på at sykepleieryrket ikke bare er en bok jeg leser, men også noe som setter i gang tanker, følelser og prosesser. Samtidig blir det jo ofte intens mye i perioder når man er student, og det er da vanskelig å «koble av» for å konsentrere seg om noe helt annet.

Det er mange følelser i sving om dagen. Bachelor – siste innspurt! Fy så spennede, men også krevende. Den må bli perfekt, for nå har både Rebekka og jeg gitt alt av oss selv for denne oppgaven. Vi har ofret mye, og brukt overdrevet mye dyrebar tid fordi vi virkelig brenner for tema vi skriver om. Praksisperioden nærmer seg slutten, og jeg er enda flere erfaringer rikere.. Våren – psykiatripraksis. Hvordan kommer det til å bli? Hvor skal praksisperioden min være?
En ting er sikkert. Jeg skal gi mye av meg selv for å lære mest mulig..

HJELP! Jeg er straks ferdig. Snart er jeg ferdig utlært (selvom man i prinippet aldri blir ferdig utlært) sykepleier, og skal stå på egne ben. Selvstendige ben. Ta egne valg. Gjøre gode vurderinger. Jeg kjenner at alle disse praksisperiodene har gjort at jeg har fått øvd mye på nettopp dette. Og det er godt og trygt. Så vet jeg litt hva jeg kan forvente meg. Jeg har prøvd nå i de siste praksisperiodene og ta mye ansvar for egen læring, slik at jeg skal kunne forberede meg til denne dagen kommer. Dagen da jeg står uten en «kontaktsykepleier».

Samtidig som det er skremmende – gleder jeg meg utrolig mye til å begynne å jobbe nå! Uten å røpe for mye er det MYE spennede som har skjedd på «jobbfronten» om dagen, og jeg gleder meg til å rope det ut. Fremtiden som var så usikker, har nå blitt mye tryggere. Det løfter 100 kg av skuldrene.. En ting er å bli ferdig med studiene. En annen ting er å få seg jobb og bidra økonomisk til familien.

Vel – dette ble mange tanker som har svirret rundt i hodet om dagen. Vet kanskje ikke helt hvor jeg skulle med dette innlegget. Men det var godt å lufte tankene fra et «snart ferdig sykepleier» hode. Jeg regner med det er mange der ute som kjenner seg igjen?

IMG_3327 IMG_3328 IMG_3329

 23. februar 2015  Postet av klokken 13:53 Yrkesliv 2 kommentarer »
feb 222015
 

Da jeg gikk gravid med vårt første barn var jeg jo nokså uerfaren innen barneutstyr. Det å finne «det rette bilsete», «den rette vognen» og «de rette flaskene» var ikke lett. Det er jo virkelig en jungel av barneutstyr der ute!
Vi gikk for Maxi-Cosi babysete med base, og dette angret vi IKKE på! Vi brukte samme sete til Matias, og solgte det deretter til en god pris. Det tyder på kvalitet! Vi har i ettertid hatt flere seter fra maxi-cosi, og dem skuffer ikke. Det er gode kvalitetsseter som sikrer barnet godt i bilen. Maxi-cosi kommer med seter i alle prisklasser, samt med ulike festealterativer som eks ulike baser. Dette er seter som er kjent blandt de fleste småbarnsforeldre, og som har vunnet opp til flere tester.

//Samarbeid

Under tenkte jeg å gi dere en oversikt over mine favoritter fra Maxi-Cosi.
Jeg kommer også til gi ut ekstremt gode rabatter (oppå tidligere rabatt) på hvert eneste sete!

Rabatt: Ulik rabatt på de ulike setene. Info underveis!
Kode: VERODBIL2015
Varighet: T.o.m onsdag 25/2-15
LINK TIL TILBUDSKURVEN

MaxiCosi CabrioFix 2015 + Pebble 2015 (til baby)

Setene monteres bakovervendt. Dette kan monteres rett i bilen med vanlig bilbelte, eller ved easyfix basen. Denne type sete er det mest populære blandt småbarnsforeldre, og har solgt vanvittig mye! Det har også vunnet en rekke tester og blitt nevnt i mange anbefalinger. Setene er lett i vekt, noe som er utrolig praktisk dersom du ønsker bære barnet i sete. Jeg hadde base til mine barn, og pleide ofte å klikke sete av basen for å bære barna inn i butikken enkelt i sete. Bærehåndtaket kan justes. Det finnes også adapter til setene slik at det kan festes på ulike vogner. Utrolig genialt! Setene har dype sider som beskytter ved sidekolleksjon. Det medfølger innleggspute og kalesje. Setebelte kan enkelt justeres med en hånd.

