jul 132014
 

I går hadde vi en magisk dag sammen. Vi startet dagen tidlig og etter 2 timers kjøretur hadde vi ankommet Kristiansand. Vi skulle endelig på vår årlig tur til dyreparken!

Ungene var helt i ekstase. Martine husket godt turen vi hadde i fjor, mens Matias gledet seg fordi vi skulle møte kaptein sabeltann. Begge ungene er ekstremt glad i kardemommeby, så derfor sto også dette høyt på «glede seg til listen». Matias var nok litt ekstra spent siden han hadde samlet sammen alle suttene sine, og skulle gi dem bort til selveste kaptein sabeltann. Mer om dette kommer jeg til å skrive om i et eget innlegg.

Det første vi startet med (og noe jeg anbefaler til alle som skal dit) var å ta en oversikt over hele parken. Det er nemlig flere aktiviteter og forestillinger iløpet av dagen, så det lønner seg å lage en plan.

SÅ – et bilderas med noen ord:

Kaptein sabeltanns verden

Vi startet med å besøke kaptein sabeltann sin verden. Vi ville smi mens jernet var varmt, så derfor bar det rett opp til smokkekameret for å legge alle smokkene i skattekisten til kaptein sabeltann. Matias var litt usikker i begynnelsen, men etter litt oppmuntring tok han en etter en smokk og heiv inn i kisten. Etterpå fikk han diplom! Da kan dere tru han var stolt? Vi tuslet rundt i byen og kikket i alle butikkene. Her kan man jo finne alt mellom himmel og jord! Matias fikk seg sjørøverbelte, mens Martine fikk Sunnivaskaut (hun hadde kjolen fra før).

IMG_1097 IMG_1120

Etter å ha sett litt rundt i byen + kjuttavika kom endelig tiden der kaptein sabeltann skulle ankomme byen. Ungene fulgte spent med da den sorte dame kom seilende inn i sabeltannbyen. Langemann sang en sang, mens selveste kaptein sabeltann tok en sang. Etterpå fraktet dem gull inn i skattekammeret. Den sorte dame kommer inn hver hele time, mens båten dere ser under går hele tiden (og de som vil kan kjøre med).

IMG_1100 IMG_1111

Dyrene

Dyreparken er proppfull av all mulig slags dyr. Her kan man besøke Afrika, setra osv. De har alt fra rovdyr til griser og sauer. Vi gikk en runde og så på endel av dyrene, og ungene elsket det. På setra fikk vi komme inn på område, slik at vi kunne se, klappe og prate med dyrene. Vi var også inne i «apeland» og fikk hilse på blandt annet lemurer. Spennede!

IMG_1123 IMG_1132 IMG_1142

Kutoppen

Videre gikk ferden til kutoppen. Her fikk vi kjøre traktor (gikk på skinner) noe som falt VELDIG i smak hos ungene.. Ungene styrte, mens mor og far slappet av i baksete..

IMG_1147 IMG_1148

Vi hadde timet inn i programmet at vi skulle være tilstede da «innbyggerene» på kutoppen kom ut å hilste på. Klokken tikket 15.00 og der kom dem. Martine holdt hardt rundt låret mitt og ristet av redsel, mens Matias åpnet armene sine og tuslet mot dem. Den endte med en stoooor kos fra kua. Matias var stolt. Martine var veldig redd i fjor også, og var så sikker på at hun ikke skulle være redd i år. Men da dem kom ombestemte hun seg igjen. Ikke alltid like moro med de som har kledd seg ut..

IMG_1157

Etter å ha sett litt rundt på kutoppen ruslet vi ned til kardemommeby. Dette er vel rett og slett favorittområde til ungene tror jeg. Det er SÅ mye å se på der. Man kommer inn i kardemommeby, og får full tilgang til å gå inn til både frøken Sofie, poltimester Bastian, Tobias i tårnet osv. Bakeren er åpen, og man kan kjøpe fersk gjærbakst. Innimellom er det også butikker der man kan kjøpe kardemommyby ting. Martine fikk seg en frøken Sofie kjole og hatt, siden hun har ønsket seg den i evigheter. Matias fikk seg et kaptein sabeltannglass.

IMG_1184 IMG_1164 IMG_1182 Untitlejd

Vi fikk hilse på mange av innbyggerene mens dem gikk rundt i byen. Martine sin STORE helt er jo frøken Sofie – hun er rett og slett betatt. Matias er veldig opptatt av poltimester Bastian og røverene. Vi fikk se bastian og papegøyen synge på torvet. Vi fikk kjøre med trikken, mens trikkeføreren sang trikkesangen. Klokken 17.00 startet sommerfesten og vi var så heldig å få plass på første rad. Jeg angret et sekund da poltimester Bastian kom bort (før forestillingen) og spurte om navnet mitt. Jeg svarte hva det var, også gikk han. Jeg var sikker på at jeg skulle bli dratt opp på scenen, og var litt sjelven kan du si. Ikke akkurat det jeg er så glad i! Men jeg var vist sangerinnen som var blitt syk, så frøken Sofie måtte synge for meg. PUH!

IMG_1168 IMG_1170 IMG_1172

Aktiviteter/karuseller

Parken er full av lekeapparater, aktiviteter, karuseller osv. Vi prøvde nok bare en brøkdel, og enda følte vi at vi hadde gjort SÅ mye! Det som var veldig kjekt var at når parken stengte (kl 20) var tivoliet oppe frem til kaptein sabeltann forestillingen startet. Da hadde vi plutselig mye å gjøre mens vi ventet. Alle karusellene var gratis, så ungene kunne bare tusle rundt og ta hvem de ville hele kvelden. Det var karuseller for både barna og for de voksne (kremt Kristoffer..) Forestillingen startet kl 23 (slik at de får mørket) så for noen barn er det nok lurt med en blund i mellomtiden.

IMG_1108 IMG_1219 IMG_1228 IMG_1232

Vi tok litt bilder sammen på en søt liten plass som vi husket fra i fjor. Vi tok nemlig akkurat like bilder ifjor, så det fant vi ut at måtte bli en tradisjon. Bildene av Kristoffer og meg var det Martine som tok.

IMG_1193 IMG_1214 Untitled

Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant

Rett og slett magisk! Forestillingen er bare rett og slett helt magisk. Stemningen, lysene, skuespillerene, beliggenheten, rakettene… Alt er bare så gjennomført og utrolig spennede. Selv vi voksne storkoset oss. Matias var UTROLIG trøtt da han hadde sovet dårlig natten før. Han klarte derfor ikke holde seg våken under hele showet. Men etter et kvartestid våknet han igjen og fikk med seg siste del av showet. Ungene elsket det. De sang, klappet, peket og lo.

IMG_1234

Vi hadde egentlig planer om å overnatte i Abra havn, men bestemte oss for å heller dra hjem den natten. Så sparte vi litt penger, som vi heller bruker på sydentur i august. En kan ikke ta seg råd til alt :)

Alt i alt

Jeg bare ELSKER dyreparken. Jeg har vært der masse selv når jeg var lita, og har planer om å ta en årlig tur med mine barn og kanskje barnebarn (engang i tiden). Mange sier parken er dyr, og det er den jo. Men inne i parken er mye gratis, så da er det ikke så galt alikavel. Og man får så utrolig mye for pengene. Vi spiste et måltid der inne, men smurte med oss tortillawraps til lunch som vi koste oss med i en av lekeparkene. Godteri til showet hadde vi også tatt med i skattekisten til ungene.

Har du vært i dyreparken før? Hva er ditt beste minne derifra?

 13. juli 2014  Postet av klokken 21:13 Ferier, Oss 4 4 kommentarer »
jul 122014
 

I dag får dere en liten sneek peek på hva vår dag går ut på.. Dere som følger med på min instagram har fått se en liten del av vår dag (veronikadoli)

Vi er nemlig i dyreparken i Kristiansand og har storkoset oss med dyr, show, lek og karuseller.. Nå har parken stengt, men noen få aktiviteter er oppe frem til vi skal på kaptein sabeltann show kl 23.. Legger ut en liten sneek peek fra dagen vår sålangt..

20140712-202205-73325856.jpg

20140712-202206-73326501.jpg

20140712-202207-73327647.jpg

20140712-202207-73327087.jpg

20140712-202208-73328239.jpg

20140712-202224-73344730.jpg

20140712-202233-73353680.jpg

 12. juli 2014  Postet av klokken 20:22 Ukategorisert 2 kommentarer »
jul 112014
 

//Samarbeid

FOR en fantastisk sommer vi har hatt til nå. Deilige varmegrader og sol. Det har vært få dager med regn, og det lille som har kommet har vi jo absolutt hatt behov for. Det er ingen tvil om at ungene storkoser seg når været er såpass bra som det er nå. Lite klær, bading, is og lek står på planen nesten hver eneste dag. Her om dagen var vi en tur ute for å leke litt i den herlige solen. På vei til lekeapparatene gikk vi forbi en nydelig busk fylt med herlig gule blomster. Er det en farge som gir meg sommerfølelse, så er det gul. Jeg kom på at dette måtte være et fint bidrag til coop prix sin instagram konkurranse.

Martine

Ønsker du også å bli med ?

Dette må du gjøre:

Vis frem ditt guleste sommerbilde på din instagramprofil og hasgtag dette med #sommerprix. SÅ enkelt er det å være med! Husk at profilen din må være «åpen» for at bildene dine skal være synlig for coop. Man kan legge ut så mange bilder man ønsker, men kun vinne en gang.

Konkurranseperioden er fra 1 juli – 31 Juli 2014

Premier

Coop deler ut et gavekort på 1000 kr hver uke i hele juli. På slutten går alle vinnerene videre til finalen der dem kan vinne en gul vespa! Lite jobb for så flotte premier spør du meg. Juryen tar utgangspungt i kreativitet, undeholdningsverdi og kunstnerisk preg. 

Les mer om konkurransen HER.

Untitled Untitlejd Martine1

Lykke til!

 

 11. juli 2014  Postet av klokken 14:01 Samarbeidspartnere, Ukategorisert 1 kommentar »

Network-wide options by YD - Freelance Wordpress Developer