 EasyFix Base + Familyfix base

EasyFix basen gjør at det blir ekstremt enkelt å ta sete ut og inn av bilen. Jeg pleide alltid gjøre klar barna i sete før jeg gikk ut av huset. Jeg tok også alltid sete med inn. Dette er lett å gjøre dersom man har base. Basen krever at du har isofix. Du kan bruke både CabrioFix og Pebble til denne basen.

Familiefix festes med bilens isofix, og kan brukes sammen med Pebble babysete (bakovervendt) eller Pearl (fremovervendt småbarnssete). Denne base har fem ulike hvilestillinger, slik at du kan tilpasse stillingen utifra om barnet sover eller er våken. Basene indikerer med lys og lyd at sete er satt skikkelig på plass, slik at du umulig kan feste barnet feil.

TILBUD:

Cabriofix 2014: Før 1899,- Nå 1295.- (Spar 32%)
Cabriofix 2015 med EasyFix base: Før 3199,- Nå 2295 (Spar 28%)
Pebble 2014: Før: 2199,- Nå 1495.- (Spar 32%)
Pebble 2015: Før: 2299,- Nå 1895.- (Spar 18%)
Pebble 2015 med FamilyFix base: Før 4298,- Nå 2495.-!! (Spar 42%)  

liten

 

Mobi SPS+ 2015 + Priori SPS+ 2015 (til småbarn)

Mobi er et sete du monterer bakovervendt, og anbefales av trygg trafikk frem til barnet er ca 4 år. Sete festes med hjelp av bilens sikkerhetssele. Sete kan brukes lenge – ja helt til barnet er 25 kg! Nå er jo alle barn ulike, men vår datter på snart 6 år veier enda under 25 kg. Sete kan justeres i fire ulike stillinger, slik at det kan tilpasses barnets behov. Dette er genialt på lange turer, da barnet ofte sovner og hodet fort blir hengende fremover. Sete har intergrerte fempunktsseler som kan justeres i 3 høyder. Beltet ligger godt inntill kroppen, og unike holdere sikrer at beltet ligger som det skal. Sete har også sidebeskyttelses-system, noe som gir god beskyttelse på sidene ved en eventuell sidekollisjon. I motsetning til mange andre seter er dette godkjent med gulvstøtte – det vil si at det kan brukes i minibuss, minivan eller i varebil.

Priori monteres fremovervendt. Selv måtte vi snu Matias tidligere enn ønsket, grunnet mye bilsyke og oppkast. Dette sete har en støtabsorberende hodestøtte og sidepaneler. Sete har myke puter, gode tekstiler og ergonomisk komfor. Ellers er sete nokså likt mobi, med fire hvilestillinger og vaskbart trekk. HER kan du se en flott oversiktsfilm av sete. Anbefales!

Tilbud:

MOBI SPS+, 2015: Før 2999,- Nå 1895.- (Spar 36%)
Priori SPS+, 2015: Før 1499,- Nå 1295 (Spar 13%)

mellom

 

 

Rodi XP2 2015 + Rodi Air 2015 + RodiFix 2015 (til store barn)

Rodi XP er et av Maxi-Cosi sine rimelige alternativer. Sete har lite vekt, noe som gjør det enkelt når sete flyttes mye fra bil til bil. Sete har sidebeskyttelse og er høydejusterbart slik at det passer alle aldere. 

Rodi AirProtect er et kvalitetssete med AirProtect sidekollisjonsbeskyttelse. Denne funksjonen reduserer risikoen for hode og nakkeskade med opptill 20%. Sete kan justeres i høyden, slik at det tilpasses barnets alder. Det er viktig å stille inn høyden godt, for å sikre at belte ligger riktig. Sete har 2 leneposisjoner, slik at den legges i hvilestilling ved lengre turer (eller kjøring på kveldstid). 

Rodi AirFix er nokså likt Rodi XP2. Forskjellen er blandt annet at AirFix festes enkelt ved hjelp av bilens isofix. Dette sikrer også at  sete blir montert 100% riktig, og at sete er festet til bilen selvom det ikke sitter et barn i. Uten isofix vil sete være en løs gjenstand i bilen, med mindre du fester det med bilsele hver gang du skal ut å kjøre. Dette sete har også justerbar hode og skulderstøtte, samt side kollisjonsbeskyttelse. Det har også 2 leneposisjoner, samt vaskbart trekk.

Tilbud:

RODI XP2 2015: Før 1499,- Nå 895.- (Spar 41%)
Rodi Air 2015: Før 1799,- Nå 1295.- (Spar 28%) Black Raven + Earth Brown
RodiFix 2015: Før 2299,- Nå 1595 (Spar 31%)
Black Raven + River Blue + Digital Rain + Earth Brown 

stor

 

VÅR ERFARING 

Som jeg skrev over har vi tidligere hatt cabriofix med easyfix base. Hadde jeg fått barn i dag, hadde jeg helt klart valgt pebble med familiefixbasen. Ellers har vi prøvd priori, og var veldig fornøyd med denne! Den var helt genial, siden vi kunne legge den i «sovestilling» hver gang Matias sovnet. For noen måneder siden bestilte vi nytt sete til Matias, siden han måtte over til «store barn» sete.

Egentlig hadde jeg planer om å lage et innlegg rettet kun mot dette sete. Men siden det er mange småbarnsforeldre som trenger seter til «mindre barn», tenkte jeg at det ville være kjekt med et slikt oversiktsinnlegg. Jeg husker selv at jeg savnet dette, da jeg skulle finne frem i jungelen.

Vår erfaring med RodiFix er veldig gode. Sete sitter godt festet takket være isofix systemet. Matias klatrer fint inn i sete selv, noe som ofte kan være vanskelig dersom sete er høyt. Sete har god komfor, og Matias selv er svært fornøyd. Det er genialt med 2 ulike posisjoner! Dette er noe jeg har savnet på setene for «store barn».

Untit,led IMG_4064

 

 22. februar 2015  Postet av klokken 10:00 Mimmis, Samarbeidspartnere 6 kommentarer »
feb 212015
 

Jeg er utrolig taknemlig for familien min! Jeg har så mange gode mennesker rundt meg som løfter meg opp når jeg faller, og som stiller opp når det trengs.

I går Kristoffer og jeg i 30årslag sammen, mens svigermor passet barna. Det er jo evigheter siden Kristoffer og jeg har dratt sammen på fest, så det var utrolig koselig! Etter å ha sovet godt ut i dag, dro vi på vaffelbesøk til mine foreldre. Ungene fikk være med på å lage vafler, noe de syntes var kjempe spennede. Det er slike øyeblikk som får meg til å innse hvor heldige vi er som har den familien rundt oss som vi har. Det er absolutt ingen selvfølge, vi har rett og slett vunnet u lotto.

Takk til hver enkelt av dere! Dere vet hvem dere er :)

IMG_4043IMG_4039 IMG_4041

I natt er Martine på bursdagsovernatting hos ei vennine, mens Kristoffer, Matias og jeg skal kose oss med hjemmelaget pizza! I morgen venter formiddagsvakt i hjemmesykepleien, og allerede på mandag skal jeg ha sluttevaluering på det nåværende praksisstedet. Tenk at disse fire praksisukene straks er ferdig!! Enda et en luke krysses ut, og nå har jeg bare to luker igjen! Bachelor og psykiatripraksis. :) Ellers kan jeg medmelde at jobbintervjuet gikk strålende bra, og jeg har god tilbakemld allerede! Da kan jeg senke skuldrene, mens jeg konsentrerer meg om å stå på i siste innspurt :D

 21. februar 2015  Postet av klokken 19:56 Yrkesliv Ingen svar »
feb 202015
 

For en liten stund siden viste jeg dere Matias sin nye seng. Men jeg har enda ikke vist frem hele rommet, og hvordan det har blitt etter at vi ommøblerte :)
Nå er det bestilt inn en del nytt til barnerommet, og jeg gleder meg til å sette et litt mer «tøft» preg på gutterommet. Nå har han jo en litt «babystil». Han har jo sterke meninger om hva han syntes er tøft om dagen, så en liten oppfriskning hadde gjort underverk.

Info om farger og hvor ting er kjøpt:

Fargekode tak, lister, vindu og dører: Grunning med kvistlakk og hvit supreme finish fra jotun
Fargekode vegg: S0520-R80B – jotun sense
Seng: Hemnes dagseng (kjekk når vi har gjester!)
Klesskap og kommode fra IKEA. Kommode har knotter fra guttelus.
Taklampe og bordlampe fra kidsparadise. Ellers er mye interiør fra mimmis.
Stoler og bord fra IKEA
Kurv fra søstrene grene.
Hengestol fra netthandelen.
Gardiner fra kid og rullegardiner fra princess.
Gulvteppe fra skeidar.
Gitar fra expert og stjerneknagg fra kid.
Vimpel fra alruto

IMG_4001 IMG_4005 IMG_4007 IMG_4012 Untitled

 20. februar 2015  Postet av klokken 18:48 Martines soverom Ingen svar »